Żaden duduś - Makary jestem! Piękny kocurro pojechał do DS.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 16, 2010 14:41 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Suatilja - napiszę do Ciebie dzisiaj maila w sprawie Twojej ankiety - sorry, że dopiero teraz, ale do tej pory nie miałam głowy... :oops:

Makary będzie gotowy do adopcji, gdy upewnimy się że jest całkowicie zdrowy. Do tego potrzebuję jeszcze wyników badania moczu i zastanawiam się dodatkowo nad usg nerki... - ale nie do końca ufam temu akurat wetowi, więc pokaże Makarego jeszcze mojej wetce dla pewności przed usg.

Poza tym na razie Makary wymaga wyprowadzenia go z depresji - nie zdecydowałam się na proponowane relanium, bo na szczęście wczoraj wieczorem i dzisiaj rano odrobinę zjadł i się załatwił. Jeśli utrzyma tę tendencję :wink: to przeprowadzimy kurację tylko witaminą M, jeśli nie daj Boże nie - będziemy musieli wkroczyć z jakąś inną terapią.

Do tego trzeba będzie jeszcze zdecydować, czy porządek z paszczą Makarego robimy jeszcze my, czy nowy dom zobowiązuje się do wzięcia tego na siebie.

Dlatego termin adopcji Makarego na razie jest dla mnie trudny do określenia....

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto lis 16, 2010 16:42 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

pipppppppp!!! :evil: moja Olka dzwoniła z domu, że wróciła ze szkoły a Makary kicha..... :( 8O - i to podobno "co chwilę"......... :roll: :evil: - czyżby jednak znowu uroczy wieczór w lecznicy........... :cry:

co się polepszy, to się po..... - mam wrażenie, że tradycyjnie po zabraniu ze schronu zaczyna się dopiero rozkładanie.... - odpuściło..... :(

joluka

Post » Wto lis 16, 2010 17:55 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Joluka jestem z Wami! I wszyscy tutaj! Makary teraz może sobie pozwolić na takie różne dolegliwości bo wie, że mu pomożecie. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: myślę nieustannie!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto lis 16, 2010 21:50 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Jak Makary się miewa wieczorową porą?
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro lis 17, 2010 19:39 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

przepraszam za dłuższe milczenie, ale od wczorajszego popołudnia mamy czarną serię zdarzeń... - zepsuł się modem i nie było przez dobę internetu, potem wypadł mi telefon w drodze do domu i umarł natychmiast - na tyle skutecznie, że musiałam zostawić go dzisiaj w serwisie..., a do tego okazało się, że wczoraj dostałam wysokiej temperatury i znowu mam zapalenie oskrzeli i kolejny, czwarty już w ciągu dwóch miesięcy antybiotyk.... :evil:

w dodatku z Makarym było niedobrze... :( - oprócz tych dwóch momentów, kiedy po poniedziałkowym nawodnieniu skubnął trochę włowinki i wątróbki, nie jadł znowu w ogóle, załatwiał się raz na dobę odrobiną moczu z krwią, a w zasadzie prawie samą krwią... :!: , nie wychodził w ogóle spod łóżka, a wyciągnięty stamtąd tylko czekał na ucieczkę, dostał kataru i wysokiej temperatury... :cry:

behawiorystka z naszej lecznicy oceniła stan Makarego na trzecie stadium depresji (nie pytajcie co to, bo aż boję się dopytać ile jest tych stadiów... :strach:) - podobno wszystkie dolegliwości fizyczne są spowodowane jego fatalnym stanem psychicznym... :cry: - ma w tej chwili idiopatyczne zapalenie pęcherza i infekcję górnych dróg oddechowych, dzisiaj miał 40,5 stopnia C

dzisiejsze popołudnie Makary spędził "w sanatorium", jak to nazwała nasza wetka - został w lecznicy na obserwacji i leczeniu - miał USG pęcherza, był nawodniony, dostał leki przeciwzapalne, furosemid, połówkę Relanium - po lekach podobno się rozruszał, zjadł porcję mokrej karmy, napił się i wysiusiał do kuwety

odbieramy go koło 21:00 - decyzja jest taka: Makary dostaje przez co najmniej miesiąc Relanium i lek rozkurczający pęcherz moczowy, nadal będzie izolowany w osobnym pokoju, bo jednak prawdopodobnie jego apatia i prawie katatonia może być powiązana także z obecnością innych zwierząt w naszym domu (to, że wydaje się ich nie zauważać podobno może świadczyć o jego przerażeniu, a nie obojętności.... :roll: ), ma mieć dostęp do możliwie zacisznej i bezpiecznej kryjówki (dzisiaj rano ukrył się w biurku Julki) - więc pewnie zostanie mu udostępniona półka w julkowej szafie (ciekawe, co na to Julia... :wink: ) - i czekamy....

jutro kolejna wizyta w lecznicy - znowu nawodnienie i być może dodatkowy antybiotyk....

wnioski takie - na razie Makary absolutnie nie nadaje się do adopcji (Suatilja - sorry! nie wiem, jak długo to potrwa, więc może rozejrzyj się za innym kandydatem...) - a jeśli uda nam się go wyprowadzić na prostą :ok: to być może będzie trzeba szukać mu domu jako jedynakowi... (no chyba że zdrowiejąc da się jakoś przekonać do naszego czterołapnego towarzystwa i lęki mu miną....)

bardzo proszę o kciuki dla Makarego - chłopak teraz bardzo tego potrzebuje!!!!!!!!
Ostatnio edytowano Śro lis 17, 2010 22:44 przez joluka, łącznie edytowano 1 raz

joluka

Post » Śro lis 17, 2010 20:17 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

O rany :(
a ja myślałam, że już jest lepiej...
Wielkie, gigantyczne kciuki za kotusia :ok: :ok: :ok:
Biedactwo...
Szkoda, że nie da mu się wytłumaczyć, że już mu nic nie grozi... :(
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro lis 17, 2010 20:33 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

A ja tak nie na czasie...
Asiu, kciukamy az do polamania palcow.
U nóg takoż.
Trzymajcie sie wszyscy.

Makary, Ty wiesz....

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro lis 17, 2010 20:54 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

o, matko, biedactwo :cry:
dobrze, że leki pomagają, że zjadł.
Biedny, biedny kić ...
Powoli wyjdzie z tego, teraz potrzebuje czasu, spokoju i cierpliwości. I tej swojej szafy :wink:
Jeszcze kilka dni w schronisku i byłoby po kocie ...
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro lis 17, 2010 21:00 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

ojej, popatrzcie jak te koty są mega delikatne :( uratowałaś mu życie joluka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Makary chłopie już będzie dobrze!!! Jedz kotuniu, jedz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro lis 17, 2010 21:05 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Nieskończona ilość :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Makary Koteńku Kochany weź no wracaj do zdrówka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro lis 17, 2010 21:10 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Dobrze, że go wyciągnęliście spod tej poduszki.
Mnóstwo ciepłych myśli dla Czarnuszka.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro lis 17, 2010 21:12 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 17, 2010 22:17 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

:( Biedny Makaronik... :( No nic, ja ide łowic jutro pręguska na działce, zobaczymy co dalej z tym bedzie..

suatilja

Od: Pon kwi 07, 2008 11:03

Post » Śro lis 17, 2010 22:38 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

jeden dzień dłużej
a nie byłoby juz kota :( :( :( :(
walcz Czarnuszku, chowaj się, ale walcz :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]