Działki w Otwocku- sytuacja opanowana, koty szczęśliwe ! :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 20, 2010 18:05 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

AnnaM pisze:Również bardzo się cieszę, że się we trzy poznałyśmy! :ok:

Haha, we cztery - jakby moja mama tak umiała zajmować się kotami, to bym ją na miau zaprosiła. 8)

Aniu, ja wezmę jeszcze jeden transporter, złapiemy i kocurka i szylkretkę, wydasz kocurka do domu (poproś panią z Gdyni, żeby przyjechała z własnym transporterem), a szylkrecię przeleczysz. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lis 20, 2010 18:17 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Aaa no tak, racja we cztery :P Tylko mamę ciężko na cokolwiek namówić, ale pracuję nad nią :mrgreen:
Jutro jej jednak z nami nie będzie, więc nie mam jak dojechać na działki... czy mogłybyście po mnie jakoś zajechać? Czekałabym gdzieś w dogodnym miejscu w centrum Otwocka, bo nie chcę robić kłopotu :P
http://www.otwock.toz.pl
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Od: Nie wrz 05, 2010 21:32

Post » Sob lis 20, 2010 18:32 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Aśkę też odbieram z centrum miasta O. :lol:
Przyślij mi adres na pw lub smsem, to podjadę i po Ciebie.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lis 20, 2010 18:58 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Agneska pisze:Aśkę też odbieram z centrum miasta O. :lol:
Przyślij mi adres na pw lub smsem, to podjadę i po Ciebie.

prócz swojej skromnej osby i przepysznych nereczek mam coś brac jeszcze. :?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lis 20, 2010 19:08 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Ja biorę jakieś skrawki mięska- odpadki z obiadów mojej babci :P
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Post » Sob lis 20, 2010 19:24 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Hej, hej!
Napiszcie jak Wam poszło.
I jak tam moja ulubienica w lecznicy sobie radzi.
Trzymam za Was :ok:

EDIT: ja dziś złapałam trzy.
A Wam jak poszło?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie lis 21, 2010 13:30 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Dzisiejsza akcja zakończyła się niestety niepowodzeniem.
Kotki były najedzone i nie chciały wejść ani do klatki łapki, ani do transporterów.
Ponawiamy próbę za tydzień w sobotę z rana... miejmy nadzieję, że wtedy się uda. :kotek:

To świetnie, że złapałaś aż trzy! To jakieś małe kotki, czy już większe? ;)

AnnaM

Post » Nie lis 21, 2010 13:49 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Oooo, a ta malutka szylunia? Nie złapała się?
Kurczę, i co z jej oczkiem teraz będzie...
Nic nie wiesz o mojej sympatii kominarkowej, jak jej tam?

Ja łapałam koty ze stada, które obrabiam już jakiś czas. Większość jest już posterylizowana, dlatego teraz ciężko trafić zeby złapały się te które jeszcze nie są zrobione.
Ale dziś złapał się rudy dzieciorób Borys (ponazywałam je sobie) oraz czarne coś, wielkie jak kocur, ale nie takie obszarpane, więc moze jednak kotka.
Sprawdzić nie mam możliwości bo to dzikie dzicze, bez kija nie podchodź.
Jutro rano zawiozę je na zabieg i Borysa na pewno wypuszczę wieczorem. Czarne wielkie jeśli okaze się kotką będę musiała trochę przetrzymać.
Złapała się też nieduża bura kicia, ona taka trochę spokojniejsza, ale też fuka kiedy się do niej zagląda.

magaaaa

Post » Nie lis 21, 2010 15:32 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

No właśnie ta najmniejsza nie chciała się dać złapać.
Jak dostanę nową porcję newsów, to z pewnością dam Ci znać :ok:

Uuu no to gratulacje, że takie dzikuski okiełznałaś :D

AnnaM

Post » Nie lis 21, 2010 15:40 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Oj jakie okiełznałaś :mrgreen:
One po prostu weszły do klatki - łapki.
A ja nawet nie mam jak im dac jeść, bo przełożylam do transporterów, których nie będę otwierać aż przed sterylką już u weta; ręce mi jeszcze miłe, oczy też...
Wrzuce im trochę chrupek przez drzwiczki tylko...

magaaaa

Post » Nie lis 21, 2010 18:23 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Ty przełożyłaś.Ja miałam takiego dzika,zż wiozłam w łapce.A w Koterii to siła postrach nad postrachy był.Wyrobił sobie opinię chłopak.
Niestety dziś koty były juz nakarmione przez działkowiczów i tylko grzecznościowo skubały nereczki i chrupki.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lis 21, 2010 19:37 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Przeciez nie dotykajac przekladalam, bo bym teraz pisala golym szkieletem nie palcami... :lol:

Jak bedziecie mialy wiesci o tej szylce w kominiarce to napiszcie.
No taka piekna kicia, no... :1luvu:

magaaaa

Post » Wto lis 23, 2010 12:26 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Ja wieści niestety nowych nie mam, trzeba pytać Agneskę :)

...ale właśnie wzięłam się za robotę i składam dwa domki dla kotków ze styropianu... naznosiłam tego tyle, że mi się w pokoju nie mieści... wszystko dzięki panom robotnikom z budowy :D :kotek:

AnnaM

Post » Wto lis 23, 2010 12:35 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Obrazek
A ten kocurek nie ma domu jeszcze? 8O
Jest przepiękny - taki misiaczek panda.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto lis 23, 2010 12:42 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

no właśnie niestety jeszcze nie znalazł domu, chociaż chętnych już paru było- jednak zawsze na koniec się rozmyślali... Jednak myślę, że prędzej czy później uda mu się znaleźć ciepłe schronienie :)

AnnaM

[poprzednia][następna]