GANG MIKUSIA...Franek czeka na kastrację ;p

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 13:33 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

Marcelinka :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
MIKUŚ

Post » Wto lis 23, 2010 21:05 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

Oto panicz Miał :mrgreen:

http://www.fotosik.pl][img]http://images50.fotosik.pl/408/6dce472005ca7f22med.jpg
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lis 24, 2010 17:36 przez siliana, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmienilam za duze zdjecie na link
MIKUŚ

Post » Wto lis 23, 2010 21:50 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

Marcelinko moja córko chrzestna gdzie ty się chowiesz po kątach :) Do ludzi wychodź do ludzi po domek kochana :ok:

No Baśka powiem ci że Miał piękny i dostojny panicz jest :ok: Naprawdę cudo ,taki ala- Kostek, z tym że Kostek to ala-hienka kocia ,a Miał to ala-hrabia :D

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lis 24, 2010 1:03 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

W tym wątku prawie wszystkie fotki pionowe są za wysokie.
Bardzo proszę o zamieszczanie fotek w dozwolonym na miau rozmiarze,
to znaczy maksymalnie 640 pikseli na dłuższym boku. Większe - w postaci miniaturek.
Za duże fotki będą zamieniane na linki i czekały na "poprawkę".
:idea: http://imageshack.us/ oferuje bardzo wygodne zmniejszanie podczas uploadu. 8)
:idea: Na samym dole strony ImageShacka jest pole wyboru języka - można mieć po polsku. 8)
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Śro lis 24, 2010 7:57 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

:oops:
Postaramy się to jakoś zmienić :wink:
MIKUŚ

Post » Czw lis 25, 2010 19:52 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

hopiemy na pierwszą gangulce :ok:

mar_tika

Post » Nie lis 28, 2010 1:16 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

Wczoraj w Naszych skromnych progach zamieszkała niezwykła koteczka.

Dziś ok 15 odeszła /zasnęła na zawsze/. [*]

Stan był krytyczny. Znaleziona w okolicach huty buczka. Bezdomna istota która otrzymała tą pomoc za późno - zdecydowanie ZA PÓŹNO!!!!
Ale skąd miałam wiedzieć że jest tam kocie umierające.
Miała ok. 4 miesiecy.
Oko jedno wypłynęło, 2-gie też PO ZGONIE. DRAMAT!!!!!!!!! Miała całą czaszkę zdeformowaną przez potwornego świerzba skórnego - nigdy czegoś takiego nie widziałam!! :( Uszy, policzki, wargi jedna wielka skorupa....

Jutro wstawię zdjęcie. Bo myślę że warto zobaczyć jak dają sobie radę bezdomne koty. Niestety niektórzy uważają że lepiej zostawić kota na dworze.
Choć ostatnio uważam że większej pomocy potrzebują koty będące na dworze, a niżeli w schronisku.
I decyzję już podjęliśmy że teraz mieszkańcami Gangu będą uliczne biedy. Tylko uliczne!!!
Jest to już któryś z kolei "mój" kociak z ulicy dla którego bezdomność to wyrok śmierci!
MIKUŚ

Post » Nie lis 28, 2010 1:23 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

Nawet imienia nie zdążyłam jej nadać. Roboczo miała być Hutka ....

Śpij maleńka.
Przegrałyśmy tą walkę.
Niech to szlag trafi..........

[img=http://images38.fotosik.pl/415/58e494006b7fd425m.jpg]
MIKUŚ

Post » Nie lis 28, 2010 1:49 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

MIKUŚ pisze:
Choć ostatnio uważam że większej pomocy potrzebują koty będące na dworze, a niżeli w schronisku.
I decyzję już podjęliśmy że teraz mieszkańcami Gangu będą uliczne biedy. Tylko uliczne!!!
Jest to już któryś z kolei "mój" kociak z ulicy dla którego bezdomność to wyrok śmierci!

No dziwne to czemu kotkę znalezioną na ulicy nie zabiedzoną i zaniedbaną i nie umerającą przywiozłaś do naszego schroniska, czyżbyś uważała że w tej chwili nasz schron to jest jakieś niebo dla kotów, mogłaś ją dołączyć do swojego Gangu 8O no to super pomogłaś kotce przywiozłaś ją do schronu gdzie wet usypia koty agresywne bo pracownicy powiedzieli że boją sie takich kotów bo nie chca być przez te kociaki zagrożeni ugryzieniem 8O

