Niesprawna Tenia['] - to już pół roku:(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 19, 2010 9:23 Re: Niesprawna Tenia - już coś wiemy - po wizycie.

Aniu, pupy goją się zdecydowanie lepiej, gdy są ogolone. :lol:
Orzech i Noel mają wytarte włosy na pupie - od noszenia pieluchy. Płomyk jest nadal kudłaty mimo noszenia tejże. U mnie zdecydowanie sprawdza się Sudocrem. A jak mam do mycia takie mleczko Seni :arrow: http://seni.pl/produkty_seni/przeglad_p ... rem_myjacy
to mycie jest jakby dokładniejsze i nie drażni skóry [z tym ze ja po umyciu pupy spłukuję ja wodą - u ludzi może sprawdza się bez wody, u kotów niestety nie].

U mnie jest o tyle łatwiej, że akurat te trzy pieluchowe trafiły do mnie z pupami w dość dobrym stanie. To, co sobie czasem odparzą pod pieluchą, to raczej takie powierzchowne podrażnienia niż poważne odparzenia i rany.
Najtrudniej jest doprowadzić pupę do w miarę dobrego stanu, potem już jakoś się daje radę.

Czy wet nie sugerował przypadkiem wypłukania i odkażenia pęcherza od wewnątrz? Bo to by pozwoliło pozbyć się zarówno piasku, jak i innych złogów.
Śluz nawet podbarwiony krwią to też efekt procesu gojenia - martwa wyściółka pęcherza złuszcza się i odnawia.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt lis 19, 2010 11:12 Re: Niesprawna Tenia - już coś wiemy - po wizycie.

Wystawiłam dla Teni bazarek, zapraszam :D
viewtopic.php?uid=7550&f=20&t=120257&start=0

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lis 19, 2010 11:34 Re: Niesprawna Tenia - już coś wiemy - po wizycie.

Bazyliszkowa, dziękuję :1luvu:

Agn, dzięki za wszystkie podpowiedzi, są bezcenne :D . Płukania pęcherza od wewnątrz jak na razie przynajmniej wet nie proponował. Ale dzisiaj, podczas wizyty dał Teni dodatkowo jakiś zastrzyk (zaponiałam nazwy, książeczki też nawet nie dałam z tego wszystkiego) który wspomaga leczenie śluzówki pęcherza. Dostało go jednorazowo. Chyba na F, ale też mogę się mylić. Poza tym doktor z wyglądu tyłeczka zadowolony, z tego że mocz w pieluszce nie śmierdzi - także. Teńka rozmruczana, właśnie leży koło mnie na biurku i z zapałem myje... pieluchę :lol:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt lis 19, 2010 18:53 Re: Niesprawna Tenia - już coś wiemy - po wizycie.

Dołączam się z :ok: :ok: :ok: :ok:
Widzę że Agn poleca Sudocrem. Jeśli jest potrzebny to mam ledwo zaczęte opakowanie, mogę podesłać. Jak coś to proszę o PW
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt lis 19, 2010 20:04 Re: Niesprawna Tenia - już coś wiemy - po wizycie.

phantasmagori pisze:Dołączam się z :ok: :ok: :ok: :ok:
Widzę że Agn poleca Sudocrem. Jeśli jest potrzebny to mam ledwo zaczęte opakowanie, mogę podesłać. Jak coś to proszę o PW

Dziękujemy :D .
Sudocrem mam, zostało mi prawie całe opakowanie po Gabryni. Ale na razie zgodnie z zaleceniami wetów stosuję co innego - jeden raz dziennie cały tył smaruję Pobidine-jodine, a raz Solcoserylem. w międzyczasie, też za zgodą wetów większe ranki (tam gdzie były strupy) smaruję olejkiem z dziurawca.
Do sudocremu prawdopodobnie wrócę po podgojeniu całości.

Dzisiaj po pracy nie bardzo podobał mi się mocz Teni na podkładzie, jakiś za ciemny, ale na szczęście nie cuchnący.
Urinary smakuje dziewczynie bardzo, całe szczęście!
W pieluszce ma chodzić najwyżej parę godzin dziennie, a tak to na podkładach, żeby się jej ten tył wietrzył.

Anka

Post » Sob lis 20, 2010 7:54 Re: Niesprawna Tenia - już coś wiemy - po wizycie.

Z nocy mocz Teni na podkładach śliczny, czyściutki, jasny, takiego jeszcze nie widziałam u niej - tfu... tfu... żeby nie zapeszyć, ale... nawet jeśli będzie jeszcze nie za ładny, to przecież znaczy, że już powoli podgaja się i mniej w nim badziewia w postaci łuszczącej się śluzówki i takich tam :)

Anka

Post » Sob lis 20, 2010 8:29 Re: Niesprawna Tenia - Mamy z nocy pikne siooo, czyściutkie:))

Bardzo sie ciesze! :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob lis 20, 2010 8:32 Re: Niesprawna Tenia - Mamy z nocy pikne siooo, czyściutkie:))

Aniu-bardzo mnie ucieszyła wiadomość,że sioo ładne!-tak trzymać! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob lis 20, 2010 9:01 Re: Niesprawna Tenia - Mamy z nocy pikne siooo, czyściutkie:))

Super wieści z samego rana :D :ok:

Bazyliszkowa

Post » Sob lis 20, 2010 11:53 Re: Niesprawna Tenia - Mamy z nocy pikne siooo, czyściutkie:))

Właśnie dotarłam na wątek, jestem wzruszona checią pomocy nad Tenią przez jej opiekunkę. Dobrze, że są tacy ludzie!!
Kotka śliczna :)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob lis 20, 2010 14:35 Re: Niesprawna Tenia - Mamy z nocy pikne siooo, czyściutkie:))

tamiss, witamy w teniusiowym wątku :D

Przed południem Teniusia pochodziła sobie ponad dwie godziny w pieluszce. Po zdjęciu po raz pierwszy pieluszka nie była podbarwiona krwią :)

Anka

Post » Nie lis 21, 2010 21:05 Re: Niesprawna Tenia - Mamy z nocy pikne siooo, czyściutkie:))

Teniusia po spokojnie przeżytym weekendzie życzy wszystkim cioteczkom miłego tygodnia :D

Siooo nadal ładne, czyściutkie. A na marginesie - jak to dobrze znać kociarzy, kto inny zrozumiałby pienia zachwytu nad kocimi siuśkami :lol:

Anka

Post » Nie lis 21, 2010 21:15 Re: Niesprawna Tenia - Mamy z nocy pikne siooo, czyściutkie:))

Bo to sioo to bardzo ważna rzecz-zwłaszcza u tak chorego kotka!
Teniu-ciotka buziaki przesyła! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lis 21, 2010 21:31 Re: Niesprawna Tenia - Mamy z nocy pikne siooo, czyściutkie:))

Brawo Teniu :D

Bazyliszkowa

Post » Nie lis 21, 2010 23:58 Re: Niesprawna Tenia - Mamy z nocy pikne siooo, czyściutkie:))

:)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]