K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 22, 2010 9:15 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Akima pisze:
Tweety pisze:
Akima pisze:Aurora od dzisiaj w domu, wspaniałym i ciepłym :-)

Aurora nie musiaął jechac do wtea, okazuje się że podjada noca ciemną a w dzien spi :-)

Jutro zabieram od Heleny Lenona, tego z Suchej Beskidzkiej, musze go chyab wziąć na konsultację z tym okiem, szkoda żeby zostało zamglone jak mozna jeszcze powalczyć.

Opowiem się w sprawie dyżurów jak tylko będę znała plany szkoleniowe w pracy.

kiedy, mniej więcej?

a Aurora nie za szybko po szczepieniu? :roll: u tych osób jest koteczka ze schronu dość niedawno wzięta ... Co prawda rodzeństwo Aurory w ogóle poszło bez szczepień ale jakby tu nie mieliśmy na p. Helenę żadnego wpływu. Jeżeli tak nadal będzie się działo to trzeba będzie odmówić jej pomocy, bo nie może być tak, że finansujemy w jakimś stopniu te koty (karma, leczenie) a potem idą byle jak, byle gdzie

Ni i szefowa złe informacje posiada :-) Kotka nie ejs ze schronu tylko od znajomej co jej się koty rozmnozyły. Marysia już 2 razy szczepiona jest wiec zagrożenia dla Aurory nie ma. Aurora nei czuła się najlepiej u mnie. Brakowało jej kociego towarzystwa. Dla jej dobra zawiozłam ją w niedzielę wieczorem do domu. Zaszczepiona była w środę. Reakcji poszczepiennych zero. Kotka wystarszona chyba po kilkudniowym hasaniu z całą gromadą kotów Pani Heleny.

Tweety nie rozumiem dlaczego mielibyśmy odmawiać pomocy i wsparcia osobie, której nie stać na szczepienie około 20 kotów. U siebie w domu na mniejszej powierzchni ma więcej kotów niż my czasem na Kocimskiej. Sama je karmi i leczy kiedy trzeba. Koty u niej niezle wygladają. Jedyne co można jej zarzucić to to, ze koty są nieszczepione i badz co badz pewnie niezbyt szczesliwe, że jest tam ich az tyle. Trudno jednak powiedziec kobiecie, żeby wydała na szczepienie swojej gromady około 500 zł. Nie stać jej na to.Kobieta pewnie sama niedojada po to, zeby koty miały co jeść. I co zostawić ją tak. Nie rozumiem tej idei. Pomysł ze szczepieniem rodzeństwa Puzona tez był nietrafiony,bo nie miały isć gdzie na kwarantannę. Nie wyobrażam sobie, zeby je szczepic i zanosić do domu w któym mieszka tyle nieszczepionych kotów.

Rozpisałam się bo mnie szlag trochę trafił. Karmy Pani Helena na te swoje koty dostała niewiele, o kosztach leczenia nic nie wiem poza szczepieniem Aurory. Owszem prosiłą o pomoc dla maluchów ale się na nią nie doczekała.

Akima, ale my mieliśmy pokryć to szczepienie i dlatego jestem zła na nią. Poza tym dopiero co wysyłałam jej dane do faktury za leczenie. A karma wożona była już kilkakrotnie, łącznie z przekazaniem jej sporej ilości eukanuby, którą dostaliśmy po zalaniu. Owszem, nie dostała ostatnio mokrej dla maluchów ale chwile wcześniej sama jej zawoziłaś suchą. Wislackikot ostatnio specjalnie pojechał fundacyjnym rozpadem do Suchej Beskidzkiej na jej prośbę zawieźć klatkę łapkę. Koty są przez Was fotografowane i ogłaszane dzięki temu przynajmniej 6-7 już poszło do domu. Została zaproszona na piknik z kotami aby móc je wydać. Więc zarzut o braku pomocy dla p. Heleny jest chyba nie do końca przemyślany. Abstrahując od tego, że nie dzielimy się nadwyżkami, które nam zalegają tylko tym co mają nasze koty do dyspozycji.

