Łucja, Telesfor i Teodor na swoim Łódź :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 21, 2010 20:52 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

Slicznosci obydwaj, ale burasek po prostu wymiata :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lis 21, 2010 21:10 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

Burasek ma po mamuni oczka w czarnej obwódce :1luvu:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie lis 21, 2010 21:25 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

Dajcie spokój, przecież nic takiego nie zrobiłam :oops:

Ci ludzie mi się spodobali - zwłaszcza Tatuś, który chyba wziąłby każdego kota, którego by mu dano na ręce i powiedziano, że jest fajny :lol: Bez względu na maść, płeć, wiek i pochodzenie :lol: Ale Mama chciała malucha...
Bardzo się cieszę, że Tri juz u siebie :ok:

Młodej dziewczynie z chłopakiem wytłumaczyłam, jak do lecznicy dojechać, dałyśmy im też namiary na Magdę, Ingę i Satyrków, ale najpierw pojechali do Ani i dziewczyna się podobno zakochała :mrgreen:

Burasio jest prześliczny :1luvu:
Telesfor też :1luvu:
Super imiona :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie lis 21, 2010 21:27 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

Duszek686 pisze:Młodej dziewczynie z chłopakiem wytłumaczyłam, jak do lecznicy dojechać, dałyśmy im też namiary na Magdę, Ingę i Satyrków, ale najpierw pojechali do Ani i dziewczyna się podobno zakochała :mrgreen:

No zakochała się w naszej zagrzybiałej małej trikolorce, która oczywiście robiła słodkie minki, tuliła się, mruczała i prawie aureolka jej się świeciła nad czółkiem. W domu pokaże swoje prawdziwe oblicze mała rozrabiara :twisted:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie lis 21, 2010 21:30 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

:ryk: :ryk: :ryk:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon lis 22, 2010 9:28 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

Znalazłam wąteczek - :D

Dostałam wiadomość od Medora, zawiadomiłam Andorkę, poprosilam o pomoc - dzięki :1luvu:

Ludzie pytają o rudaski, będę podsylać.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lis 22, 2010 12:38 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

Andorko, cioteczko-taksóweczko :lol: , gdy będziesz na giełdzie we czwartek, daj cynka. A po co? Bo namolna ciotka uszyła dla hotelika ożeszjakiepieknemięciusiepodusie. A przy okazji dasz sobie wepchnąć jeszcze podusie dla pisiokota?? 8) :lol:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pon lis 22, 2010 13:06 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

ciotka59 pisze:Andorko, cioteczko-taksóweczko :lol: , gdy będziesz na giełdzie we czwartek, daj cynka. A po co? Bo namolna ciotka uszyła dla hotelika ożeszjakiepieknemięciusiepodusie. A przy okazji dasz sobie wepchnąć jeszcze podusie dla pisiokota?? 8) :lol:

A dziękujemy pięknie, pewnie, że zabiorę i Ani też podrzucę, bo będę u niej w czwartek po giełdzie.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon lis 22, 2010 14:16 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

Ogłoszenia napisane i rozesłane :D , pierwszy post zaktualizowany :D, czekamy na kolejkę chętnych :D
Obrazek

andorka

Post » Pon lis 22, 2010 14:18 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

To ekstraśnie! Już jędzowato łapki zacieram, że koty będą miały co olewać :lol:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Wto lis 23, 2010 12:47 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

Nikt do nas nie zagląda :placz:

Byłam dzisiaj z całą wycieczką w lecznicy.
Łucja się Wiedźmie nie podoba, a wiedźmowe "kot mi się nie podoba" jest bardzo ważną informacją. Kicia zaczęła już wprawdzie jeść, popiła też kociego mleczka, ale jest taka dziwna. Niby nastawia się do głaskania, ale potrafi buczeć na człowieka, buczy też na swoje dzieciaki, które są w klatce obok. Miałam tez spory problem by zapakować ją w transporter. Nie jest jednak nawet trochę agresywna, nie próbowała urzywać zębów czy pazurów, tylko uciekała. Od niedzieli jak jest u nas nie skorzystała z kuwety (oprócz tego, że w niej śpi), na szczęście zsisusiała się w transporterze w drodze do lecznicy, bo to niesiusianie najbardziej mnie niepokoiło.
Ania ją obmacała całą, niby nic kota w środku nie boli, czyli ufff, powiedziała, że może bolą ją uszy - w trakcie zabiegu trochę je "odgruzowała" z czopów świerzbowcowych i może teraz być taki efekt. Dała jej zastrzyk przeciwbólowy, zobaczymy jak kota będzie się czuła po południu.
Całe to zachowanie Łucji może też wynikać ze stresu. Miałyśmy już takie egzemplarze, które niestety klatki absolutnie nie akceptowały :( Jeśli zachowanie kotki się nie zmieni, to pod koniec tygodna jednak ją odwiozę i będziemy szukać jej domu "zdalczynnie"

Teodor i Telesfor za to są bezkonkurencyjni. Jak tylko weszłam do hoteliku przywitało nie chóralne mruczenie dwóch rozwalonych błogo w hamaczku chłopaków. Ponieważ dzieci zdrowe pojechali na szczepienie, są już gotowi do adopcji - nooo jeszcze troszkę uszy trzeba poczyścić, ale nie stanowi to żadnego problemu, przy czyszczeniu też mruczą :lol: Telesfor mruczał nawet w trakcie robienia zastrzyku i w trakcie obcinania pazurków też :lol:

Komu takie słodziaki?
Obrazek

andorka

Post » Wto lis 23, 2010 12:57 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

może faktycznie Łucja źle w klatce się czuje?
oby tylko zdrowa była :ok:

chłopaki muszą być naprawde super :1luvu: :1luvu: :1luvu:
oby szybko domki się rozdzwoniły :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 23, 2010 13:16 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

Andorko pewnie, że pokibicuję i kciuki potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto lis 23, 2010 13:29 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

Oj kurcze, oby się okazało że to "tylko" od uszu, wróciłam właśnie z dworu, zimno się robi, czuć już takie mroźne powietrze, szkoda była by ją teraz wypuszczać.
A ona ma tam w razie czego jakieś schronienie :roll: kurcze, bo już się pogubiłam, jak by miała wracać, może jest miejsce na pojedynczą budkę :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lis 23, 2010 13:42 Re: Kolorowe kociaki szukają prawdziwych domów Łódź

gosiaa pisze:Oj kurcze, oby się okazało że to "tylko" od uszu, wróciłam właśnie z dworu, zimno się robi, czuć już takie mroźne powietrze, szkoda była by ją teraz wypuszczać.
A ona ma tam w razie czego jakieś schronienie :roll: kurcze, bo już się pogubiłam, jak by miała wracać, może jest miejsce na pojedynczą budkę :roll:

Rozmawiałam parę minut temu z panią, od której koty zostały zabrane.
To nie tak, że Łucja wróci na podwórko, na deszcz i zimno. Ona większość czasu spędza w domu. Tam jest inny problem, bardziej przyziemny -po prostu brak finansów na następnego zwierzaka w domu. Tak jak pisałam w piewszym poście - pani ma bardzo schorowanego starszego psiaka i drugiego przybłędę i jest świadoma, że nie da rady odpowiednio zaopiekować się kolejnymi. Sama zwróciła mi uwagę na świerzb w uszach i przyznała, że nie ma za co iść do weta zeby te uszka leczyć.
Nawet jak Lucja wróci, to nadal będziemy szukać dla niej domu, dla jej własnego dobra.
Obrazek

andorka

[poprzednia][następna]