kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 30, 2010 17:34 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Marzenia - ależ ja rozumiem, naprawdę :) Rozumiem też, że dt może sobie ustalić zasady i sprawa jest prosta - albo się na nie zgadzamy, albo nie. Ja się nie zgadzam i na tym dyskusja powinna się w zasadzie kończyć :)
Nie podoba mi się po prostu styl postów, roszczeniowy, pretensje i wyrzuty i to, że nie wystarczy proste "nie" - następuje seria tłumaczeń, wyrzutów i porad w jaki sposób szukać pieniędzy na dt u smarti.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob paź 30, 2010 17:45 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Marzeniu, wejdź na watek paluchowy.
Smarti właśnie zaoferowała się jako dt dla ulicznych kociąt.
Zastrzegła - w końcu - że oczekuje pomocy w ich utrzymaniu.
I to jest uczciwe.
Natomiast uprzednie branie kotów bez tego rodzaju zastrzeżeń a następnie narzekanie jak to ciężko z nimi jest w istocie niefajne.
No i niefajny jest styl wypowiedzi smarti. Roszczeniowy, pełen wyrzutów, pretensji,

Co do kotów z Palucha - Marzeniu, głowę daję że smarti na paluchu w ogóle nie była.
O tym świadcza jej wypowiedzi. Natomiast kto ile kotow i skąd uratował - to ma być licytacja?
Brałam koty z Palucha, wyadoptowywałam je. Bez pretensji, narzekań i żalów.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob paź 30, 2010 22:03 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Nie. absolutnie nie ma to byc licytacja. Wspomniałam o tym tylko po to, zeby wszyscy wiedzieli, ze smarti już wyciagała koty z Palucha i wiele osób było jej za to wdzięcznym.
Liwia - ja wiem, ze dyskusja jest skończona, jest to dla mnie tak samo jasne jak dla Ciebie (dla smarti zresztą też) - pisze tylko po to, żeby nie pozostała wokól dt smarti zła, negatywna atmosfera, bo robi ona naprawdę fajne i wartościowe rzeczy, podobnie jak Wy.

I o to przecież chodzi, żeby pomagać zwierzakom..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie paź 31, 2010 10:33 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

no to w koncu co było fajne a co jest niefajne?

bo czytam tu wykluczające się wypowiedzi-niefajne buło zaznaczenie od razu, że jedzenie musi sfinansować ktoś inny bo ja nie dam rady,
ale jednoczeście niefajne bylo wzięcie kota, całkowicie na mój koszt przez miesięc,dwa a potem w momencie jak przestaję już mieć taką możliwość prosze o pomoc na jedzenie .

(Tak wziełam na początku wszystki koty ktorych nikt nie chciał wziąć.Tak,nie chcialam żadnej kasy-w ogóle i tym nie myslałam-myślalam tylko o tym aby im pomoc.Tak-po 2 miesiącach zorientowałam się że jeśli dalej chce to robić, to przenajmniej na jedzenie muszę mieć pieniądze ze zbiórek (bo glupio mi po prostu wobec mojego męża-choć on mi nigdy złego słowa nie powie i zarobi się abym ja miała na to na co chcę-ale ja po prostu nie chcę go wykorzystywać -taki już mam charakter) i przynajmniej ogłoszenia musi robić ktoś inny bo brakuje czasu na opiekę nad kotami a to przecież mój psi obowiązek wobec nich,skoro je wzięlam-dokładnie tak myslę)

ale tu czytam ze jedno i drugie niefajne..
to co jest fajne?

