Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 13, 2010 11:40 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

Babuni długo nie widziałam i strasznie się o nią martwię :(
Jeszcze ostatnio tata mnie nastraszył, bo widział tam przy torach jakiegoś czarnego rozjechanego kota :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie lis 14, 2010 13:23 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

Jest coraz lepiej. Ale czy Plami musi wrócić na wolność? :cry:
Obrazek

Obrazek

Pindżur :P Ona jest taka fajny, super miziak i nikt jej nie chce :(
Obrazek

I znowu pozdrawiamy, prawie całą, ekipą :P
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Nie lis 14, 2010 17:25 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

Obrazek

kinia098

Post » Wto lis 16, 2010 14:54 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

Właśnie przed chwilą syjamek z jaśniejszym pysiem pojechał do DS :1luvu:
Podziękówa dla Pauli i koleżanki Kasi za sprawnie przeprowadzoną akcję łapankową, wtedy kiedy Kinga kształciła się jeszcze w szkole ( no do 16 mnie przytrzymali :evil: ) :mrgreen: :1luvu:
I dziękuję DS syjamki- elzbietamrowin za wsparcie darłowiaczków :1luvu:

Nasz wet stwierdził, że syjam, to ona.. ale mamy się nie zdziwić jak wyrosną jej jaja :ryk:
Na ogól zdrowy, ale już jakaś wirusówka się czepiła. Myślę, że kilka dni antybiotyków, szczepienie i będzie super ;) :ok: No i czekam na pierwsze wieści. :ok:

I złe wieści- szylka Kasia z Wałowej zwiała ze stajni :cry:
A, i jest jeszcze jedno stadko w Darłówku. Magdagz powinna pamiętać, jak z jej córką dorwałyśmy tą trićkę ;) Paula znalazła ludzika co się nimi zajmuje. Znaleźli dla niej dom 15km od Darłówka i... wróciła 8O Cichanięte z tamtego stadka ( około 5 kotów ) są na pewno tri i jakaś pingwinka. Jest też jeszcze bury kocur, całe czarne coś i krówka. Mam nadzieję, że też ciachnięte, jeśli to kotki :ok:

A, i karmicielki syjamków mówiły, że ktoś chciał dać za nie 1000zł, byleby je złapać 8O
Obrazek

kinia098

Post » Wto lis 16, 2010 15:45 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

Pewnie do hodowli :evil: :evil: :evil:

Macie jeszcze jakies syjamki :?: jak tak to łapcie szybciusio :) nimktoś je weźmie i będa rodzić dla kasy :cry:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lis 16, 2010 16:26 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

CatAngel pisze:Pewnie do hodowli :evil: :evil: :evil:

Macie jeszcze jakies syjamki :?: jak tak to łapcie szybciusio :) nimktoś je weźmie i będa rodzić dla kasy :cry:

może nie pseudo, bo wydaje mi się, że mógłby ten ktoś taniej dostać a'la syjamka.
chociaż w sumie, to nic nie wiadomo :|
ten z ciemniejszym pysiem ponoć tak się kamufluje, że baaaardzo rzadko się pokazuje.
Obrazek

kinia098

Post » Wto lis 16, 2010 17:00 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

No i się doczekałam... :1luvu: na razie jednego syjamka, jest cudna :1luvu: Dziękuję Kiniu :1luvu: Jak przyjechałyśmy, otworzyłam transporter, postawiłam wodę i jedzonko, a ona siedziała w tam dalej. Jak wyszłam po drewno do palenia, a syn z sunią i została sama,wyszła, zjadła i czmychnęła pod komodę i na razie tam siedzi i czasem się odezwie. Oczko łzawi, jak jechałyśmy samochodem, to wydzielina była brązowa, ale wodnista i parę razy kichnęła. Jutro do weta, bo dziś nie dam rady, idę jeszcze na lekcję włoskiego.
Obrazek

elzbietamrowin

Od: Pon paź 04, 2010 17:26

Post » Wto lis 16, 2010 17:17 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

elzbietamrowin pisze:No i się doczekałam... :1luvu: na razie jednego syjamka, jest cudna :1luvu: Dziękuję Kiniu :1luvu: Jak przyjechałyśmy, otworzyłam transporter, postawiłam wodę i jedzonko, a ona siedziała w tam dalej. Jak wyszłam po drewno do palenia, a syn z sunią i została sama,wyszła, zjadła i czmychnęła pod komodę i na razie tam siedzi i czasem się odezwie. Oczko łzawi, jak jechałyśmy samochodem, to wydzielina była brązowa, ale wodnista i parę razy kichnęła. Jutro do weta, bo dziś nie dam rady, idę jeszcze na lekcję włoskiego.

