Marcelibu pisze:Będzie dobrze, czas leczy rany. Ta jest wielka, wiem...

Zawsze wydawalo mi się, że ze wszystkich moich kotów najbardziej na świecie kocham Księżniczkę i Żabę. Nie wiem, co stałoby się ze mną i jak bym to przeżyła, gdyby coś poważnego stało się któremuś z nich... Ale Biduś też był mi bardzo bardzo bliski

Minął już prawie tydzień, a nijak nie potrafię pogodzić się z Jej brakiem

Tak strasznie brakuje mi Jej plączącej się pod nogami
(szczególnie rano, kiedy najbardziej się spieszę...), wpatrującej mi się w oczy z taką ufnością, wskakującej w nocy na łóżko i potulnie układającej się w nogach... Wpychającej w pośpiechu łepek prosto w wodę lub chrupki, kiedy tylko zdążyłam postawić na podlodze miskę...
Jutro wieczorem minie tydzień.
Codziennie palę dla Niej pachnące świeczki...
Czy Ona to widzi...?
Chciałabym uciec stąd, od tych prymitywnych kretynek. One wszystkie uważają mnie za nienormalną, nadwrażliwą, skrzywioną na punkcie kotów. Nie wiedzą i nie dowiedzą się, dlaczego od tylu lat tak naprawdę jestem sama i sama być zamierzam, nie pojmują, jak można tak długo przeżywać fakt, że jakiś patologiczny bawidamek potraktował Cię jak byle k***ę...
Ta od Przemusia bije wszelkie rekordy głupoty (momentami wydaje mi się, że przy niej nawet mój Plu Plu to omnibus

), ale z innymi też kompletnie nie mam o czym rozmawiać, jedyna normalna, wrażliwa osoba (ta Jola od starego psa) siedzi w sąsiednim pokoju...
Durne baby, nudna, nierozwijająca praca bez żadnych perspektyw i za raczej marne pieniądze, zaprzepaszczone dwa języki,
z których jeden znałam kiedyś świetnie, a drugi też całkiem nieźle 
, nienapisana magisterka...
Tylko zbieranie kotów mi w życiu wychodzi
Dobrze, że chociaż z Promyczkiem od Erin jest już odrobinę lepiej. Oby mu się udało

Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]