A informacje o kotce, że ze schronu miałam od osoby, która chciała wziąć Aurorę. To może to nie ten dom, który się do mnie zgłosił :roll:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon lis 22, 2010 9:17 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Kocuria pisze:się zastanawiam - jeśli karmel, to on musiałby jeździć ze mną, czyli spędzić bite 6h w galerii. to nie za dużo dla kociaka?

tosza - trzymam, trzymam! :ok: a pamiętasz o książeczce karmelka?

EDIT: 12ego w niedzielę się trochę spóźnię na pierwszą zmianę - zamiast o 14 będę trochę później. nie wiem, czy godzinę, czy dwie później, bo muszę ewentualnie wpaść do domu po karmelotka, jadąc z zajęć. ale będę na bank :kotek:

kolejny EDIT: wczorajsze obie sesje owocne wielce, koty Asi i Edyty obfocone - nie miałam jeszcze chwili na wybór i przeróbkę zdjęć, więc będę je umieszczać dzisiaj wieczorem.
i anyway - też mam rozmowę o pracę dzisiaj... :oops:

nigdzie nie widzę podwójnego dyżuru u Ciebie. Kot w takich przypadkach wystawiany jest na 2 godziny, trzecią spędza w klatce lub kontenerze na uboczu

Tweety

Post » Pon lis 22, 2010 9:24 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Kocuria pisze:się zastanawiam - jeśli karmel, to on musiałby jeździć ze mną, czyli spędzić bite 6h w galerii. to nie za dużo dla kociaka?

tosza - trzymam, trzymam! :ok: a pamiętasz o książeczce karmelka?

EDIT: 12ego w niedzielę się trochę spóźnię na pierwszą zmianę - zamiast o 14 będę trochę później. nie wiem, czy godzinę, czy dwie później, bo muszę ewentualnie wpaść do domu po karmelotka, jadąc z zajęć. ale będę na bank :kotek:

kolejny EDIT: wczorajsze obie sesje owocne wielce, koty Asi i Edyty obfocone - nie miałam jeszcze chwili na wybór i przeróbkę zdjęć, więc będę je umieszczać dzisiaj wieczorem.
i anyway - też mam rozmowę o pracę dzisiaj... :oops:

A może zamiast Karmelotka weźmiesz Majeranka z kociarni?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon lis 22, 2010 10:13 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

edit_f pisze:dziś wieczorem przywożę Fredzię.. zaliczymy po drodzę weta..

czekam na wieści....
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pon lis 22, 2010 13:12 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

następny bazarek :

viewtopic.php?f=20&t=120439
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon lis 22, 2010 13:29 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

mogę wziąć majeranka, jak mi się da wziąć? bo nie wiem, jak u niego z zaufaniem do obcych...

tweety - miałam mieć dyżury w obie niedziele od 14 do 20, pierwszy jako druga osoba a drugi jako pierwsza. tak zarejestrowałam z tego, co było pisane. ale może się zmieniło...

karmel właśnie podjął próbę ucieczki, czyli wystrzelił na schody - od drzwi zewnętrznych odciągnęło go tylko grzechotanie karmą :mrgreen:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon lis 22, 2010 13:44 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Kocuria pisze:mogę wziąć majeranka, jak mi się da wziąć? bo nie wiem, jak u niego z zaufaniem do obcych...

tweety - miałam mieć dyżury w obie niedziele od 14 do 20, pierwszy jako druga osoba a drugi jako pierwsza. tak zarejestrowałam z tego, co było pisane. ale może się zmieniło...

karmel właśnie podjął próbę ucieczki, czyli wystrzelił na schody - od drzwi zewnętrznych odciągnęło go tylko grzechotanie karmą :mrgreen:

Wczoraj mruczał na rękach u mego TŻ-ta, więc może się uda. :ok:
Ostatecznie można zamienić koty i Ty weźmiesz np. Truskawkę, a Majeranek przyjedzie ze mną 11.12. rano.
Obrazek

miszelina

Post » Pon lis 22, 2010 14:03 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

miały jechać dwa koty z połamanymi łapkami, ale pod drzwiami schronu Robert odebrał komuś jeszcze trzeciego ogona, takiego z 3-4 miesięcznego, którego przyniesiono właśnie celem zostawienia .... Zabrał razem z kontenerem :wink: Bura dziewczynka, becząca cały czas, Elma. Będzie na kwarantannie w klatce

Tweety

Post » Pon lis 22, 2010 14:12 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Jeśli potrzebny jest jeszcze jakiś kociak na kwestę, to polecam Leosia od Edit_f. Chłopak jest urokliwy i kochany, uwielbia być u człowieka na rękach :)

Tweety, co do mojej pomocy w transportowaniu kotów, mogę w niedzielne popołudnia, więc uwzględnij mnie do pomocy z tymi kotami, dla których brak transportu w tym czasie.

