koconek pisze:Najwiekszym mankamentem pozostaje niedobór styropianu. Ten, który teraz załatwiłam starczy wg mnie na 5-6budek, ale jest cieńszy - 5cm. Mam informację, że 5cm grubości styropian kosztuje ok. 35zł za paczkę (12płyt w paczce) w dużych marketach budowlanych.
Przy 5cm trzeba dawać w mojej opini podwójnie płytę na dno.
Mam nadzieję mieć w tym tygodniu bliżej nieokreśloną ilość grubego styropianu. Zagadałam z panami, którzy ocieplają na moim osiedlu bibliotekę, obiecali zostawić dla mnie większe kawałki. Jutro może uda mi się wyjść trochę wcześniej z pracy, to wtedy się do nich przejdę i zobaczę czy i ile płyt odłożyli. O tej porze już ich tam niestety nie ma
koconek pisze:Obecnie mamy:
- 7 budek z I tury budkolepienia
- 2 budki od Alveaenerle
Dodając do tego przewidywane ok.6 budek z II tury bedzie razem 15budek.
Pytanie ile jeszcze budek jest potrzebne - łatwiej bedzie gromadzic materialy.
Koconku, myślę, że na dworzec jeszcze około 5 budek. Ale tak naprawdę konkrety będę znała dopiero jak dostanę odpowiedź z PKP. List już poszedł, zrobiłam na kopercie adnotację "Do dyr. XY, z prośbą o pilne rozpatrzenie". W samym podaniu wytłuściłam akapit o nadchodzących mrozach i o tym, że postawienie budek jest dla nas absolutnym priorytetem. Musimy się więc uzbroić w jeszcze odrobinę cierpliwości. W najbliższych dniach sytuacja powinna się wyjaśnić.
A poza tym, jak słusznie zauważyła saggi:
saggi pisze:Co do budek jak wyjdzie za dużo to nie problem, jest tyle akcji pomocy kociakom komuś się nadprogramowe domki przydadzą i kolejnym kociakom nie będzie padać na łepek

.
fuerstathos pisze:mogę oddać 6 płyt styropianu 5 cm (w ubiegłym roku można było kupić po 1 szt, teraz tylko po 12 i zostało nam)
mam też trochę skrawków pianki tapicerskiej - tnę na małe kawałki, z kocyka polarowego z IKEA za chyba 5,99 szyje coś na kształt poszewki i do środka wrzucam pociętą gąbkę
komu podrzucić lub kto może odebrać na Ratajach?
edit: mam mało czasu na internet, dlatego najlepiej do mnie dzwonić 501 280 282 (wieczorami)
Chętnie przejmiemy, tylko chwilowo nie ma komu i dokąd tego wszystkiego podrzucić

Nie wiem jak wyjdą plany budkowania w najbliższy weekend: czy będzie i gdzie będzie? Ja tym razem muszę jechać do Warszawy na zajęcia, bo jak będę nieobecna na dwóch zjazdach, to każą mi zapłacić całą należność za studia - a teraz mam je za darmo... Jeden zjazd już opuściłam, a jeden muszę mieć w zapasie na wypadek choroby. Czyli nie ma zmiłuj, muszę jechać.
fuerstathos, numer zapisuję, będziemy w kontakcie jak tylko coś się wyjaśni.
Polanka pisze:W przyszly weekend tez moge, zalatwilabym wtedy wiecej polarkow.Bylam w szmateksie z ciuchami na wage(kolo Starego Browaru)i dzisiaj 1kg- 20zl.W tym wypadku duzy polar meski kosztuje ok.11 zl.W poniedzialki 1kg-5zl wiec przejde sie tam w poniedzialek. Nie wiem czy macie wystarczajacy zapas siana.Kupilam dzisiaj w zoologicznym 3 opakowania po 360g. Kupilam tez karme(4kg suchej plus kilka puszek), ale mam dosc maly budzet takze nie jest to nic z gornej polki.Komu i gdzie moglabym to podrzucic?