dyskusję na temat tak czy nie zakonczyłyśmy już wiele stron temu-Liwia (chyba),napisała NIE- i od tego czasu z mojej str.nie ma dyskusji na temat "tak czy nie"
..
natomiast uznalam ze nic się nie stanie,a wręcz przeciwnie,warto-(mimo iż decyzja już podjęta), jeśli ja wytlumaczę swoj punkt widzenia i to nie ,broń Boze ,celem zmiany decyzji,(bo ja ogólnie w zyciu nie cofam raz podjętych decyzji),a tylko celem wyjaśnienia aby nie być żle zrozumianą.
I już tu przecież podkreślałam że to nie są pretense ani roszczenia tylko wytlumaczenie czemu tak a nie inaczej chcę działać.
Nie rozumiem czemu uparcie ktoś twierdzi że to są pretensje-ile razy musze temu zprzeczyć?

a przy zaznaczeniu ze wezme kotkę z palucha od razu a nie "w końcu" napisałam że na jedzenie musi być zrzutka-poza tym nie zapominajcie ze część ustaleń , co do kotow z Palucha odbywa się z pewnych względów poza forum-na forum pisane są tylko szczątkowe info i dla tych którzy są w temat zaangażowani te info są zrozumiałe(dla postronnego już czasem mniej)

ja mam dużo miejsca i mogę jednocześnie mieć kilka kotow na DT(+-10)
dlatego wyszukuję potrzebujece kicie z wielu wątków-wcale tego nie ukrywam.

poza tym na skutek tej dyskusji ( :D ) zglosiły się do mnie poprzez PW osoby myślące tak jak ja i chcące sfinansować jedzenie a wiec szukam i będę szukać potrzebujących kić aby właśnie te pieniądze spożytkować.to żadna tajemnica a więc jeśli nawet jakiś wątek(być może np.paluch) nie zbierze na danego kota pelnej kwoty to i tak damy radę.

ale slowo daję,już boję się tu cokolwiek tłumaczyć bo jasno widzę że moje slowa są tu rozumiane opatrznie i zupelnie nieslusznie przypisuje sie mi zle intencje.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie paź 31, 2010 11:00 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Nie zrozumiałaś, smarti.
Wszyscy rozumiemy, ze tymczasy (i rezydenci) kosztują. Koty kosztują.
Niemniej Twoja postawa nas trochę dziwi - wzięłaś na tymczas dużo kotów. SUPER!!!
Po pewnym dopiero czasie zaczęły się wypowiedzi o braku pieniędzy, co jest rzeczą normalną w koncu.
I tylko ton tych wypowiedzi nam się nie podoba.

Pisałam Ci, ze kiedy byłam finansowo "nie bardzo" napisałam na forum: wezmę tę kotkę, ale muszę prosić o pieniądze prawie na wszystko. I tu zasady były jasno określone - pieniądze się znalazły, kot został zabrany, wyleczony, już dawno ma swój domek (świetny - udało się Laleczce, jak nie wiem :D ).

Tylko o to chodzi - o pewną niekonsekwencję Twoich działań i napastliwy ton wypowiedzi.
TYLKO o to.
Na przyszłość powinnaś jasno formułować swoje wymagania (i to nic złego je mieć) przed wzięciem kolejnego tymczasa. A że masz warunki by je brać - to szczęście dla nas wszystkich. Dla kotów największe.

BTW - nie wiem czy czytałaś wątek o dt. Tam jest bardzo dużo o płatnych dt. Spróbuj go znaleźć, tam jest mnóstwo konstruktywnych uwag nt dzialania dt - płatnego, niepłatnego...
:ok:

magaaaa

Post » Nie paź 31, 2010 21:11 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

magaaaa pisze:

Na przyszłość powinnaś jasno formułować swoje wymagania (i to nic złego je mieć) przed wzięciem kolejnego tymczasa.

:

a co ja innego zrobiłam tutaj na samym początku jak nie to że właśnie jasno sformułowałam zasady na ktorych moge wziąć kicia.
I na to spotkałam się właśnie z zarzutami że -jak ja w ogóle tak śmiem,a potem że a to wymagania mam nieodpowiednie(gwoli ścisłości ja sama nigdy nie użyłam słowa "wymagania"),-a to ton mam nieodpowiedni(jakby słowo pisane mogło precyzyjnie oddać ton 8O ) etc.etc...ciągle ktos tu pisz mi co powinnam....-tego już nawet nie skomentuję.

