K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 18, 2010 13:10 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:
lutra pisze:
Kocuria pisze:
to niezidentyfikowane to chyba na pewno ta nowa koteczka, bo robiła warkoty niesamowite na wszystko, co się zbliżało. ma to jakieś imię?

Jako że jest to mama "dexterków" proponuję Laila, może być?

oczywiście.
Uzupełnię zakres czynności czy raczej sposób ich wykonywania: osobne łopatki są do kuwet w klatkach czyli dla kotów, które są na kwarantannie. Kociuchów z klatek nie wywlekamy do miziania aby na odzieży wierzchniej nie pozostawały ewentualne wirusy, bo na plaster wtedy kwarantanna. Można miziać w klatkach o ile nie grozi to utratą czegokolwiek. Po kontakcie z każdą klatką a przed przejściem do kolejnych psikanie rąk odkażaczem
No i najpierw cat-room, potem klatkowe. Dbać aby obydwie maty odkażające były nawilżone odkażaczem. Na ten moment wystarcza roztwór profilkatyczny, o mniejszym stężeniu

Dzięki za uzupełnienie zaleceń. BTW ostatnio jak byłam (wtorek), maty były suche 8O

Co do kotów do galerii, to koniecznie z Kocimskiej Sezam i Truskawka, jak podleczy oczka. One oba spokojnie siedzą na rękach. Kminek chyba za bardzo dziczy :cry:

Aha, transportowo do GK na mnie nie liczcie. Nie wjadę na ten parking, nawet jak mi za to zapłacą :evil: Pomijam już drobiazg, że w pierwszy weekend grudnia nie mam samochodu.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lis 18, 2010 13:23 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

miszelina pisze:
Tweety pisze:
lutra pisze: Jako że jest to mama "dexterków" proponuję Laila, może być?

oczywiście.
Uzupełnię zakres czynności czy raczej sposób ich wykonywania: osobne łopatki są do kuwet w klatkach czyli dla kotów, które są na kwarantannie. Kociuchów z klatek nie wywlekamy do miziania aby na odzieży wierzchniej nie pozostawały ewentualne wirusy, bo na plaster wtedy kwarantanna. Można miziać w klatkach o ile nie grozi to utratą czegokolwiek. Po kontakcie z każdą klatką a przed przejściem do kolejnych psikanie rąk odkażaczem
No i najpierw cat-room, potem klatkowe. Dbać aby obydwie maty odkażające były nawilżone odkażaczem. Na ten moment wystarcza roztwór profilkatyczny, o mniejszym stężeniu

Dzięki za uzupełnienie zaleceń. BTW ostatnio jak byłam (wtorek), maty były suche 8O

Co do kotów do galerii, to koniecznie z Kocimskiej Sezam i Truskawka, jak podleczy oczka. One oba spokojnie siedzą na rękach. Kminek chyba za bardzo dziczy :cry:

zgłoszone.

Kocuria, koty idą na kwestę z dwóch powodów tzn przyciągają ludzi i bezdomne szukają domu ale tylko poglądowo - jeżeli komuś wpadnie w oko to i tak nie dostaje go od ręki tylko jest na miejscu przemaglowany albo dostaje mail'em ankietę i umawiamy się na telefon za kilka dni aby się przespać z tematem. Jeżeli jest ok to umawiamy się na zawiezienie ogonka. Nie wyobrażam sobie jak można dać kota komuś tak z ulicy, zero wyobraźni, potem często lądują w schronie albo ... u nas ale ci co się mieli pozbyć kota skutecznie się go pozbyli :?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lis 18, 2010 13:25 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Czy wiadomo coś z DT Mruczki?
Obrazek

miszelina

Post » Czw lis 18, 2010 13:32 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Dostałam na fb taką odpowiedź na moje pytanie:
Hej,
Mrusia już rządzi sobie tutaj. Jest bardzo grzeczna i czysta, wstaje o 6 rano i stara się, zebysmy tez nie spali:) Jeszcze mało je, ale widzę że raczej "wybrzydza" z nadzieja na coś lepszego niż puszka czy sucha karma, chetniej je jak ktoś na nią patrzy.
Alergia niestety się pojawiła, ale razem z kocią miłością, nie poddajemy się więc, damy sobie jeszcze trochę czasu.
Mała jest ufna, ale z rezerwą, chce się tulić, ale nie chce być brana na ręce.
Tyle opowieści i analiz kocich:)
pozdrawiam z listopadowego Krakowa
Myślę, że się dt nie obrazi za cytat.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw lis 18, 2010 13:35 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Dwa pytania:
- komu plakacik o zbiórce karmy do powieszenia w miejscu dowolnym, no i kto chce drukowany a komu wystarczy do wydruku?
- kto może zastąpić na kociarni jutro popołudniu kulawego wislackiegokota? Nie wiem co zrobił mu waleczny Karaluch ale ledwo wczoraj od niej wrócił ciągnąc za sobą odnóże :(

czyli ogłaszamy Mrusię nadal, tak dla BHP?

