Niezwykłe Zosia i Klara:) - specj. od chorób ukł.pokarmowego

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 16, 2010 15:54 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

magdajedral pisze: Moje jedzą to samo i gruby czasami sobie haftnie, ale on to żre jak świnia to się nie dziwię, że mu się uleje :)

No jakbym czytała o swoim kocie :ryk: :ryk:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 17, 2010 14:49 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

hop kicie.

tak myślę że trzeba by się zastanowić nad usunięciem guza u jednej kici i pewnie przydały by się jakies pieniążki.

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Śro lis 17, 2010 15:26 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Tusinka - czytasz mi w myślach :)
Wiem już conieco o kosztach i się przeraziłam - wyjdzie prawdopodobnie ponad 300zł, a ja niestety nie mam takiej wolnej gotówki. Tym bardziej, że prawdopodobnie stracę pracę.
Nie ukrywam też, że ogólnie boję się całego zabiegu, tym bardziej, że Zośka do spokojnych nie należy, więc nie wiem jak nad nią zapanuję po operacji.

A tak poza powyższym tematem to ja już nie wiem co robić, aby koteczkom znaleźć dom. Wzięłam je do sibie bo bardzo było mi ich żal - straciły swoją Panią, którą kochały. Miałam nadzieję, że w miarę szybko uda im się trafić do DS, a tu przedwczoraj minęły 3 miesiące jak sa u mnie i co tu dużo mówić - przywiązałam się do nich, a one do mnie. Ale co najgorsze nie mogę ich zatrzymać na stałe. Więc koteczki czeka kolejny wielki stres. I prawda jest taka że im dłużej będzie trwało szukanie domku to tym trudniej będzie potem. One "doszły do siebie" dopiero po prawie dwóch miesiącach. A teraz są ciągle w zamknięciu i rwą się do ludzi. Dlatego bardzo proszę osoby, które mają doświadczenie w szukaniu domków, aby pomogły. Koteczki są naprawdę w wielkiej potrzebie. Nie jestem w stanie zapewnić im takiego domku jakiego one potrzebują. Choćbym nie wiem jak bardzo chciała :( Bardzo je kocham, ale wiem, że u mnie nie są do końca szczęśliwe. One muszą mieć swojego Dużego na stałe a nie tylko z doskoku.
magdajedral

Post » Śro lis 17, 2010 15:46 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Kicie muszą mieć swój dom! Jak jadę do pracy, przejeźdzam koło Magdy i widzę jak kicie siedzą w pralni na parapecie i wyglądaja przez okno, i myślę że wiem co Magda czuje wiedząc że nie mogą u Niej zostać i siedzą w pralni (napewno to lepsze niż to co mogło je spotkać), jednak bardzo potrzebują domku!!!

Tusinka

Post » Śro lis 17, 2010 17:18 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Może odnowić ogłoszenia? Papierowe jeszcze porozklejać? Ja to sie boje, żeby sie następny bezmózg krośnieński nie nawinął.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lis 17, 2010 19:52 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Niestety nie mam zbyt wielkich zdolności (więc proszę o wyrozumiałość), ale coś tam wykombinowałam z nowym ogłoszeniem. Jeśli ktoś ma lepsze pomysły to czekam na propozycje.
Obrazek
magdajedral

Post » Śro lis 17, 2010 20:36 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

No to ja druknę jutro w pracy i pozawieszam :ok:

jasdor

Post » Śro lis 17, 2010 22:16 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

moim zdaniem ogłoszenie bardzo dobre.

Tusinka

Post » Śro lis 17, 2010 22:17 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Ja też zamierzam jutro rozwieszać. Tekst będę kopiwac i puszczę w neta.
magdajedral

Post » Czw lis 18, 2010 15:54 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

myślę że trzeba tez coś zrobić z guzem.

Tusinka

Post » Czw lis 18, 2010 17:50 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

ja guzka usuwalam Julence w Koterii (gratis) i pieknie mi go pani doktor usunęła.
Tylko pani doktor jest jakoś miesiąc po porodzie więc na razie rzadko przyjmuje-trzeba do niej bezp.dzwonic i sie umawiać.

A kicie głupie nie są-teraz siedzą na parapecie bo wyglądaja swego domku.
Jak go znajdą i to będzie TEN to od razu się zmienią i będą się czuły jak u siebie-jakby tam zawsze byly.
Tak było z moją Julcią- była u mnie 4 miesiące,martwiłam się o niąi w ogóle nie byłam pewna czy powinnam ja komukolwiek oddawać, a ona już pierwszego dnia stwierdzila że nowy domek to TEN DOMEK :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lis 18, 2010 20:41 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Tusinka pisze:myślę że trzeba tez coś zrobić z guzem.

Pewnie, że trzeba tylko, że zupełnie nie wiem co i jak. I niekryję, że wielkim problemem jest kasa. Koteria jest fajnym wyjściem jeśli jest się z Warszawy, a tu jednak ponad 40 km. Nie wiem czy taka podróż po zabiegu byłaby wskazana. Zupełnie nie mam pomysłów na zebranie tych funduszy. No chyba, że jakiś bazarek bym strzeliła.........
magdajedral

Post » Czw lis 18, 2010 20:42 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

madzia-ja mam do Koteri 20 km-kicia i tak jest jeszcze pijana więc jej jest wszystko jedno a 300zł w kieszeni :)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lis 18, 2010 21:48 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

A jak to tam załawić? Co zadzwonię, poweim, że mam kotkę z guzem i kiedy jej go wytną? Jeśli mam coś ściemniać, że ją znalazłam lub coś w tym stylu to już z góry wiem, że nic nie wyjdzie, bo ja kiepska jestem w te klocki.
A i chyba Zosia powinna mieć najpierw jakieś badania?
magdajedral

Post » Czw lis 18, 2010 22:11 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

40 km po zabiegu to nie problem. Moją Kośkę woziłam 80 km w jedną stronę. Po zabiegu też. dostała na drogę głupiego jasia i spała. Posiusiała sie tylko.
Może ktoś w Warszawy mógłby wziąć kotkę na siebie, żeby nie płacić.

jasdor

[poprzednia][następna]