I jeszcze- już od pierwszej wypowiedzi ze nie możecie /chcecie dać do mnie jakiegokolwiek kicia,wszystko o czym piszemy a na pewno wszystko o czym ja piszę jest tylko glosem w dyskusji.
Od tego momentu umawiam już inne kicie czyli tym samym nie biore pod uwagę kicia z tego wątku-to tak na zapas jakby ktoś pomyślał że coś udowadniam lub do czegoś namawiam.

ja już więcej polemiki w tej sprawie nie podejmę bo już kilka postow temu sugerowalam aby zakończyć te wymianę zdań - szkoda czasu.
Ostatnio edytowano Nie paź 31, 2010 22:27 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie paź 31, 2010 21:38 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

No niestety - faktycznie szkoda czasu.
Szkoda.

magaaaa

Post » Nie paź 31, 2010 22:35 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

ale magaaaa,te słowa akurat najmniej skierowne są do Ciebie.
Ty jedna ,jak odnoszę wrazenie, chociaż starałaś się mnie zrozumieć-reszta dziewczyn tylko na oslep potępiała.
a moją intencją jest tylko i wylacznie pomagać kiciom-tak jak mogę-nic nie poradzę że nie mogę więcej.
już tu pisałam (lub na wątku staruszka)że gdybym miała miliony to na nic innego bym ich nie przeznaczyła jak tylko na kicie-wtedy mogłabym brać na DT bez żadnych dodatkowych wymagań(jak to określlaś)...
i wtedy wszyscy by mnie kochali..

szkoda bo przecież nam wszystkim chodzi tylko o kicie a jednak jak trudno się zrozumieć...

smarti

Post » Pt lis 05, 2010 10:43 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Dziewczyny idzie weekend, któraś zna może dziewczyny z dogomanii, może poprosic by zajrzały do baraczków kociakowych i zobaczyły czy są jakies koty? I cyknęły fotki jakby były?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt lis 05, 2010 17:39 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

hmm?
Obrazek

Mysza

Post » Pt lis 05, 2010 20:35 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Myszo - napisałam przed południem do wolontariuszki, ale nie odpowiedziała. Zwykle odpowiada... czy ona pojedzie, czy ktoś inny, i czy dadzą radę coś zrobić. Nie wiem nawet czy mail do niej dotarł.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon lis 08, 2010 13:16 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Dziewczyny były w kociarni :!: :1luvu:

Byłam dzis w schronisku i zajrzalam do kociakow, w schronisku nie ma tragedii jesli chodzi o koty jest ich chyba 4 sztuki - 3 sa to juz starsze kociaki jeden maluch- zaraz wysle ci zdjecia tych kociakow.

Zdjęć jest więcej, ale wklejam tylko kilka, bo się powtarzają

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon lis 08, 2010 21:47 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

biedaki :(
a ładne dzieciaki są
Obrazek

Mysza

Post » Czw lis 11, 2010 21:08 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Ja tak się wtrącę od rzeczy:

Mam pudełko z różnymi fantami ściągniętymi ze strychu - chciałabym je oddać komuś na bazarek dla kotów w potrzebie - czy ktoś byłby chętny? Mogę przekazać w Warszawie.

Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o kontakt na maila teba@buziaczek.pk lub na kom 507 741 157

Teba

Od: Wto paź 11, 2005 22:26

Post » Wto lis 16, 2010 11:32 Re: kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Wczoraj koleżanka straciła kota pod kołami samochodu. W piątek zabieram ją do Józefowa - czy ktoś wie jak wygląda sprawa kociąt? Domyślam się, że są - tylko czy ktoś wie coś więcej?

Teba

Od: Wto paź 11, 2005 22:26

[poprzednia][następna]