Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 15, 2010 0:38 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kilka spraw udało mi sie doprowadzić do końca , tak jak chciałam. Przede wszystkim mój Apel do Gospodarza został przyjęty pozytywnie. Nie ma już przed żadna budka żadnych miseczek z jedzeniem, co bardzo, bardzo mnie cieszy. :D Stoja tam , gdzie ja je ustawiłam. :D Druga sprawa ze Pan Janeczek to niesamowity Gość. :1luvu: Obiecał mi ze w niedzielę przedłuży tą drabinę dla Frani. Kiedy szłam patrzałam z daleka, ale robił sie juz powoli mrok i nie byłam pewna. Nakarmilam kociaki. Zainstalowałam dwa dodatkowe koce na werandzie Bezdomnego no i teraz jest po prostu rewelacja. Ale...nagle wpadł mi do głowy jeszcze inny, bardziej szalony pomysł. Ponieważ miałam full kocy i dwie kołdry dla Frani, ogólnie wyglądałam żałosnie cała obładowana żarciem i kocami, postanowilam wykorzystać ten fakt. Nabiłam bardzo gruby i duży koc tam gdzie kończy sie wnęka, w której są schronienia i zostawilam tylko dosć sporą szparę.Gdyby to nie była Tęcza, to koc na dole przytwierdziłabym do podłogi. Ale niestety. Rozsądek mówi co innego. :| Będzie może ciut chłodniej ,ale za to bezpieczniej do ucieczki. Baterie mi dzis padły, bo chciałam Wam pokazać jak teraz mają fajnie. :D Jutro porobię fotki. Skończyłam i ruszylam do Pana Janeczka i Frani.Kurde stoje , patrzę i własnym oczom nie wierzę 8O 8O 8O . Drabina, długa drabina, prawie do nieba. :D Spokojnie Frania, ja, możemy tam wejść. :lol: Ależ sie ucieszyłam. Szybko wywołałam Pana Janeczka, bo na flaszkę musi byc za taka robotę. Obiecałam, a to Złoty Człowiek o Wielkim Serduchu. :1luvu: To On zrywał sufit,zeby ratować dwutygodniowego kociaka od mamy Maksia. Kociak był na tak wąskim stryszku, ze nie było jak tam wpełznać po niego. Co gorsze, ktoś kto budował ta altanę, wbił potwornie długie gwożdzie i te gwożdzie wystawały z desek do wewnatrz.Wygladało to niczym madejowe łoże. Gdybym jakimś cudem tam wlazła, to wylezć juz bym nie zdołała, bo bym się poorała i chyba wykrwawiła tam.A Pan Janeczek Zuch Wielki o godzinie 1.00 w nocy zrywał mi ten sufit, zeby kociaka ratować. :1luvu: Na drugi dzień rano altanka została zburzona. To drewniana altanka. A własciwie juz jej resztki. Ledwo sie to kupy trzymało, ale stryszek był suchy i dosć solidny.Sladu by po kociaku nie było. :|

Pan Janeczek wdrapał sie za mna na stryszek , pokazał ze posprzatał, 8O choć wcale o to nie prosiłam.I co dziwniejsze pokazał mi jak trzeba tam zabezpieczyc od strony dachu, zeby nie wiało przez wnękę. :D Sama na to nie zwrócilam uwagi.Frania dostała super gruba kołdrę, która jej złozyłam na pół i na to dałam ten cieplutki pled, który zawiozłam ostanio. Udało mi sie też obic kocem z jednej strony, żeby nie wiało.Pan Janeczek pomagał :D . Jutro bede tam działac dalej, ale muszę jechac w ciagu dnia. Jak skonczę ,to porobie zdjecia. Frania będzie miała super. :D Wchodzi tam, bo Pan Janeczek, słyszy jak biega po stryszku. Jutro będę mieć zupełną pewność, bo zostawiłam trochę jedzonka. A wiem, ze zaden inny kot tam się nie kręci.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lis 15, 2010 1:08 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

To jest schronienie zimowe Blusi i jej Maluszka. Jak już pisałam, zaniosłam kociakom ciepłą podwójna sypialnie. :D Czyli piata sypialnie z kolei. Wymienilam kocyki w drewnianej czwórce. Budki ustawiłam przodem do siebie i zabezpieczyłam płytami. W ten sposób w przestrzeni miedzy budkowej zyskaliśmy zadaszoną stołowkę. Do budek wiać i padać nie bedzie i bedzie w nich duzo cieplej.Tył i bok budki styropianowej zabezpieczyłam cegłami i kamieniami przed przesunięciem.Skończyła mi sie folia. Mąż kupi rolkę jak wróci, przy okazji robienia kolejnych schronień. Ale miałam jeszcze odłożony kawałek na Tęczy. Schowany jakby był potrzebny. Przywiozłam go. Jutro dokupię zszywki, bo tez juz wszystkie poszły i z góry te płyty zabezpieczę gruba folia. Kociak wszedł do budki sekundę po moim odejściu. :D I nie wychodził z niej. Natępnego dnia siedział sobie w okienku i patrzał tylko jak nakładam jedzonko. Chyba mu tam dobrze. :D