Wziac jutro na nasze ewentualne budowanie?
Sianko super

Bardzo się przyda. Za karmę serdeczne dzięki! Myślę, że włączymy ją do żelaznych zimowych zapasów na dworzec. Jeśli chodzi o podrzucenie, to poczekajmy do końca tygodnia, dobrze? Jeśli uda się z pomieszczeniem na karmę na dworcu, to wtedy przerzucimy od razu tam. A jeśli nie, to wtedy będziemy myśleć, gdzie zabunkrować ten zapas. Jak i zresztą pozostałe zapasy, deklarowane przez dziewczyny w wątku - o wszystkich deklaracjach pamiętam i na pewno wkrótce uśmiechnę się o karmę, którą proponowałyście
alveaenerle pisze:Ja podrzucę jutro Marcie budki i worek słomy (chyba spory, kumpel mówi, że jak wejdzie do bagażnika corsy, to już nic więcej się nie zmieści...).
Budki i wielki worek słomy już u mnie w garażu. Budki wyszły alveaenerle - jak na artystkę przystało

- bardzo foremne i estetyczne. Miło było przy okazji gościć autorkę na herbatce!
I bardzo dziękuję za nowe bazarki na rzecz dworcowiaków - kto jeszcze nie widział pięknego frywolitkowego naszyjnika oraz filigranowych, tęczowych motyli, niech szybko kieruje się na bazarek!

Autorskie wyroby to najlepszy pomysł na świąteczne prezenty!
Wisior:
viewtopic.php?f=20&t=120475Motyle:
viewtopic.php?f=20&t=120474I a propos bazarków: dziękuję skwareek za kolejną kartkową aukcję!
Dziewczyny, jestem Wam niezwykle wdzięczna za wszelkie wpłaty z wystawionych przez Was aukcji! Pieniądze spływają nawet nie wiem kiedy i dzisiaj na koncie jest grubo ponad 500 zł!

Dokładne rozliczenie, co do złotówki, zrobię tak jak obiecałam pod koniec miesiąca

Ostatnie wydatki, to 255 zł w lecznicy (dwie kastracje oraz pierwsza wizyta braci-ksero - czyli odpchlenie, odrobaczenie, zastrzyki i koszt samego przyjęcia). Dodatkowo 100 zł na mokrą karmę (przy 9 kotach znikają 4 puszki dziennie

), 15 zł leki dla Czarnej Kotki, 20 zł tabletki na odrobaczenie, 11 zł ręczniki papierowe.
skwareek pisze:I co dziewczyny lepilyscie w weekend??
Chyba się jednak nie udało.
zorba pisze:Byłam dziś na PKP i nie widziałam kotków

Gdzie one są? W tej szopce po drugiej stronie torów?
zorba, są w kilku miejscach. Prawdopodobnie nawet my nie wiemy o wszystkich. Na pewno są w budynkach gospodarczych koło peronu 4A. Na pewno koło Mostu Dworcowego i koło Kaponiery. Być może także koło Dworca Zachodniego, ale tamtych rejonów jeszcze nie miałyśmy kiedy spenetrować.
saggi pisze:Hejka!
Stronka z updatowana

. Miałam właśnie chwilkę, jeśli zapomniałam czegoś dodać bądź ominęłam dajcie znać na priv (nie miałam czasu pilnie śledzić tematu mogło mi coś umknąć).
Saggi, dziękuję

Okazało się, że alveaenerle trafiła na nasz wątek właśnie dzięki Twoim działaniom na demotywatorach i kotburgerze!
Gdybyś miała wolną chwilę, można dorzucić informacje o szóstce szukającej tymczasów - jeśli byłyby potrzebne bardziej wyczerpujące opisy, daj znać. Mam teraz na warsztacie ogłoszenia, także i tak będę miała teksty do wklejenia.
madzka pisze:Ponawiam prośbę o numer konta na priv. Chciałam dołączyć do Funduszu Kotów Dworcowych.

Poza tym dziewczyny dajcie znać kiedy kolejna tura klejenia budek.

skwareek, jak rozumiem, już Cię obdarowała moim numerem konta - oczywiście wybaczam, a nawet popieram
I na koniec ponawiam wielki apel o pomoc w tymczasowaniu kotów z mojego poprzedniego postu!!!