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lis 28, 2010 11:04 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

terenia1 pisze:No dziwne to czemu kotkę znalezioną na ulicy nie zabiedzoną i zaniedbaną i nie umerającą przywiozłaś do naszego schroniska, czyżbyś uważała że w tej chwili nasz schron to jest jakieś niebo dla kotów, mogłaś ją dołączyć do swojego Gangu 8O no to super pomogłaś kotce przywiozłaś ją do schronu gdzie wet usypia koty agresywne bo pracownicy powiedzieli że boją sie takich kotów bo nie chca być przez te kociaki zagrożeni ugryzieniem 8O

Nie Waszego Teresa. Schronisko nie jest Wasze!!!
Widzę że Wasza Banda uważa schron za Waszą prywatność. Bo coć tam zdziałałyście.
Mam prawo zawieźć kota do schroniska kiedy mi się tylko podoba. I zastanawiam się dlaczego to właśnie do mnie dzwoni Ewa i Ty mi to wytykasz. Nie będę się Wam tłumaczyć.

W moim Gangu są już 3 KOCIAKI NA TYMCZASIE.

Ponadto nie będę roztrząsać Twojego postu na moim wątku.
Proszę nie wchodźmy sobie w drogę. Niech każdy na swoim wątku pisze co ma do powiedzenia.
MIKUŚ

Post » Wto lis 30, 2010 20:30 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

No więc śpieszę donieść iż Panicz Miał ma już dom. Właśnie do Niego pojechał :mrgreen:

Będzie mieszkał u Mamy mojej koleżanki. Koleżanka adoptowała ode mnie już 2 KOCIAKI i jest bardzo zadowolona do tego stopnia iż zaraziła Mamę /psiarę/ kotem :ok: I po utracie psiaka wzięła Miałka.

Będzie mu tam dobrze :kotek:
Lepiej niż na ulicy. Dziś mają być ogromne mrozy, a jeszcze 2 tygodnie temu był bezdomny :(
MIKUŚ

Post » Śro gru 01, 2010 9:07 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

Miał pojechał wczoraj i również wczoraj trafiła do Nas koteczka :mrgreen:
Co prawda na hospitalizację, ale do momentu wygojenia się rany będzie mieszkać u Nas w Gangu.
Kotka ma już dom z którego przyjechała do mnie po operacji, ponieważ Pani nie dała by sobie rady / zastrzyki, płukanie drenu, przemywanie rany itp./.

Prosimy o kciuki dla Milusi :ok:
Noc przeżyła - wybudziła się :wink:

Milusia to była podopieczna Nadzieji Na Dom....

DOstała przed chwilą kolejne piękące zastrzyki. Tak ją zabolało że zaatakowała Moją Sofinię - ojjj.........nie ładnie :twisted: No ale Sofiśka jej wybaczyła :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Śro gru 01, 2010 12:30 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

MIKUŚ pisze:No więc śpieszę donieść iż Panicz Miał ma już dom. Właśnie do Niego pojechał :mrgreen:

Będzie mieszkał u Mamy mojej koleżanki. Koleżanka adoptowała ode mnie już 2 KOCIAKI i jest bardzo zadowolona do tego stopnia iż zaraziła Mamę /psiarę/ kotem :ok: I po utracie psiaka wzięła Miałka.

Będzie mu tam dobrze :kotek:
Lepiej niż na ulicy. Dziś mają być ogromne mrozy, a jeszcze 2 tygodnie temu był bezdomny :(

Za domek dla pięknego kawalera :ok:

mar_tika

Post » Czw gru 02, 2010 8:15 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

Milusia nic nie je... :|
Dostała leki przeciwbólowe, trzeba ją płukać 3 razy dziennie przez dren, a jaka z Niej złośnica ?? :twisted: Niby taka słaba ale ma siłę drzeć gumiora na Moją Sofiśkę. :evil:
MIKUŚ

Post » Pt gru 03, 2010 12:16 Re: GANG MIKUSIA...Aluś - chora trzustka, IBD :(

No i wreszcie dziś coś ruszyło...
Dren wyjęty. Teraz tylko dziura po nim musi się zasklepić.
Wenflon też już wyjęty - zaczęła sama coś jeść.
No i pannica bez tych sprzętów o wiele lepiej się czuje :wink:
Teraz tylko wygoić się musi i wraca do swojego Nowego aczkolwiek starego domu :mrgreen:
Myślę że jak skończy się to wszystko to Milusia będzie już szczęśliwą Panną. Bo jak się okazało te pare dni w nowym domu spowodowały iż nagle Hrabianko się stała i sekret tkwił w mięsie. Teraz puszki whiskas-a kitekat-a są beee......Teraz to tylko mięsko, rybka, jajeczko..... 8O 8O 8O 8O 8O

Jak te koty się zmieniają - no coś niesamowitego. Jeszcze 4 tygodnie bezdomna kocica - dziś Pani na włościach 8O
MIKUŚ

[poprzednia][następna]