Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 14, 2010 11:48 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

Ojjjj........Ci Nasi domownicy - chcą dobrze - robiąc źle. Skąd Ja to znam :twisted:
MIKUŚ

Post » Nie lis 14, 2010 13:55 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

bubor pisze:Witajcie nocną już porą .
Twój podopieczny Basiu w porównaniu do Kropci wygląda rewelacyjnie ale ona napewno nie da sobie podgolić futerka wokół ranek :roll: .
Ostatnio odnoszę wrażenie że zamiast jakiejkolwiek poprawy w tym temacie wszystko zaczyna mi się wymykać spod kontroli ( o ile w swej naiwności mogłem sądzić że mam nad tym jakąkolwiek kontrolę :? ) , największa ranka z lewej strony szyjki non stop jest rozdrapana a wyraźnie rozdrażniona panna spędza większość czasu w zacisznych zakamarkach :( .
Dziś po powrocie z pracy padłem jak ulęgałka a gdy ocknąłem się po kilku godzinach z dziwnym uczuciem ciężkości i ciepła na plecach okazało się że to Kropusia wyszła z ukrycia i nie omieszkała zdrzemnąć się na Dużym :1luvu: , szkoda że niedługo po moim przebudzeniu umknęła z pokoju i zapewne zobaczę ją dopiero rano gdy przyjdzie się domagać napełnienia miseczki .............

Ale fajnie. Cudne przebudzenie miałeś, choć troszkę ciężkie :D .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon lis 15, 2010 8:21 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

Hej panienki słodkie!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lis 15, 2010 10:29 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

bubor pisze:Właśnie złapałem domownika ( tego co zwykle zresztą ) na karmieniu Kropusi wędlinami , normalnie zapieniłem :evil: , idę sie gdzieś przejść bo mnie chyba poszarpie .........................

No tak... :roll:
W takiej sytuacji tylko ręce opadają :|

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon lis 15, 2010 11:12 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

bubor pisze:Właśnie złapałem domownika ( tego co zwykle zresztą ) na karmieniu Kropusi wędlinami , normalnie zapieniłem :evil: , idę sie gdzieś przejść bo mnie chyba poszarpie .........................

Może dogadać się z wetem, zabrać "domownika" do niego niech postraszy jakie to niebezpieczne dla Kropusi i "zaraźliwe dla domownika".
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto lis 16, 2010 21:36 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

Amika6 pisze:

Może dogadać się z wetem, zabrać "domownika" do niego niech postraszy jakie to niebezpieczne dla Kropusi i "zaraźliwe dla domownika".

Nasz domownik jest z gatunku niereformowalnych :roll: , jeśli przez ostatnie trzy lata żadne próby przemówienia mu do rozsądku nie dały nic to trudno oczekiwać by teraz mogły zajść w tym temacie jakieś zasadnicze zmiany ( tym bardziej że mówimy o osobie w wieku prawie 80 lat ) .............................
Tymczasem Kropusia non stop rozdrapuje ranki a Dorcia intensywnie napastuje koleżankę , kilkakrotnie musiałem wkraczać do akcji i rozdzielać awanturujące się pannice ......... :(

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto lis 16, 2010 21:45 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

Ehhh...
Buziamy panienki!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie lis 21, 2010 22:50 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

bubor pisze:
Amika6 pisze:

Nasz domownik jest z gatunku niereformowalnych :roll: , jeśli przez ostatnie trzy lata żadne próby przemówienia mu do rozsądku nie dały nic to trudno oczekiwać by teraz mogły zajść w tym temacie jakieś zasadnicze zmiany ( tym bardziej że mówimy o osobie w wieku prawie 80 lat ) .............................
Tymczasem Kropusia non stop rozdrapuje ranki a Dorcia intensywnie napastuje koleżankę , kilkakrotnie musiałem wkraczać do akcji i rozdzielać awanturujące się pannice ......... :(

O co chodzi? Dlaczego???? :(

Edit: literówka
Ostatnio edytowano Wto lis 23, 2010 10:30 przez Marcelibu, łącznie edytowano 1 raz
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Pon lis 22, 2010 7:46 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

Buborku, całujemy panienki!!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lis 23, 2010 10:31 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

No i jak? Dalej układy między Kropcią i Dolores są takie niefajne?

Marcelibu

Post » Śro lis 24, 2010 9:14 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

Hej dziewczynki i Buborku! Jak tam??
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lis 24, 2010 13:44 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

Paweł, czemu się nie odzywasz? :(

Marcelibu

Post » Śro lis 24, 2010 14:36 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

Aaa , co Wam będę smęcił naszymi kłopotami , ile można w kółko o tym samym ........ :roll:

bubor

Post » Śro lis 24, 2010 14:37 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

bubor pisze:Aaa , co Wam będę smęcił naszymi kłopotami , ile można w kółko o tym samym ........ :roll:

Dawaj...

Marcelibu

Post » Śro lis 24, 2010 14:58 Re: Kropcia i Dolores - część szósta ..............

U nas nic nowego :roll: , już dobrze ponad tydzień karmię Kropusię lekarstwami bez jakichś większych sukcesów a moje podrapane dłonie wskazują jak bardzo jest to pannicy nie na rękę , dopiero dzięki innemu specyfikowi otrzymanemu w sobotę ranki zaczęły zauważalnie przysychać . Wziąłem sobie urlop na ten tydzień dzięki czemu mogę bardziej regularnie niż dotychczas podawać pannicy leki , smarować rozdrapane miejsca maścią , niejako przy okazji studzę Dorciowe zapędy gdyż panna stara się jak może drażnić i tak rozdrażnioną koleżankę . Gdy Dorcia znika za zamkniętymi drzwiami pokoju Kropusia wyraźnie się uspokaja , kładzie na specjalnie dla niej przygotowanym ręczniku i zasypia nieopodal mnie , głaskana delikatnie po główce i pleckach zaczyna cichutko mruczeć i to wynagradza mi z nawiązką wszystkie jej wrzaski i syki przy podawaniu lekarstw .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bubor

[poprzednia][następna]