Matka umarła koty na bruk – 13latka i 3latek w swoich domach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 16, 2010 22:48 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

To może chociaż SMS'ek żeby jutro zajrzała, bo sprawa pilna :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lis 16, 2010 22:49 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Jakby do piątku się nie udało, ja będę jechała z Łodzi do Warszawy w niedzielę :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto lis 16, 2010 23:01 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Ale czy on wytrzyma tak długo?Miałam dostać kotkę persiczkę na tymczas i jak znalazł się DT i zaraz DS to kicia zniknęła a siedziała tam kilka miesięcy :crying:
Pisałam że mogę go odebrać na zachodnim ale własciwie każde miejsce w Warszawie jest tak samo dobre
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Wto lis 16, 2010 23:03 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

weżcie go-przetrzymajcie chociaż gdzieś w lazience bo strach :cry: :cry:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lis 16, 2010 23:07 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Ale tu jest potrzebna iwcia albo Karoluch bo tylko one znają temat od podszewki, bez nich nic nie posuniemy do przodu :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lis 16, 2010 23:15 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

to PW do nich trzeba napisać najlepiej..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto lis 16, 2010 23:25 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Jutro napisze do znajomych o pomoc finansową na leczenie Kubusia,myslę że pomogą a może znajdę pracę i nie będe musiała iść na żebry :wink: :oops:

Kubusiu wytrzymaj jeszcze troszkę :(
Cioie niedługo cię zabiorą z tego koszmaru :cry:
Obrazek

renatab

Post » Wto lis 16, 2010 23:52 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

jestem dopiero teraz, odczytałam pw - o Kubusiu musi coś więcej napisać Iwcia, jest w jej okolicy, ja jedynie przyjęłam Kasię do siebie na dt, więc decyzji podjąć nie mogę. Zresztą myślę, że potrzeba by było kilka dni, żeby wszystko dograć. rano skontaktuję się z Iwcią, pogadamy i wszystko ustalimy. Renata, czy możesz podesłać mi na pw numer do siebie? czy w razie czego masz możliwość izolacji Kuby choćby na okres odrobaczenia? Czy podpisujesz przy adopcji umowy i czy będzie można odwiedzić Kubę, gdy będzie u Ciebie tymczasował? przepraszam za taką ostrożność i dociekliwość, ale po tych kilku historiach z felernymi dt na miau jest chyba wskazana :( mam nadzieję, że nie weźmiesz tego do siebie.
miejsce u Ciebie to dla Kubusia szansa na życie :)

a teraz o Kasi - wyniki krwi nie są złe, biochemia jest bardzo dobra, niestety ma leukocytozę, w czwartek robimy rtg, żeby sprawdzić, czy są przerzuty do płuc i wtedy zdecydujemy co z operacją. Brzuszek jest opatrzony, Kasia ma zmieniane okłady, jest bardzo dzielna, choć straszna z niej złośnica :) w uszach ciągle bagno, ale powoli ustępuje.
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Wto lis 16, 2010 23:54 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

doczytałam na pw - transport w razie czego w piątek, a dziś jeszcze wtorek, także spokojnie mamy 2 dni, coś więcej na pewno napisze jutro Iwcia.
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Wto lis 16, 2010 23:58 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

to normalne,ja też jak początkujące DT przy Mrusi podpisaywałam umowę.

smarti

Post » Śro lis 17, 2010 7:12 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Jak najbardziej można mnie odwiedzać-cała przyjemność po mojej stronie.O mój DT można zapytać hanulkę,kasia86 a nawet Mała1 z Katowic może coś o nas powiedzieć bo adoptowaliśmy od niej Kajtusia starszego pana po zmarłej osobie,ale jak najbardziej zapraszam.Kubuś na czas odrobaczenia może posiedzieć w łazience w której jest bardzo ciepło.Moja 9 zwierząt była odrobaczana 2 tygodnie temu,więc Kubusia musiałabym odizolować na czas odrobaczania a póżniej dołączy do stada :mrgreen:
A z domkiem podpisuję umowę adopcyjną. :)
Obrazek

renatab

Post » Śro lis 17, 2010 7:34 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Arcana napisała,że jest przygotowana nawet dzisiaj pojechać po Kubusia,na wszelki wypadek wzięła ze sobą transporterek do pracy :D
Obrazek

renatab

Post » Śro lis 17, 2010 9:36 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Renata, masz swoje koty sprawdzone pod kątem FIV/FeLV?
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro lis 17, 2010 10:38 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Mam koty w wieku od 10 do 1,5 roku,te 10 latki są u mnie od małego one miały robione badania bo to chorowitki,Maniuś już nawet ma wyszytą cewkę bo tak się zatkał,że nie był innego wyjścia,Kajtuś katowicki nim do mnie trafił miał robione mnóstwo badań bo był bardzo chory ale czy miał robione akurat te badania to nie wiem i dzisiaj nie sprawdzę bo książeczki kociastych są na działce,będe jechała nakarmić koty to przywiozę i sprawdzę a reszta nie miała robionych badań bo nigdy nie chorowała.Jak koty są zdrowe to po co biegać do lekarza i je nie potrzebnie stresować.Co roku jest do szczepienia wścieklizna to i tak mają taki stres że potem jak mnie widzą to ze trzy dni się przede mną chowają i nawet na jedzenie wtedy nie przychodzą do kuchni dopóki ja nie wyjdę.Są zdrowe w wiekszości z małą nadwagą jeden jest tylko długi i chudy ale miał porobione badania które nic nie wykazały,lekarz zaproponował,że może mu podać sterydy ale zrezygnowaliśmy,miał zamglone jedno oczko -pozostałość po KK to poszliśmy do kociego okulisty i oczko już wyleczone tylko zezik mu został.Bardzo dbam o swoje koty i nie raz bywało,że zostawialiśmy ostatnie pieniądze w lecznicy,żeby ratować naszego kocia.Tym bardziej staram się dbać o tymczasiki bo one są bardziej biedne,bo przerzucane z miejsca na miejsce i nie raz obwarczane przez rezydentów a najgorsze jest to,że nie mogą powiedzieć co je boli tylko z ich oczu można wyczytać ze coś jest nie tak :(
Obrazek

renatab

Post » Śro lis 17, 2010 11:00 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

No ja też bardziej dbam o tymczaski bo wydaje się że rezydenci są zadbani "do bólu" ale teraz mam troche wobec nich wyrzuty sumienia :mrgreen: i staram się wprowadzić równowagę.

...i faktycznie swoich zdrowych kotów nie badam poza szczepieniami okresowymi-przecież wtedy jest też przegląd.No i je obserwuje-jak coś nie tak to migiem do weta.Samo to że cała szóstka jest u mnie od kociaka i są zdrowe jak koniki świadczy o tym że są dobrze zaopiekowane,no nie?

Ale kilka dni temu Marzenia11 zwróciła uwagę na forum ze kiciom powinno się co rok robić wszelkie badania kontrolne-myślę że aż co rok to przesada (skoro są przeglądane przy szczepieniach i zwłaszcza jak się ma dużo tych kiciów do badania i chce się jeszcze finansowo wspierać tymczaski tak aby żadnemu niczego nie zabrakło :roll: ) i jeśli w kocie jest wszystko modelowe,ale ponieważ szanuję zdanie Marzeni i nie chcę jej opinii lekceważyć to zaczynam badania w najblizszym czasie od najstarszego kicia po kolei-na pierwszy ogień 7-mio letni Durianek vel Durny-juz widzę tę skrajną histerię podczas 10 min.jazdy do weta :mrgreen: :mrgreen: ....

smarti

[poprzednia][następna]