K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 10:12 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

edit_f pisze:
j3nny pisze:Fredzia jest już?

Fredzia już jest.. wczoraj wieczorem zabrałyśmy ją z queen_ink z dotychczasowego "domu".. grzeczna była, sparaliżowana strachem (spokojnie podniosłyśmy ją i wsadziłyśmy do konterka, chwilkę to tylko trwało).. w podróży 1,5 godzinnej siedziała cichutko, posiusiała się.. u weta też spokojna (pod koniec tylko mocno się zniecierpliwiła): wycinaliśmy kołtyny (miejscami jest teraz łysawa), jest bardzo otyła (nie mogłam złapać ją za kark, zalecana jest kuracja odchudzająca - obesity konieczne), skóra nieciekawa (dostała jakieś kapsułki na kurację 2-tygodniową), osłuchowo wporządku (i serce, i płuca), ma dostać tabletkę na odrobaczenie, po tygodniu szczepienie (bo aktualne się skończyły)..

Fredzia wyszła w dt z kontenerka.. przycupnęła przy naszych stopach, a potem umknęła pod fotelik i tyle ją wiedzilśmy..

Jak pamiętam z wielopola, kiedy to było, to Fredziszcz nie był jakimś płochliwym kotem, raczej kapryśnym i introwertycznym.
To wszystko po to, żeby napisać, że niektóre domy świetnie udają, dranie.
Kciuki za FRedzię.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto lis 23, 2010 10:21 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

czyli udało się znaleźć DT dla Fredziuli.....? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto lis 23, 2010 10:28 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

...moze po prostu do nich pasuje zupelnie inny typ kota, niekoniecznie musza byc od razu draniami...

Fredzi strasznie mi zal, jak to miala koltuny? Przeciez ona ma krotka siersc...?

Ech.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto lis 23, 2010 10:32 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

solangelica pisze:...moze po prostu do nich pasuje zupelnie inny typ kota, niekoniecznie musza byc od razu draniami...

Fredzi strasznie mi zal, jak to miala koltuny? Przeciez ona ma krotka siersc...?

Ech.

Niektórym krótkowłosym tez robią się kołtuny. Mojemu tarasowemu się robią.
Sol, gdzie TY mieszkasz? Czy panele podłogowe nadają się do palenia? W końcu są chyba z papieru....

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto lis 23, 2010 10:35 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tosza pisze:
solangelica pisze:...moze po prostu do nich pasuje zupelnie inny typ kota, niekoniecznie musza byc od razu draniami...

Ech.

Niektórym krótkowłosym tez robią się kołtuny. Mojemu tarasowemu się robią.
Sol, gdzie TY mieszkasz? Czy panele podłogowe nadają się do palenia? W końcu są chyba z papieru....

Mieszkam po tej zlej stronie Wisły :twisted: Podgórze, okolice Kopca Krakusa, Rynek Podgorski, Ciemna Strona Mocy, Jama Zła, Ogolnopolskie Centrum Pijanstwa i Dopalacze.com :twisted: 8)

Jak masz ochote na Tajfuna, wpadaj. Popalic mozemy i panele, swszystko sie da spalic na Pdg :twisted:

No i widzisz, czlowiek cale zycie sie czegos ciekawego dowiaduje o kotach, o.

solangelica

Post » Wto lis 23, 2010 10:39 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

solangelica pisze:

Mieszkam po tej zlej stronie Wisły :twisted: Podgórze, okolice Kopca Krakusa, Rynek Podgorski, Ciemna Strona Mocy, Jama Zła, Ogolnopolskie Centrum Pijanstwa i Dopalacze.com :twisted: 8)

Jak masz ochote na Tajfuna, wpadaj. Popalic mozemy i panele, swszystko sie da spalic na Pdg :twisted:

No i widzisz, czlowiek cale zycie sie czegos ciekawego dowiaduje o kotach, o.[/quote]
Bez takich inwektyw proszę-ja tez mieszkam po tej stronie Wisły :mrgreen:
Jakiej wielkości muszą być panele, by weszły do pieca?
I co to jest Tajfun?

Tosza

Post » Wto lis 23, 2010 10:45 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tosza pisze:
solangelica pisze:

No i widzisz, czlowiek cale zycie sie czegos ciekawego dowiaduje o kotach, o.

Bez takich inwektyw proszę-ja tez mieszkam po tej stronie Wisły :mrgreen:
Jakiej wielkości muszą być panele, by weszły do pieca?
I co to jest Tajfun?[/quote]
...to nie inwektywa, to opinia o Podgorzu :evil:
ja zmieniwszy prace dojezdzam na druga strone Wisly (przedtem pracowalam kolo Matecznego) sie dowiedzialam w niej ze mieszkam po zlej stronie miasta :twisted:

Tajfun to rodzaj dopalacza, zdelegalizowanego szumnie przez ostatnie prawne ustalenia, dosc popularny "srodek kolekcjonerski" zwlaszcza wsrod mieszkancow mojej dzielnicy i gimnazjalistow.

Co do wielkosci: mozesz je przywiezc w calosci, jesli nie sa bardzo masywne (a zakladam ze nie sa) to da sie je pociac pilka reczna bo taka tylko posiadam. Generalnie do pieca wchodza kawalki dlugosci maks 50 cm, na szerokosc maks 20. To taki piec kaflowy pokojowy, z waskimi drzwiczkami.

solangelica

Post » Wto lis 23, 2010 10:50 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

[quote="solangelica"]

Co do wielkosci: mozesz je przywiezc w calosci, jesli nie sa bardzo masywne (a zakladam ze nie sa) to da sie je pociac pilka reczna bo taka tylko posiadam. Generalnie do pieca wchodza kawalki dlugosci maks 50 cm, na szerokosc maks 20. To taki piec kaflowy pokojowy, z waskimi drzwiczkami.[/quote
Za tajfuna w takim razie dziękuję :D .
Panele potnę czymś elektrycznym, bo wizja siedzących nas dwóch na podłodze z pila ręczną i tymi panelami jakoś nie działa na mnie dobrze :mrgreen:

Tosza

Post » Wto lis 23, 2010 10:58 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

miszelina pisze:
Tweety pisze:
Tweety pisze: co do kotów to plan jest taki, chociaż ze względu na możliwość adopcji może ulec zmianie:
- koty wytypowane
a/ z kociarni: Truskawka, Majeranek, Elma i Sezam
b/ od Noemik: 2 szczylki,
c/ kot od Toszy
d/ od tweety: Hania (?)
e/ od vanji: Borówka i Wisienka
f/ od Kingi Warmijskiej: mamusia murzynkowa,
g/ od edit_j Leon

- który kiedy
godz 11-13, 13-15, 15-17, 17-19
4.12 sobota
1. Sezam (przyjeżdża kotowozem, wraca z Miszeliną)
2. kot od Toszy z transportem własnym
3. szczylek od Noemik (przyjeżdża i wraca z nią)
4. Borówka (vanja przywiezie i zawiezie? ewentualnie wraca kotowozem)

5.12 niedziela
1. Wisienka (vanja przywiezie i zawiezie?)
2. Truskawka (potrzebny transport w dwie strony, może Renata od Cammi)
3. Majeranek (przyjeżdża i wraca z Miszeliną)
4. Hania (przyjeżdża z Katgral?, wraca kotowozem)

11.12 sobota
1. Majeranek (przyjeżdża kotowozem, wraca z Miszeliną)
2. Hania ode mnie (potrzebny transport w dwie strony)
3. kot od Noemik (przyjeżdża i wraca z nią)
4. Truskawka (potrzebny transport tam, wraca kotowozem) - mogę przywieźć Truskawkę na 17.00

12.12 niedziela
2. Leon (transport Anna09?)
3. Negra od Kingi Warmijskiej (potrzebny transport w dwie strony)
4. Elma (potrzebny transport tam, wraca kotowozem)

18.12 sobota
2. kot od Toszy, transport własny
4. Sezam (potrzebny transport tam, z powrotem wraca kotowozem) - Mogę przywieźć Sezama na 17.00

19.12 niedziela
1. Negra(przyjeżdża kotowozem, wraca z Miszeliną) - [b]a Negra aby nie wraca z Kingą W.?[/b]
2. Elma (potrzebny transport tam i z powrotem)
3. Truskawka (potrzebny transport tam i z powrotem)
4. Hania (potrzebny transport tam, z powrotem wraca kotowozem)

i jak teraz? Anna09 - czy niedziela 12 i niedziela 19 pasują Ci transportowo?

Na niebiesko wpisałam się ja - transporter ocieplony + tramwaj

19.12 w niedzielę mogę przywieźć Negrę na dyżur i zabrać ją z powrotem. Przyjedziemy taksówką, GK nie jest ode mnie daleko, a kot na pewno nie zmarznie :)
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Wto lis 23, 2010 11:08 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

TO JA SPECJALNIE DLA WAS ZDJĘCIE MIKO WKLEJAM A TU ZERO REAKCJI... Tweety się przynajmniej ucieszy mam nadzieję...

Cammi pisze:pozdrowienia od...

ObrazekObrazek

Wiadomo co z Fuksem?

