Delikatna Smużka - koniec rozterek:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 19, 2010 9:54 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

o, niefajnie.
Wiem jak potrafi martwić niejedzenie kota.
a tuńczyka może Asiu spróbuj?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lis 19, 2010 10:03 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

magdaradek pisze:o, niefajnie.
Wiem jak potrafi martwić niejedzenie kota.
a tuńczyka może Asiu spróbuj?

Madziu, już próbowałam :( Wszystkie znane mi patenty przerobiłam.
Smużka obecnie wyraża ochotę zjedzenia masła, chleba, ciasta i właśnie śląskiej :evil:
Dzisiaj jadę po RC dla wybrednisiów, mam nadzieję, że zadziała, bo nie mam już innych pomysłów :roll:
Mgiełka też była bardzo wybredna, różne karmy, wołu, tuńczyka i różne takie miała w nosie, ale kiedy udało mi się wreszcie zorientować jakich firm i jakie smaki saszetek (bo w grę wchodziły tylko saszetki, jakby opakowania rozróżniała :wink: ) lubi, to pięknie zjadała. Poza tym lubiła chrupki.
Czuję się naprawdę bezradna. i martwię się o Smużkę.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lis 19, 2010 10:04 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Asiu no widzisz. Mgiełka miała tak samo. Może Smuzia należy do tych wybrednych kotków. W końcu trafisz na to, co ona lubi.
spróbuj żółtko jajka też.
Obrazek

magdaradek

Post » Pt lis 19, 2010 10:11 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

magdaradek pisze:Asiu no widzisz. Mgiełka miała tak samo. Może Smuzia należy do tych wybrednych kotków. W końcu trafisz na to, co ona lubi.
spróbuj żółtko jajka też.

Gdy zamieszkała u mnie jadła wszystko, nawet suche, a potem przyszedł kryzys. Przyszedł czas, w którym Smuzia lubiła kurczaka, śmietankę i conva, ale już jej się znudziły.
Żółtka nie chciała, ale może jej z miodem umieszam? Jak myślisz?
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt lis 19, 2010 10:13 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Myślałam, że tylko moja wybredota żółtka nie lubi, bo zawsze słyszałam, że koty uwielbiają. A ja choinka jej ekologiczne jajka kupuję i nic :evil:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt lis 19, 2010 10:28 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Z miodem? sama nie wiem... podobno koty nie czują słodkiego smaku.
Obrazek

magdaradek

Post » Pt lis 19, 2010 10:39 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

magdaradek pisze:Z miodem? sama nie wiem... podobno koty nie czują słodkiego smaku.

Taką miksturę podawałam Jerzykowi gdy chorował, ale jemu wtedy już nic nie smakowało... Spróbuję, skoro Smuzia lubi ciasteczka to może akurat :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt lis 19, 2010 10:41 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

magdaradek pisze:Z miodem? sama nie wiem... podobno koty nie czują słodkiego smaku.

podobno... tylko czemu Georg wpieprza cukierki, wafelki i czekoladę? dla jaj? :twisted:
moim osobistym zdaniem lalka po prostu wybrzydza, może wcześniej karmiona była ludzkim żarciem, ale rozumiem, że to jest problem :roll:
próbowałaś oszukiwać? np. ugotować mięcho razem z warzywami? jak na rosół? ostatecznie można nawet ciutkę osolić, ale najpierw spróbowałabym bez przypraw. albo do saszetki dodać kawałek rozmymłanej śląskiej? tak, żeby saszetka przeszła zapachem. W ostateczności możesz jej dodać przeciez nawet masła...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lis 19, 2010 10:47 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

A może boli ją jakiś ząbek? Ja miałam tak z Bubą. Ona jest wybredna ale w pewnym momencie nie chciała kompletnie nic. Głowiliśmy się, wszystkie badania ok, robaków niet, 10 misek pod noskiem :roll: W pewnym momencie Buba zrobiła baranka i miauknęła. No to dawaj w baranki - ciągle tak samo. Okazało się, że boli ja ząbek :evil: Ząbek został usunięty i problem wybredności się skończył..
Nie wiem, tak mi jeszcze to przyszło do głowy..
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pt lis 19, 2010 10:56 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Dzięki, kochane!!!

Justynko, ząbki niby były sprawdzone przez weta, ale tylko obejrzane. Spróbuję pomacać.

Inguś, gotowałam jej kuraka z warzywami. Kiedy jescze jej smakował próbowałam mieszać z mokrą karmą, ale wtedy nie ruszała nic :evil: Tę śląską to zjadła, i owszem, ale też nie w jakichś dużych ilościach. Chodzę za nią i podaję kęs za kęsem :roll: Chyba spróbuję dziś woła upaprać masłem, może akurat.
Na pewno koteńka była karmiona ludzkim jedzeniem, albo wyjadała resztki ze śmietników. Tylko dlaczego to dobre "ludzkie" też jej nie smakuje :evil: Ech.
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt lis 19, 2010 10:59 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

jerzykowka pisze:......albo wyjadała resztki ze śmietników. Tylko dlaczego to dobre "ludzkie" też jej nie smakuje :evil: Ech.

Sama sobie odpowiedziałaś. Skoro od dzieciństwa jesz parówki i pasztetową, to wcale nie znaczy, że pokochasz kawior i ostrygi, nie?
a może puszka nie z kawałkami, tylko właśnie z pasztetem się sprawdzi?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lis 19, 2010 11:04 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Georg-inia pisze:
jerzykowka pisze:......albo wyjadała resztki ze śmietników. Tylko dlaczego to dobre "ludzkie" też jej nie smakuje :evil: Ech.

Sama sobie odpowiedziałaś. Skoro od dzieciństwa jesz parówki i pasztetową, to wcale nie znaczy, że pokochasz kawior i ostrygi, nie?
a może puszka nie z kawałkami, tylko właśnie z pasztetem się sprawdzi?

No, masz rację, siostro!!!
Próbowałam pasztetów, musów, saszetek i co tam tylko wymyślili. Ale jeszcze nie wszystkich firm :roll:

Dzisiaj zważę panienkę.
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt lis 19, 2010 11:07 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

recorvery Asiu probowalas? Jak ona lubila conva to moze to podejdzie?
To wysokokaloryczna karma. Moze jej zjesc mniej a bedzie miala zapewnione dzienne dawki kaloryczne
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt lis 19, 2010 11:16 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

aga9955 pisze:recorvery Asiu probowalas? Jak ona lubila conva to moze to podejdzie?
To wysokokaloryczna karma. Moze jej zjesc mniej a bedzie miala zapewnione dzienne dawki kaloryczne

Dzięki Aga!!! Niestety recovery nie chciała jeść wcale (to zawsze stosuję na początku "podtuczania" i zazwyczaj wszystkie koty się tym zajadały), conva w postaci "mleczka" jadła, ale też już nie chce.
I dlatego się tak martwię, bo już brakuje mi pomysłów. A z tego zmartwienia zaczynam "kręcić" czarne scenariusze :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt lis 19, 2010 11:46 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Ząbek może zacząć boleć znienacka.. tak jak u ludzi.. Ja bym pomacała jej każdy ząbek..
A taki zwyczajny pasztet drobiowy (może jakiś najtańszy lol bo może takie jadła) próbowałaś? Moja pochlipała trochę żółtka też (jajco na miękko).. ale to już było :?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

[poprzednia][następna]