DT Matahari-kiepskie finanse.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 11, 2010 22:43 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

:mrgreen:

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Wto lis 16, 2010 12:35 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

A jak się miewa Piętaszek i inne podrzutki z K...a ?
Spotkałam ich poprzednią właścicielkę. Już powróciła z saksów i przywiozła stamtąd jakieś kociaki.
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

Post » Wto lis 16, 2010 13:28 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Sabinka pisze:Spotkałam ich poprzednią właścicielkę. Już powróciła z saksów i przywiozła stamtąd jakieś kociaki.

Co takiego?? :strach:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lis 18, 2010 22:21 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Melman i Makena :smiech3: dwa małe obsrańce roznoszą kuchnię.
Z Chuda sie zapoznały, pies też był w kuchni, ale dzieciory na niego napyskowały :twisted:

madziabrau

Od: Nie sty 27, 2008 14:15

Post » Czw lis 18, 2010 22:23 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Mogę napisać tylko, że coraz trudniej połapać się w tych kotach. Nie mam pojęcia, które to Melman i Makena. :roll:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw lis 18, 2010 22:35 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Zgaduję, że to przydział Madzi z ostatnich przybyszów?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw lis 18, 2010 22:44 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Ano nowi z przydziału 8)
1 to chłopak a 2 dziewczyna

madziabrau

Post » Pt lis 19, 2010 11:05 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Wczoraj poszły do domku moje przydziały Mojra i Wito.Jeszcze brak wiadomosci o aklimatyzacji.Trzymajcie kciuki. Razem na stanie mamy jeszcze 6 kociat w tym 3 ze szczepieniem.

ola19

Post » Pt lis 19, 2010 12:21 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Gratulacje Ola!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob lis 20, 2010 11:54 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

I zapeszyłam. Maluchy wracają,nawet nie chce mi się tego komentowac. Jednak nie jest zle.W poniedziałek jest umowiona kolejna wizyta z potencjałem adopcyjnym.

ola19

Post » Wto lis 23, 2010 19:15 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

trochę chorowałam... trochę latałam za pracą i wylatałam... zaczynam 1 grudnia, do pracy mam 2 minuty drogi, a wymagało to niestety znajomości... teraz latam i robię badania...
trochę walczyłam z obsrańcami u mnie - Pysia, Lara i Precel miały biegunkę... Pysia i Precel już po szczepieniu... przybyła jeszcze Maja - czarna, około 7-8 miesięczna koteczka, z bursztynowymi oczkami, też wyrzucona z domu... dziś okazało się, że Maja ma wadę zgryzu i kaleczyła sobie dziąsło - właśnie wróciłam od weta - był ropień (wyczyszczony), jest dziura w kości i do tego panna ma jakieś "pypcie" w prawej dziurce nosa... ząb nie wymaga usunięcia, a jedynym objawem było ślinienie się dziewczynki... dostała leki i w czwartek kontrola...
Fifi jest na diecie Urinary... zakrwawiła mi skądś z tyłu - nie zauważyłam po prostu skąd... zatargałam ją i badania krwi zrobiliśmy, przy USG wyszedł jakiś osad w pęcherzu, więc cewnikowanie... miała jeszcze czyszczone zęby z kamienia... wszystkie wyniki bardzo ładne, żadnego stanu zapalnego, nerki i wątroba w porządku, w pęcherzu piasek... dziewczynka ma przy okazji chorobę przyzębia, od korzenia psują jej się zęby - tyle zrozumiałam... tak więc dieta - zjada ją chętnie, ale z krzesła już stołu, normalnie boi się misek... Fifi lubi także przebywać w towarzystwie człowieka - przybiega, układa się w pobliżu i nawet tylko spojrzenie na nią powoduje, że mruczy...
Rata ma się świetnie, apetyt jak dawniej, ochota na mizianki jeszcze większa... Żabka ma się jeszcze lepiej, terroryzuje gości - jak ktoś nie chce jej głaskać, to potrafi obsikać buty (raz zdarzyło się jej obsikać spodnie gościa, więc ten nauczony doświadczeniem głaszcze ją teraz za każdym razem)... wujek Mikuś wziął pod opiekę małą Larę, dziś jak ją wyciągałam z szafy, żeby dać jej jeść, zostałam solidnie osyczana, a kotka była cała wilgotna od mycia... jak prałam malutką, strasznie wrzeszczała, więc ciocia Ripley pilnie mnie obserwowała, co ja też robię, że to małe tak wrzeszczy - pranie było konieczne dwa-trzy razy dziennie w okresie luźnoqpalowym...
Świstak nieodmiennie gania Bojkę, ale panna potrafi już mu się odgryźć... wszystkie boją się Gabrysia - gabaryty najmniejszego koteczka to powodują, no i chłopak nie zdaje sobie sprawy ze swojej siły, jego baranki pozostawiają niezapomniene wrażenie... coraz pewniej się czuje i zdaje się, że wie o strachu sierściuchów wobec niego, bo je straszy... Fuksja była chora, wyleczyliśmy - wiązało się to z wożeniem panny do weta, bo w domu nic nie pozwala sobie robić, a u weta zachowuję się wzorowo... po leczeniu odzyskała głos i uzyskała większą namolność do głasków... Jaga robi się coraz milsza i na grzbiecie nie ma już łysego miejsca... obecnie największym powodzeniem cieszą się kaloryfery, kolejki się ustawiają w kuchni, w pokoju natomiast mieści się większa ilość kotów...
przyjęłyśmy wspólnie z Ola i Madzią piątkę kociaków po szczepieniu, domki dla nich znajduje Ola, oprócz tych dwóch o których pisała, wczoraj do domku poszedł jeszcze jeden, tak więc zostały tylko dwa u Madzi...
to tyle na szybko... jutro nie mam wizyty u weta, więc postaram się o fotki sierściuchów...

edit: poprawa błędów
Ostatnio edytowano Wto lis 23, 2010 19:24 przez Matahari, łącznie edytowano 1 raz

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Wto lis 23, 2010 19:20 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Byłam dzisiaj z malcami u weta na odrobaczeniu i zostały zważone:
Melman waży 1,05 kg a Makena 0,95 kg

madziabrau

Post » Pon lis 29, 2010 12:02 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Widzę,że potrzebna aktualizacja.
Maluchy nadal szukające domku to -Melman(gotowy do adopcji i tylko czeka.Śliczna kuleczka biało-bura a zamiast prążków ma kropeczki jak ocelot)-Pistacja(czeka na szczepienie.Tri o bardzo oryginalnym umaszczeniu beżowo buro białym lekko przedłużone futerko)-Precel wel Ptyś(czeka na szczepienie.Biało bury facecik taki jakby srebrnawy troszkę.Miziak nad miziaki)Dwa ostatnie maluchy są ze sobą bardzo związane więc Matahari najchętniej wydałaby razem.
Do domku poszły -Migusia -Makena -Mojra -Wito
Lara (malutka tri bialo rudo czarna) zarezerwowana

ola19

Post » Czw gru 02, 2010 21:15 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Oto Melman, który czeka na domek Obrazek

madziabrau

Post » Pt gru 03, 2010 12:37 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Mizianki dla wujka Mikusia i cioci Ripley!!! :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

[poprzednia][następna]