Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 12, 2010 11:50 Re: Majowa burza, czyli szaleństwa panny Mai

Zalało mnie od sąsiadów. Ratowanie mieszkania trwało dwa dni. Majeczka bardzo dzielnie pomagała. Siadała na ścierkach, wchodziła do misek - oczywiście wyłącznie osuszonych. Gdy tylko kapnęła na nią kropelka wody z sufitu, zachowywała się jak typowa kota: "Miaaau! Gwałcą! Mordują! Bezprawie! Łapać bandytów!".
Kuchnia nadal przeniesiona jest do pokoju, bo w kuchni właściwej schną ściany. Majeczka jest z tego powodu szczęśliwa, bo wreszcie może do woli obserwować czajnik elektryczny. Zawsze stał w miejscu obwarowanym ścisłymi zakazami: na blacie kuchennym. Nie było jak przyobserwować, co tak szumi. Teraz wreszcie kocia ciekawość została zaspokojona. Siada i patrzy na szumiący czajnik z fascynacją...
Użytkownik na długim urlopie - nie ma go. Obrazek

mejflajek

Od: Śro kwi 21, 2010 15:23

Post » Nie lis 14, 2010 23:41 Re: Majowa burza, czyli szaleństwa panny Mai

Maja to pijak. :evil:
Niech tylko otworzę piwo... :evil:
Oczywiście zabieram butelkę i odganiam futro, nie będzie mi się nieletnia dwulatka alkoholizowała. Letnia też nie. Jeszcze czego żebym ją na nocny dyżur do weta pewnego dnia wiozła przez jej nałogi. :P
Ale fascynację wątpliwej urody aromatem piwa przejawia zgoła nieziemską.

mejflajek

Post » Pon lis 15, 2010 5:49 Re: Majowa burza, czyli szaleństwa panny Mai

Niektóre koty lubią piwo. Miałam takiego.
Steffl się nazywał.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lis 21, 2010 22:02 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)

Ostatnio codziennie nad ranem kocie zachciewa się przytulanek. W sumie nawet mi to nie przeszkadza, bo i budzić już nauczyła się miło: ugniataniem i mruczeniem, a nie drapaniem po nogach. Potem znowu zasypiam, miziając; do taktu mruczenia i gruchania.
Do rana Maja się wynosi z łóżka, ale rano mamy rytuał: Ja się budzę i wołam: Kota! Kotusia! Mai! - a ona przybiega z radosnym pomiaukiwaniem. I znowu miziu. :1luvu:
Kocham tę sierściusię. I widzę, że ona mnie też. :)

mejflajek

Post » Nie gru 05, 2010 1:39 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Mała niespodzianka dla cioć Mai. :)

http://www.youtube.com/watch?v=7knVBiDLbpA

Niestety, jakość jest kijowa. Zarówno obrazu, jak i dźwięku (Maja mruczała, ale słychać tylko mój brecht :? ). Nie mam dobrej kamery.

mejflajek

Post » Nie gru 05, 2010 7:01 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Internetowy kot z niej rośnie :)
Obrazek

miszelina

Post » Nie gru 05, 2010 15:58 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

:)
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Nie gru 05, 2010 19:03 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

domaga sie osobistego profilu na fb ;)

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Nie gru 05, 2010 20:08 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Ależ już ma. :D My byśmy jej nie założyli? My? :mrgreen:
http://www.facebook.com/permalink.php?s ... 2791602005
Przez parę dni będę wchodzić tylko na wątek "kotowy". Za dużo siedzę na miau-dyskusjach. Czas na odwyk. :lol:

mejflajek

Post » Czw gru 09, 2010 11:37 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

...Przepraszam. Musiałam. Natknęłam się na takie zdjęcie Dżoany i od razu mi się skojarzyło. :lol:
Obrazek

Majkel ładniejszy.

mejflajek

Post » Wto gru 14, 2010 16:15 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Wepchnęłam Majeczce tabletkę na odrobaczanie, minęło już pół roku. Wprawdzie odbyło się to przy pomocy TŻa, unieruchamiającego wkurzonego kota, ale i tak poczytuję to sobie za sukces. :mrgreen:
Maja obrażona. Ale dała się przekupić nową zabawką, sprytnie skonstruowaną z piłki, dzwoneczka i gumki od tak zwanych gaci. Nakręciłam Majowe uciechy, przerzucę na komputer, to dam.

mejflajek

Post » Wto gru 14, 2010 16:21 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

mejflajek pisze:Wepchnęłam Majeczce tabletkę na odrobaczanie, minęło już pół roku. Wprawdzie odbyło się to przy pomocy TŻa, unieruchamiającego wkurzonego kota, ale i tak poczytuję to sobie za sukces. :mrgreen:
Maja obrażona. Ale dała się przekupić nową zabawką, sprytnie skonstruowaną z piłki, dzwoneczka i gumki od tak zwanych gaci. Nakręciłam Majowe uciechy, przerzucę na komputer, to dam.

Czekam niecierpliwie :)
Obrazek

miszelina

Post » Wto gru 14, 2010 21:48 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

ja również :)

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Śro gru 15, 2010 7:44 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

http://www.youtube.com/watch?v=DooSr_eG7-0 Prosz. :)
Wczoraj byłam zbyt zmęczona żeby cokolwiek wrzucać czy nawet włączać.
Zabawka dzwoni, niestety nie zdążyłam wyłączyć zagłuszającej muzyki... a właściwie to na to nie wpadłam.
Raz ląduje za blisko pyszczka Mai, ale to było przez przypadek, a nie celowe męczenie kota.
Gdy zostawiłam zabawkę, okazało się, że strona z gumką jest bardziej interesująca niż z dzwoneczkiem. Oczywiście pod kontrolą, bo taką gumkę łatwo pogryźć.

Obrazek

Tu jeszcze u TŻa na miziach. Jakieś parę sekund zanim złapała jego rękę w kolczastą pułapkę zębów, pazurów i czystej agonii. Jak zwykle.

mejflajek

Post » Śro gru 15, 2010 8:20 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Fajnie Majusia się bawi :) A gumka zawsze jest bardziej interesująca dla kota, znam to z autopsji. Moje gargamele to psy na wszelkiego rodzaju gumy i gumki. Wykopią spod ziemi.
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]