Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 16, 2010 22:34 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

magaaaa pisze:Wiesz, jak bralam Szarotke to testy mialy byc, ale w koncu nie dalo sie ich zrobic.
Kot jest w schronie, a nie w prywatnej klinice i z tego musisz sobie zdac sprawe.
Myślę ze będzie znacznie szybciej i prościej jesli sama mu zrobisz test po zabraniu ze schronu.

no właśnie wiem, tylko na wyniki się czeka, a co ja zrobię, jak mu wyjdą pozytywy?:(

smarti pisze:o grzyba to się nie bój-ja miałam 3 paluchowe co miały "na bank" grzyba i okazało się że tylko Brad-Morisek ze stresu sobie futerko wyrywal,a nikt żednego grzyba nie miał...
z tym grzybem to legenda. :)

byłoby super, gdyby nie miał!

Ale, czy to nie dziwne, że rusek siedzi już miesiąc w schronie i nikt go nie zabrał?

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Wto lis 16, 2010 22:37 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

dragonfly.87 pisze:Ale, czy to nie dziwne, że rusek siedzi już miesiąc w schronie i nikt go nie zabrał?

2 tygodnie kwarantanny musiał odsiedzieć. Nikt z zewnątrz nie widział go, bo on jest na Azylu II. Jak już było powiedziane, obcy wstępu tam nie mają. A znajomi pracowników może i wiedzą, ale podejrzewam, że nikt nie chce chorego kota- bo to leczyć. Lepiej poczekać, aż w schronisku się wyleczy.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto lis 16, 2010 22:39 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Dragon, Ty chcesz tego kota czy się boisz? :twisted:
Na wyniki bedziesz czekała nawet nie 5 min.
Tzn Twoja oferta dt jest przeznaczona tylko dla kotów - okazów zdrowia?
Ale nie wiem czy wiesz; takie koty rzadko potrzebuja tymczasu...
Niestety...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lis 16, 2010 22:52 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

magaaaa pisze:Dragon, Ty chcesz tego kota czy się boisz? :twisted:
Niestety...

nie ja po prostu wiem, że nie dam rady utrzymać kota przewlekle chorego, a nie po to chcę go wziąć, żeby go oddać znów do schronu. Jestem raczkująca jeśli chodzi o bycie DT, a warunki jak wiesz są ograniczone odgórnie, także nie chcę zrobić temu kotu jeszcze większej krzywdy. Tak jak mówiłam ofiaruję jedynie chęci, ręce do głaskania i łazienkę, bądź cały dom(w zależności od stanu zdrowia i relacji z Mru). Kieszonkowe mam naprawdę niewielkie, a prawie wszystko i tak idzie na szkołę, ale wiem, że teraz wszyscy mają zapchane DT, dlatego kombinuję jak mogę żeby choć temu jednemu pomóc :(

P.S. tak jak mówiłam kk to pikuś, tabletki mogę podawać, oczka mogę czyścić, zakraplać uszy też umiem, wszystko fajnie, tylko nie mam za co :cry:

dragonfly.87

Post » Wto lis 16, 2010 22:55 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

w schronisku testow terz nikt nie zrobi, bo testow nie ma... podobnie jak i wielu innych rzeczy, bo planowanie zakupow chyba nie jest najmocniejszą stroną osob za to odpowiedzialnych :roll:
Dragonfly, ja nie mam kasy zeby zaplacic za testy. mam wielki dlug w lecznicy, to co moge oferowac to wizyte w lecznicy, zbadanie i leki na kurację - nie dam ray więcej. Rusek zejdzie na pniu jesli juz nie jest zarezerwowany, wiec o to sie nie martwie, nie wygladal tez zle, wiec ale oczywiscie w ciagu paru dni wszystko moze sie zmienic.
Pamietam tez niebiesko-bialego, ktoremu nie zdazylysmy pomoc, bo umarl.... a dlugo tam nie byl. Z kotami nic nie jest do przewidzenia, niestety. Ja staram sie wyciagac te, ktore naprawde muszą zostac zabrane, ale ostatnio za duzo tego bylo.... i na razie przerwa, splacanie rachunkow, szukanie dt i ds. Stąd pomoc naprawdę mozemy zaoferowac w ograniczonym wymiarze. I gorąca prosba o pomoc w ogloszeniach. Magaaa, czy Twoja oferta pomocy z pw nadal jest aktualna? Bo moglaby teraz bardzo się przydac..

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lis 16, 2010 23:00 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

dragonfly.87 pisze:
magaaaa pisze:Dragon, Ty chcesz tego kota czy się boisz? :twisted:
Niestety...

nie ja po prostu wiem, że nie dam rady utrzymać kota przewlekle chorego, a nie po to chcę go wziąć, żeby go oddać znów do schronu. Jestem raczkująca jeśli chodzi o bycie DT, a warunki jak wiesz są ograniczone odgórnie, także nie chcę zrobić temu kotu jeszcze większej krzywdy. Tak jak mówiłam ofiaruję jedynie chęci, ręce do głaskania i łazienkę, bądź cały dom(w zależności od stanu zdrowia i relacji z Mru). Kieszonkowe mam naprawdę niewielkie, a prawie wszystko i tak idzie na szkołę, ale wiem, że teraz wszyscy mają zapchane DT, dlatego kombinuję jak mogę żeby choć temu jednemu pomóc :(