Kociuchy z chorymi łapkami już w drodze do weta? Może niedługo będzie już coś wiadomo...
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon lis 22, 2010 14:32 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

czyli schroniskowe połamańce już pojechały?
czekam na wieści z zaciśniętymi kciukami...
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pon lis 22, 2010 14:40 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

połamańce właśnie idą na rtg a potem mój ulubiony magik od składania, dr Orzeł, ma je wziąć w obroty

Tweety

Post » Pon lis 22, 2010 14:48 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

anna09 pisze:Jeśli potrzebny jest jeszcze jakiś kociak na kwestę, to polecam Leosia od Edit_f. Chłopak jest urokliwy i kochany, uwielbia być u człowieka na rękach :)

Tweety, co do mojej pomocy w transportowaniu kotów, mogę w niedzielne popołudnia, więc uwzględnij mnie do pomocy z tymi kotami, dla których brak transportu w tym czasie.

Kociuchy z chorymi łapkami już w drodze do weta? Może niedługo będzie już coś wiadomo...

a kożelanka edit_f wykręca się od pomocy osobistej? bo jakoś jej tu nie widzę z wyciągniętą łapką i okrzykami "ja chcę, wybierz mnie, mnie wybierz" :wink:
A tak serio, może Edyta by mogła w duecie z Leonkiem wystąpić, może uda się go sprzedać przy okazji? albo dołączy do wożenia kotów? Edyta, nie Leon :wink:

Tweety

Post » Pon lis 22, 2010 14:53 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:a kożelanka edit_f wykręca się od pomocy osobistej? bo jakoś jej tu nie widzę z wyciągniętą łapką i okrzykami "ja chcę, wybierz mnie, mnie wybierz" :wink:
A tak serio, może Edyta by mogła w duecie z Leonkiem wystąpić, może uda się go sprzedać przy okazji? albo dołączy do wożenia kotów? Edyta, nie Leon :wink:

Z tego co wiem, to Edyta ma napięty grafik weekendowy, dlatego pewnie się nie zgłasza do pomocy, ale jakby co to ja mam pozwolenie na użycie/użyczenie Leosia :wink:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon lis 22, 2010 15:20 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

j3nny pisze:czyli schroniskowe połamańce już pojechały?

z Rudim nieźle. Poczekają na zagojenie się rany, bo tam jeszcze się paskudzi a potem gips i powinno być dobrze.
Z Milą gorzej, łapa strzaskana okrutnie, głównie łokieć. Jeżeli by się okazało, że ma się jej zrosnąć na sztywno to będzie do amputacji, bo będzie jej trudniej ze sztywną niż bez niej.
Jak ktoś mi po raz kolejny będzie wmawiał, że kot wypadający z okna spada na 4 łapy bez szwanku to jest szansa, że go opluję :evil:

Tweety

Post » Pon lis 22, 2010 15:30 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:
j3nny pisze:czyli schroniskowe połamańce już pojechały?

z Rudim nieźle. Poczekają na zagojenie się rany, bo tam jeszcze się paskudzi a potem gips i powinno być dobrze.
Z Milą gorzej, łapa strzaskana okrutnie, głównie łokieć. Jeżeli by się okazało, że ma się jej zrosnąć na sztywno to będzie do amputacji, bo będzie jej trudniej ze sztywną niż bez niej.
Jak ktoś mi po raz kolejny będzie wmawiał, że kot wypadający z okna spada na 4 łapy bez szwanku to jest szansa, że go opluję :evil:

Nie pluj :evil:
Czasem spada. Np. mój Bastuś przed wielu, wielu laty (ok. 25) spadł z 4 piętra i nie stało mu się literalnie nic, chociaż grzmotnął na beton.
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]