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Wto lis 23, 2010 11:25 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Cammi pisze:pozdrowienia od...

ObrazekObrazek

Wiadomo co z Fuksem?

... tego gościa, który zdemolował worek psiej karmy, najadł się do wypęku aż się us..ł po kokardki i trzeba było kota wyprać. Biedny koteczek, niepełnosprawny i w ogóle a worek z karmą porozrywał spokojnie i bez problemów :mrgreen:

Fuks ma jeszcze kreatyninę podwyższoną tak, że nadal go trzeba płukać. Mocznik już w normie a kreatynina spadła ale jeszcze nie całkiem. Więc ten piątek i Wrocek odwołany.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lis 23, 2010 11:29 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Cammi pisze:TO JA SPECJALNIE DLA WAS ZDJĘCIE MIKO WKLEJAM A TU ZERO REAKCJI... Tweety się przynajmniej ucieszy mam nadzieję...

myślisz, że poznają, że taki wielki kocurro, elegancik w żabociku to Miko? Moje rude szczęście, hultaj i demolant :1luvu: Swojemu Rufkowi tez powtarzam, że niech sika na dywan, demoluje i cokolwiek byleby żył jak najdłużej ... Co zresztą skrzętnie wykorzystuje, że mu wszystko wolno :twisted:

Tweety

Post » Wto lis 23, 2010 11:47 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

edit_f pisze:wkręciłabym się na galerię 11 grudnia.. może lepiej byłoby, gdybym wtedy była z Leonem? tylko na te godziny jest Truskawka.. można przesunąć Truskawkę na 12 grudnia? przepraszam, jeśli mieszam..

czyli Ty z Kasumi 11.12 w godz. 17:20, tak? a w niedzielę Truskawka. Jak dla mnie może być. A dasz rady jeszcze jakiś dyżur? W inny dzień? może być z Leonem oczywiście.
I tak jeszcze parę osób pewnie namiesza, Tosza już tu się pierwsza wyrywa do mieszania :wink:

Tosza, Miszelina nie chce się pchać na parking, po którym się jeździ w kółko szukając miejsca a ludzie z nerw wychodzą. Dlatego ja np staję na tym dworcowym i przechodzę kładką do galerii. Zajmuje to o wiele mniej czasu niż oczekiwanie na możliwość wjazdu w ogóle

Tweety

Post » Wto lis 23, 2010 11:48 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

A ja sie strasznie cieszę, że Miko zobaczyłam. Juz dawno żadnych wieści o nim nie miałam. Co u koteczka? :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

Post » Wto lis 23, 2010 11:58 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze: co do kotów to plan jest taki, chociaż ze względu na możliwość adopcji może ulec zmianie:
- koty wytypowane
a/ z kociarni: Truskawka, Majeranek, Elma i Sezam
b/ od Noemik: 2 szczylki,
c/ kot od Toszy
d/ od tweety: Hania (?)
e/ od vanji: Borówka i Wisienka
f/ od Kingi Warmijskiej: Negra
g/ od edit_j Leon

- który kiedy
godz 11-13, 13-15, 15-17, 17-19
4.12 sobota
2. kot od Toszy z transportem własnym
3. szczylek od Noemik (przyjeżdża i wraca z nią)
4. Borówka (vanja przywiezie i zawiezie? ewentualnie wraca kotowozem)

5.12 niedziela
1. Wisienka (vanja przywiezie i zawiezie?)
2. Truskawka (potrzebny transport w dwie strony, może Renata od Cammi)
3. Majeranek (przyjeżdża i wraca z Miszeliną)
4. Hania (przyjeżdża z Katgral?, wraca kotowozem)

11.12 sobota
2. Hania ode mnie (potrzebny transport w dwie strony)
4. Leon (transport Edit_f)

12.12 niedziela
2. Truskawka (transport Anna09?)
3. Negra od Kingi Warmijskiej (potrzebny transport w dwie strony, może Anna09?)
4. Elma (potrzebny transport tam, może Anna09?, wraca kotowozem)

18.12 sobota
2. kot od Toszy, transport własny
4. Sezam (przyjeżdża z Miszeliną, z powrotem wraca kotowozem)

19.12 niedziela
1. Negra(przyjeżdża kotowozem, wraca z Kingą)
2. Elma (potrzebny transport tam i z powrotem)
3. Truskawka (potrzebny transport tam i z powrotem)
4. Hania (potrzebny transport tam, z powrotem wraca kotowozem)

Kosma, dopisz proszę Edit_f 11.12 na ostatni dyżur.
Jest jeszcze parę wolnych miejsc do zapełnienia

Tweety

[poprzednia][następna]