Psy sąsiada zagryzły mojego kota

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 19, 2010 15:05 Re: Psy sąsiada zagryzły mojego kota

Należy złożyć pisemne powiadomienie/zgłoszenie na policje.Mielismy podobny przypadek , idąc z naszym małym psem na spacer.Piesek był mały, ale miał kagańczyk(bo takie u nas były przepisy dotyczace spacerów w parku).Psy sąsiada wyszły przez otwarta bramę i na oczach małych dzieci i ludz w oknach rozszarpały naszego psa.Nikt nie zeznawał...bo to był bogaty i wpływowy człowiek.Ja jednak zrobiłam obdukcje(jeszcze zył jak go taksówka wieźismy ratowac)/potem sekcje zwłok.
Dwukrotnie nie chcieli na Policji przyjac mojego zgłoszenia.Poprosiłam o odmowe na pismie.Przyjeli.Dostalismy odszkodowanie za "straty moralne"-do sprawy nie doszło, bo Facet prosił o "łaske".W ciagu dwóch dni zabezpieczył posesje tak,ze podniósł ogrodzenie i wylał podmurówke ,żeby się nie wydostały.To były psy agresywne.Całe szczescie,ze byłam wtedy z dziecmi-inaczej i one uległy by pogryzieniu(bo na pewno ruszyłyby na ratunek naszemu Przyjacielowi)Nogdy wiecej te psy nie wyszły na zewnatrz....
A swoja droga....teraz wiesz dlaczego niektórzy nie wypuszczaja swoich kotów na dwór.Moje mieszkaja z psem w domu, nie boja sie.Wiem,ze podeszłyby do obcego psa...powodzenia i bardzo mi przykro.Facet powinien miec kolegium(z wniosku Policji)
Ostatnio edytowano Pt lis 19, 2010 16:44 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 2 razy
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt lis 19, 2010 15:26 Re: Psy sąsiada zagryzły mojego kota

Niestety, działanie polskiego prawa w takich sytuacjach jest przerażające. Jak mam się nie bać o swoje zwierzęta, skoro ktoś sobie może bezkarnie wypuszczać agresywne psy... :?

MissTake2

Od: Pt lis 19, 2010 13:50

Post » Pt lis 19, 2010 15:40 Re: Psy sąsiada zagryzły mojego kota

Zgłosiłam już sprawę na Policji. Niestety z powodu braku świadków sąsiad dostanie jedynie mandat 200zł za psy biegające bez opieki. Tak jak ktoś wcześniej sugerował, będę szła na Policję za każdym razem jak psy będą na ulicy. Policjant na naszym posterunku był bardzo pomocny i zaangażowany. Absolutnie nie próbował zniechęcić mnie do złożenia doniesienia, ostrzegał jedynie przed możliwością zemsty sąsiada.
U sąsiada nie ogrodzenie jest problemem a bramka. Pijani goście zostawili ją otwartą. Tam niestety często się to zdarza. Wystarczyłby dobry samozamykacz ale sąsiad wyraźnie nie chce nic zrobić. Już raz płacił odszkodowanie 500zł za zagryzionego psa i musiał odkupić 15 kur. Niczego się nie nauczył.

Bennet

Od: Czw lis 18, 2010 14:38

Post » Pt lis 19, 2010 16:45 Re: Psy sąsiada zagryzły mojego kota

Jak mozesz rób zdjecia.W sądzie to nie dowód, ale niosąc je na Policje będa widzieli,ze to właśnie te psy, sąsiada...mozesz dla siebie nakamerować...skad wychodza jak wygladaja...
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia]