PRYMULKA..KRETKA!! :(( nim będzie za późno..sch.Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 20, 2010 12:32 Re: PRYMULKA, ERNEST:((...nim będzie za późno...sch. Łódź

lezy sobie spokojnie i odpoczywa..
zaraz ruszamy,nie bedzie zadowolony ale nie mamy wyjścia trzeba jechać..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob lis 20, 2010 12:57 Re: PRYMULKA, ERNEST:((...nim będzie za późno...sch. Łódź

jak on sam zajada i gada i zadowolony
to ja juz jestem tylko dobrej myśli :ok: :ok: :ok:

smarti jesteś wielka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

i wszystkim, wszystkim tu chciałam bardzo podziękować
bo to kotek dzięki forum uratowany
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lis 20, 2010 14:24 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

Jejku, jak dobrze że Erneścik już bezpieczny w kochającym DT, miałeś szczęście chłopaku :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lis 20, 2010 15:36 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

smarti - bardzo bym prosila o podanie namiarów kontaktowych (mail, ew. tel.) - Ernest jest przez nas ogłaszany, na razie dopisujemy info, że trafił do dt i potrzebujemy namiarów kontaktowych na dt.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob lis 20, 2010 16:09 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

czekam na wieści poweterynaryjne :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob lis 20, 2010 16:13 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

no więc..
mój wet powiedział że wymioty zólcią mogą świadczyc o stłuszczeniu watroby i wtedy ewent. Erni musialby jeść karmę wątrobową do końca życia.
ale to bedzie dopiero wiadomo po badaniach krwi które zrobimy jak Erni dojdzie trochę do siebie.
zaraz opisze resztę..moment muszę odejsc..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob lis 20, 2010 16:16 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

smarti pisze:no więc..
mój wet powiedział że wymioty zólcią mogą świadczyc o stłuszczeniu watroby i wtedy ewent. Erni musialby jeść karmę wątrobową do końca życia.
ale to bedzie dopiero wiadomo po badaniach krwi które zrobimy jak Erni dojdzie trochę do siebie.
zaraz opisze resztę..moment muszę odejsc..

ehe, mogą też świadczyć o braku treści żołądkowej tym bardziej, że Ernest jakoś specjalnie żarty nie był... :roll: spokojnie z tym wyrokiem karmowym ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob lis 20, 2010 16:36 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

no więc dalej.
Ernest, nie to że specjalnie żarty nie był-Ernest jest bardzo osłabiony ,jest jak szkielecik ,jest porządnie odwodniony,właściwie to wet powiedzial ze jest tuż za granicą..ale już po naszej stronie.
Miał temp 36,4,dostał do zyłki glukoze + tzw.kotlecik schabowy czyli jakiś koktail witaminowo mineralno leczniczy,dostał kroplówkę podskórną,dostał zastrzyk przeciwbólowy i dostał nowy,silniejszy antybiotyk.
Jutro powtorka z rozrywki.
Jak sądziłam Erni nie je bo nie może jeść z bólu-podejrzewam że większosc tych kiciów które niby urządzają strajk glodowy w schronie nie je z bólu.
Ból spowodowany nadżerką ,bardzo dużą pod językiem a nadżerka spowodowana katarem.Klasyka.
Przeciwbólowy powinien pozwolić mu jeść i miejmy nadzieję ze chłopak jakoś sie pozbiera.
Jak pisałam może za tydzień zrobimy brakujące badania (swoją drogą co za ...w tym schronie-utoczyć kotu krwi a potem nie raczyć zanieśc do laboratorium 8O 8O skrajna nieodpowiedzialnosc.

teraz słoneczko odpoczywa-podczas kroplówy prawie cały czas patrzył mi w oczy i obiecaliśmy sobie nawzajem że z tego wyjdzie i będzie jeszcze pięknym i ogromnym , odpasionym kocurrrrem :kotek: :piwa:

smarti

Post » Sob lis 20, 2010 16:39 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

za to by był pięknym, ogromnym, odpasionym kocurem trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ach, jak dobrze, że go wzięłaś, smarti :love:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob lis 20, 2010 16:50 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

Wyjdzie z tego :ok: To bardzo mądry kot, on dużo wie, dużo rozumie. Będzie dobrze :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob lis 20, 2010 17:17 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

Teraz to już może być tylko lepiej :ok: Aż boję się pomyśleć co by było gdyby Erni został w schronie... chyba nie byłaby t długa egzystencja bo ile można bez picia, jedzenia... Smarti jesteś wielka :1luvu:
A swoją drogą... zaskakujące jest to, że weterynarz w schronie nie wpadł na nadżerkę... zawsze łatwiej jest stwierdzić pp i uśmiercić kota.
Bąbel wyciągnięty ze schronu również ma ogromne nadżerki i jeszcze nie wiadomo czy zęba nie będzie trzeba usuwać. Skoro to po KK (ja nie miałam wcześniej o tym pojęcia) to powinni brać to pod uwagę.