Biedne maleństwo, na pewno się stresuje. Myślę, że z czasem wyjdzie spod tej komody :ok:
To wirusówka już robi swoje :| Nasz wet też coś mówił, że ma przekrwione oczy <?, nie wiem czy ja dobrze usłyszałam:p >,
Obrazek

kinia098

Post » Wto lis 16, 2010 17:44 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

Burą kotkę, tą wysterylizowaną, spod kominów zagryzł pies :placz:
Mąż karmicielki, jak podszedł to już nie było szans :cry: Ten pies potem nawet zaczął krążyć wokół niego :strach:
I małej koteczki od Plamki w ogóle nie widać :cry: Także chyba nie ma sensu ruszać z ogłaszaniem. Niby też ktoś widział jak jakieś dziewczynki niosły ją do domu na rękach. Może akurat ktoś ją przygarnął. Oby tylko trafiła na dobrych ludzi, którzy ją wysterylizują :!: :!: :!:
Obrazek

kinia098

Post » Wto lis 16, 2010 18:26 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

Biedna Bura :cry:

Ale dobrze, że jeden z syjamków znalazł dom :ok: Czekamy na foty, jak kicia się trochę oswoi.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto lis 16, 2010 18:54 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

Karena pisze:Biedna Bura :cry:

Ale dobrze, że jeden z syjamków znalazł dom :ok: Czekamy na foty, jak kicia się trochę oswoi.

Mi też szkoda buraski :( Taka fajna klucha z niej była :(
No drugiego miały dziś łapać karmicielki, ale najwyraźniej się nie udało :?
Obrazek

kinia098

Post » Wto lis 16, 2010 22:41 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

Jeżeli pies ma właściciela to pociągnijcie go do odpowiedzialności za to :evil: co się stało.

Biedna kocinka :cry: :cry:

U nas też pies bydle wielkie na smyczy 8O pogryzł maluszka :( Oj babka myślała, że zwieje :evil: , a tu nic z tego.
Zadzwoniłam na SM szkoda, że tylko mandat jej dali :? To nie była wina psa, tak to już jest pies nie lubi kota, kot myszy... Tylko tej baby pies był na smyczy więc jakąś kontrolę nad nim miała.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 17, 2010 5:32 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

Kinia a psiak jest u Was czy już w schronie?

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Śro lis 17, 2010 15:36 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

No wróciłyśmy przed chwilą od weta. Wróciłyśmy, bo to na 100% dziewczynka. panna posiada 2 miesiące :) . Zaczęłyśmy leczenie bo mała Pandusia ma koci katar :cry: , dostała 2 zastrzyki, tabletkę, wyczyszczone uszka,obejrzana skóra i futerko, jutro idziemy na kolejną wizytę, aż będzie zdrowa. A jak dojdzie do siebie to odrobaczymy, zaszczepimy... A teraz co się działo w nocy...udało mi się ją wziąć na ręce, trochę się wyrywała, ale już po chwili zaczęła się tulić i wystawiła brzuszek i żadnych pazurów, ani zębów :1luvu: potem jak zgasiłam lampkę i zrobiło się ciemno zaczęła się wyrywać, więc poszła znów pod komodę, ale w nocy wskoczyła do mnie do łóżka i spała :ryk: ,potem jadła,piła i znów wskoczyła, jest bardzo rozmowną panienką. No i noc z głowy, ale czego się nie robi dla takiej słodkiej istotki. Fotki potem, cierpliwości.
Obrazek

elzbietamrowin

Od: Pon paź 04, 2010 17:26

Post » Śro lis 17, 2010 16:31 Re: Darłowo ok. 40 kotów - wciąż brakuje na sterylki !

Cieszę się, że koteczka się przełamała. Trzymam :ok: za zdrowie Pandusi. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

[poprzednia][następna]