P.S. tak jak mówiłam kk to pikuś, tabletki mogę podawać, oczka mogę czyścić, zakraplać uszy też umiem, wszystko fajnie, tylko nie mam za co :cry:

no niestety, zawsze jest ryzyko... z drugiej strony jesli tak marzylas o 'ruskim' (a przecież ten bylby za darmo) moze warto spróbowac? nie wiem, musisz sama zadecydowac, nikt nie zagwarantuje jak dlugo bedzie trwalo leczenie - vide Lalunia vs Bąbel... A myślelismy, ze będzie zupełnie odwrotnie.. :roll:

To teraz przypomnę, ze w schronisku są nie tylko niebieskie, ale takze biale, bialo-czarne, bialo-rude oraz najpiękniejsze - czyli buraski :D

Never

Post » Wto lis 16, 2010 23:02 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Niestety nie.
Mam zapełniony kotostan z górką - wzięłam dwa kociaki z pijackiej meliny z interwencji oraz własne dziecię przyniosło mi ledwo żywego malucha z podwórka.
Nie wiem ile czasu minie zanim to wszystko powydaję - najważniejsze ze zdrowe, a sraczka byla tylko od niedobranej karmy (skądinąd bardzo dobrej).
Sorki, to też nie do przewidzenia :oops:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lis 16, 2010 23:07 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

jutro widzę się z jamkasicą, porozmawiam z nią i o rusku i o bazarkach, bo była tak dobra i zaoferowała, że wystawi rzeczy. Może w ten sposób uda się zebrać na badania i od razu ze schronu, o ile nie ma rezerwacji, pojadę na badanie i wszystkiego się dowiem. Póki co bardzo bym chciała chociaż się zapytać, czy jest kastrowany, ale telefon dziś znów mi odpowiadał "nie ma takiego numeru"

dragonfly.87

Post » Wto lis 16, 2010 23:18 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Jamkasica miała pytać, czy kastrowany. Więc poproś ją o to jeszcze jutro.
I ja Ci wiernie kibicuję, jak coś będę starała się chociaż kota ogłosić... :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 16, 2010 23:21 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Szalony Kot pisze:Jamkasica miała pytać, czy kastrowany. Więc poproś ją o to jeszcze jutro.
I ja Ci wiernie kibicuję, jak coś będę starała się chociaż kota ogłosić... :)

Dziękuję! i naprawdę chcę temu kotu pomóc, a nie tylko go jeszcze bardziej skrzywdzić :(

dragonfly.87

Post » Wto lis 16, 2010 23:29 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

bardzo dobrze że jesteś odpowiedzialna ale za czarno wszystko widzisz..
-moim zdaniem powinnaś wziąć kicia założyć mu watek i prosić o wpłaty-zawsze się znajdzie ktos kto pomoże-tu większość działa na zasadzie takiego "cudu" :)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lis 16, 2010 23:54 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

smarti pisze:bardzo dobrze że jesteś odpowiedzialna ale za czarno wszystko widzisz..
-moim zdaniem powinnaś wziąć kicia założyć mu watek i prosić o wpłaty-zawsze się znajdzie ktos kto pomoże-tu większość działa na zasadzie takiego "cudu" :)

no może masz rację, ale do tej pory niestety nigdy nikt mi w niczym nie pomagał i nie umiem się jakoś w tym odnaleźć :oops:

W ogóle do tej pory mam poczucie winy, za to, że gdy znalazłam Mru ludzie zasponsorowali mi weterynarza :( ale staram się wspierać Vivę jak mam trochę grosza

dragonfly.87

Post » Śro lis 17, 2010 0:01 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

przestań z wyrzutami sumienia! ważne że pomagasz kotom wspólnie z innymi,tymi co Tobie w tym pomagają. Nie wszystko da się zrobić samej.
Każda z nas tutaj chciałaby być milionerką i zaręczam Ci że tylko po to aby te miliony przeznaczyć na pomoc kiciom.
Niestety życie nie jest tak łaskawe...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lis 17, 2010 0:16 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

smarti pisze:Niestety życie nie jest tak łaskawe...

no nie jest, a moze i wręcz odwrotnie.....właśnie leje mi się z Bułcia.... jesli to pp, po raz drugi, to mogę się tylko zastrzelic... boję się tej tegorocznej pp, bo atakuje koty szczepione rowniez... jezdzilam z dziewczynami po wetach, choc staralam sie nie dotykac kotow z pp, a juz o kociakach zdrowych to nie wspomnę - nie zblizam się. Ale zapomnialam o wlasnych domownikach....bo szczepione, bo w domu byla pp.... no zesz co jeszcze sie wydarzy? :?

Never

Post » Śro lis 17, 2010 0:18 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

ja bym w domu mogła mieć 10 kotów gdyby tylko mnie było na to stać i miałabym na to miejsce, jednak póki co nie mam nawet swojego domu, także nic nie zdziałam, ale bądźmy dobrej myśli ze srebrnym, żeby udało się go wyciągnąć i żeby nie był bardzo chory

dragonfly.87

[poprzednia][następna]