Tweety

Post » Czw lis 18, 2010 13:49 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:Kocuria, koty idą na kwestę z dwóch powodów tzn przyciągają ludzi i bezdomne szukają domu ale tylko poglądowo - jeżeli komuś wpadnie w oko to i tak nie dostaje go od ręki tylko jest na miejscu przemaglowany albo dostaje mail'em ankietę i umawiamy się na telefon za kilka dni aby się przespać z tematem. Jeżeli jest ok to umawiamy się na zawiezienie ogonka. Nie wyobrażam sobie jak można dać kota komuś tak z ulicy, zero wyobraźni, potem często lądują w schronie albo ... u nas ale ci co się mieli pozbyć kota skutecznie się go pozbyli :?

Tweety - ja wiem, ja sobie jaja robię przecież.... sama przeszłam tą procedurę, może z lekkim przymknięciem oka przez Gosię, ale przeszłam :) chciałam tylko podkreślić różnicę między kotem fundacyjnym-szukającym a pofundacyjnym-już znalazłym.
anyway, jakby co, służymy z Karmelotkiem pomocą. poglądowo.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw lis 18, 2010 14:00 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Czy przydałby się dla kotów ChitoFos 150 g.? Otwarty przedwczoraj, kupiłam u weta i szkoda wyrzucić. Moja kotka nie weźmie do pyszczka (a powinna). To środek detoksykacyjny, usuwa z ogranizmu substancje szkodliwe np. w chorobach nerek. Jeśli by się przydał, mogę podrzucić do Galerii, proszę o pw.
Paluszek

Post » Czw lis 18, 2010 14:07 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:Dwa pytania:
- komu plakacik o zbiórce karmy do powieszenia w miejscu dowolnym, no i kto chce drukowany a komu wystarczy do wydruku?
- kto może zastąpić na kociarni jutro popołudniu kulawego wislackiegokota? Nie wiem co zrobił mu waleczny Karaluch ale ledwo wczoraj od niej wrócił ciągnąc za sobą odnóże :(

urwał Karaluch odnóże?
strasznie u Was
jak tak zerkam czasem na wpisy to ciarki mnie przechodzą.
Ostatnio zarejestrowałam, ze komuś się Przyprawki ... Popieprzyły? Kminek, Majeranek ?

Skąd wiadomo że Fuks ma 19 lat? Te osoby, które się go pozbyły miały go tyle czasu? I co z nim? Długo będzie w lecznicy? Mam na myśli potrzeby weterynaryjne a nie brak DT czy DS.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw lis 18, 2010 14:16 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:Dwa pytania:

Będę.
Jakieś zalecenia dodatkowe - zapuszczanie oczek cy co? Kotom oczywiście :mrgreen:
Obrazek

miszelina

Post » Czw lis 18, 2010 14:23 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Cammi pisze:
urwał Karaluch odnóże?
strasznie u Was
Ostatnio zarejestrowałam, ze komuś się Przyprawki ... Popieprzyły? Kminek, Majeranek ?

Skąd wiadomo że Fuks ma 19 lat? Te osoby, które się go pozbyły miały go tyle czasu? I co z nim? Długo będzie w lecznicy? Mam na myśli potrzeby weterynaryjne a nie brak DT czy DS.

nie wiem czy to karaluch wislackiemukotu urwał odnóże czy sam się uszkodził ale wrócił stamtąd lekko zdefasonowany a noc przespał w szafie na leki coby było bliżej i asortyment do wyboru :( Jutro urlop na żądanie z tej okazji, dlatego proszone jest zastępstwo. Kluczy od Kocimskiej ma masa osób, może ktoś wykorzysta swoje zanim mu zardzewieją? :wink:

Fuks - oceniało 3 wetów, w Dobrym Weci uznali, że może mieć 17 :wink: Na razie jest na płukaniu, po kilku dniach będzie kontrola biochemii więc jeszcze chwilkę tam pobędzie. Ładnie je i pije, załatwia się i próbuje walczyć z kroplówką. W przyszłym tygodniu będzie do odebrania Henio, Stefan zostaje jeszcze, bo oczko świeżo usunięte. Jutro ciachany Filip i Krysia, Filip wraca do nas, na Krysię czeka dom na miejscu
Ostatnio edytowano Czw lis 18, 2010 15:10 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Czw lis 18, 2010 14:35 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:
Cammi pisze:
urwał Karaluch odnóże?
strasznie u Was

nie wiem czy to karaluch wislackiemukotu urwał odnóże czy sam się uszkodził ale wrócił stamtąd lekko zdefasonowany a noc przespał w szafie na leki coby było bliżej i asortyment do wyboru :( Jutro urlop na żądanie z tej okazji, dlatego proszone jest zastępstwo. Kluczy od Kocimskiej mam masa osób, może ktoś wykorzysta swoje zanim mu zardzewieją? :wink:

Fuks - oceniało 3 wetów, w Dobrym Weci uznali, że może mieć 17 :wink: Na razie jest na płukaniu, po kilku dniach będzie kontrola biochemii więc jeszcze chwilkę tam pobędzie. Ładnie je i pije, załatwia się i próbuje walczyć z kroplówką. W przyszłym tygodniu będzie do odebrania Henio, Stefan zostaje jeszcze, bo oczko świeżo usunięte. Jutro ciachany Filip i Krysia, Filip wraca do nas, na Krysię czeka dom na miejscu

No to Filip do Galerii!!!
Obrazek

miszelina

Post » Czw lis 18, 2010 15:04 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

weźmiemy jutrzejszy popołudniowy dyżur.

z wieści z domów stałych, to Olek dalej z problemami :( tzn. państwo zasięgnęli opinii drugiego weta no i postanowili przetkać mu kanalik łzowy. niestety lipa. cytuję:
"Jestesmy po zabiegu i ... nic z tego. Kanalik najprawdopodobniej jest zarośnięty, niby mozna go przetkac wszyciem jakis nici czy coś, ale zdecydowaliśmy - koniec. Oczko zasadniczo jest wyleczone, a że spływają mu jakies łezki czy płyny - trudno, taka jego uroda. Wycieramy mu futerko koło noska i tyle. Jest dzielny i kochany i bardzo nasz. Mógł miec tę wadę wrodzoną i dlatego te komplikacje przy kocim katarze. "

edit: dopiero zauważyłam, że miszelina już się zgłosiła ;)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Czw lis 18, 2010 15:12 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

no to się zdecydujcie kto podejdzie, wszelkie zabiegi chyba zostaną odpracowane rano tzn zastrzyki a co do zakraplania to się muszę dowiedzieć ile razy dziennie Zuzia ma mieć krople

Tweety

Post » Czw lis 18, 2010 15:15 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Leone pisze:weźmiemy jutrzejszy popołudniowy dyżur.

z wieści z domów stałych, to Olek dalej z problemami :( tzn. państwo zasięgnęli opinii drugiego weta no i postanowili przetkać mu kanalik łzowy. niestety lipa. cytuję:
"Jestesmy po zabiegu i ... nic z tego. Kanalik najprawdopodobniej jest zarośnięty, niby mozna go przetkac wszyciem jakis nici czy coś, ale zdecydowaliśmy - koniec. Oczko zasadniczo jest wyleczone, a że spływają mu jakies łezki czy płyny - trudno, taka jego uroda. Wycieramy mu futerko koło noska i tyle. Jest dzielny i kochany i bardzo nasz. Mógł miec tę wadę wrodzoną i dlatego te komplikacje przy kocim katarze. "

edit: dopiero zauważyłam, że miszelina już się zgłosiła ;)

Nie ma sprawy, ustępuję :)
Obrazek

miszelina

Post » Czw lis 18, 2010 15:20 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

GK GRUDZIEN 2010
LUDZIE
zmiany
1: 11.00-14.00
2: 14.00-17.00
3: 17.00-20.00

04.12. sobota
1. vanja
2. Noemik
3. Miszelina

05.12. niedziela
1. Vanja
2. Miszelina
3. ?

11.12. sobota
1. miszelina
2. Noemik
3. Kasumi

12.12. niedziela
1. Miszelina
2. Kasumi
3. ?

18.12. sobota
1. Miszelina
2. Noemik
3. Kasumi

19.12. niedziela
1. Miszelina
2. Kasumi
3. Kasumi

Vanja nie miala szczegolnych wymagan. Mozna sie z nia wymieniac, jesli bedzie potrzebna to mozna ja dodac jeszcze gdzies.
Ona moze tez z Borowki i Wisienka tylko ktos musialby przywiezc.
Miszelina i Kasumi moglyby sie podzielic swoimi etatami z tymi calymi tabunami chetnych 8O
KOTY - procz kotow od Vanji zgloszen brak:(
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

[poprzednia][następna]