Erneście kochany... my z Gustawem i moim TŻ-em jesteśmy z Tobą i cieplutko sobie o Tobie p cichutku myślimy :1luvu: :ok:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Sob lis 20, 2010 17:33 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

czytam i też trzymam kciuki z Lolinką za zdrowie Ernesta :ok: :ok: :ok:

czy ja coś przegapiłam z Prymulką ??? czy Prymulka domek znalazła,że z tytułu znikneła ???
Obrazek

Mylić jest rzeczą ludzką,
przyznanie do błędu wymaga wysiłku, na który nie każdego niestety stać.

niebieskawck

Od: Śro wrz 15, 2010 18:17

Post » Sob lis 20, 2010 17:42 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

smarti pisze:no więc dalej.
Ernest, nie to że specjalnie żarty nie był-Ernest jest bardzo osłabiony ,jest jak szkielecik ,jest porządnie odwodniony,właściwie to wet powiedzial ze jest tuż za granicą..ale już po naszej stronie.
Miał temp 36,4,dostał do zyłki glukoze + tzw.kotlecik schabowy czyli jakiś koktail witaminowo mineralno leczniczy,dostał kroplówkę podskórną,dostał zastrzyk przeciwbólowy i dostał nowy,silniejszy antybiotyk.
Jutro powtorka z rozrywki.
Jak sądziłam Erni nie je bo nie może jeść z bólu-podejrzewam że większosc tych kiciów które niby urządzają strajk glodowy w schronie nie je z bólu.
Ból spowodowany nadżerką ,bardzo dużą pod językiem a nadżerka spowodowana katarem.Klasyka.
Przeciwbólowy powinien pozwolić mu jeść i miejmy nadzieję ze chłopak jakoś sie pozbiera.
Jak pisałam może za tydzień zrobimy brakujące badania (swoją drogą co za ...w tym schronie-utoczyć kotu krwi a potem nie raczyć zanieśc do laboratorium 8O 8O skrajna nieodpowiedzialnosc.

teraz słoneczko odpoczywa-podczas kroplówy prawie cały czas patrzył mi w oczy i obiecaliśmy sobie nawzajem że z tego wyjdzie i będzie jeszcze pięknym i ogromnym , odpasionym kocurrrrem :kotek: :piwa:

Smarti uważaj na wątrobę... czy on dostaje coś osłonowego na wątrobę? Koniecznie zapytaj weta o to bo każdy lek przy nadwyrężonej wątrobie jeszcze bardziej pogarsza jej stan. Jeśli nie dostaje leków na wątrobę to każdym innym lekiem pomimo że będzie jadł można mu kompletnie załatwić wątrobę. Już to widziałam w przypadku kilku kotów, dlatego jestem tak upierdliwa w tym względzie. Bo było już kilka razy tak że właśnie przegłodzonego kota leczyli antybiotykami, mocnymi, plus do tego jeszcze jakieś leki a po tygodniu kot dostawał żółtaczki i wątroba siadała. On musi dostać osłonowe coś na wątrobę koniecznie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lis 20, 2010 19:05 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

on nie ma żadnych tabletek,tylko zastrzyki ..
ale czy może być esentiale wtarte w pysio?

smarti

Post » Sob lis 20, 2010 19:11 Re: ERNESTJużW DTuSmarti:)...nim będzie za późno...sch. Łódź

Jus87 pisze:Teraz to już może być tylko lepiej :ok: Aż boję się pomyśleć co by było gdyby Erni został w schronie... chyba nie byłaby t długa egzystencja bo ile można bez picia, jedzenia... Smarti jesteś wielka :1luvu:
A swoją drogą... zaskakujące jest to, że weterynarz w schronie nie wpadł na nadżerkę... zawsze łatwiej jest stwierdzić pp i uśmiercić kota.
Bąbel wyciągnięty ze schronu również ma ogromne nadżerki i jeszcze nie wiadomo czy zęba nie będzie trzeba usuwać. Skoro to po KK (ja nie miałam wcześniej o tym pojęcia) to powinni brać to pod uwagę.

Erneście kochany... my z Gustawem i moim TŻ-em jesteśmy z Tobą i cieplutko sobie o Tobie p cichutku myślimy :1luvu: :ok:

ja już któryś raz sie z tym spotykam, że kicio niby w depresji a przyczyna jest prozaiczna że aż żal..

smarti

[poprzednia][następna]