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Pon lis 15, 2010 1:25 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

A tu już Celinka z Tęczy. Babcia Celinka. Wybudziłam ją, kiedy już smacznie spała i zrobiłam kilka fotek.To Celinka... spod zwału desek i gałęzi.Zabrana zanim nadjechała diabelska maszyna do mielenia wszystkiego.

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Pon lis 15, 2010 1:53 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Balbinka. Balbinka została zabrana z bazy Transportowej dwa miesiące temu, kiedy ktoś ja podtruł. Mieszka teraz na mojej działce.Śpi w altance i uwielbia grzać się przed piecykiem.Urodą i charakterem, bardzo mi przypomina Mróweczkę.

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Pon lis 15, 2010 8:00 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Ale te panienki są śliczne :1luvu: , a jakie wypasione :D :mrgreen:

Budka z zadaszeniem rewelacja :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Pon lis 15, 2010 10:59 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

jedna kicia ładniejsza od drugiej :D oczoplasu mozna dostac :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pon lis 15, 2010 11:31 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Udało mi sie zdobyć 50 kilo ryby. :D Rybka juz sie gotuje, reszta w porcjach w zamrażalniku. Cieszę sie Ogromnie :D , bo rybka pierwsza klasa! Chociaż smuci mnie inny fakt. To taka...znajoma mi rybka. :roll: Kupuję ja juz trzeci raz i niestety ma nieodparte wrazenie, że tylko zmienił się sprzedajacy. :| Wcześniej musiałabym zapłacic 50 zł. Teraz płace 75 zł. :| Smutne to....Szkoda, ale nie mamy wyboru.

iza71koty

Post » Pon lis 15, 2010 11:33 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:Udało mi sie zdobyć 50 kilo ryby. :D Rybka juz sie gotuje, reszta w porcjach w zamrażalniku. Cieszę sie Ogromnie :D , bo rybka pierwsza klasa! Chociaż smuci mnie inny fakt. To taka...znajoma mi rybka. :roll: Kupuję ja juz trzeci raz i niestety ma nieodparte wrazenie, że tylko zmienił się sprzedajacy. :| Wcześniej musiałabym zapłacic 50 zł. Teraz płace 75 zł. :| Smutne to....Szkoda, ale nie mamy wyboru.

niestety ludzie sa pazerni.. :(
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pon lis 15, 2010 11:41 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kochani gotuję rybkę i lecę z szóstą sypailnią. Ponieważ mam trochę daleko, muszę zabrać budke, kocyki, kocyki na wymianę, dach do budki i inne rzeczy oraz jedzonko, poprosiłam Znajomą o Pomoc. Wkrótce jak mi sie tylko ugotuję, lecę w teren.Budka poleci do Perełki, Dużego Misia i Szarego kocurka. Jest tam też poczwórna budka drewniana, więc planuję zrobić podobnie jak u Blusi. Proszę o Opiekę nad wątkiem .

iza71koty

Post » Pon lis 15, 2010 11:45 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Udało mi sie zdobyć 50 kilo ryby. :D Rybka juz sie gotuje, reszta w porcjach w zamrażalniku. Cieszę sie Ogromnie :D , bo rybka pierwsza klasa! Chociaż smuci mnie inny fakt. To taka...znajoma mi rybka. :roll: Kupuję ja juz trzeci raz i niestety ma nieodparte wrazenie, że tylko zmienił się sprzedajacy. :| Wcześniej musiałabym zapłacic 50 zł. Teraz płace 75 zł. :| Smutne to....Szkoda, ale nie mamy wyboru.

Wiesz z jednej strony trudno sie dziwić. Każdy chce żyć.Dzisiaj próbowałam trochę negocjować. Wspomniałam jaka sytuacja. Że to ryba dla bezdomniaczków.Ale to nowi Ludzie. Mają inne zasady. :|

iza71koty

Post » Pon lis 15, 2010 12:00 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:
skarbonka pisze:

Wiesz z jednej strony trudno sie dziwić. Każdy chce żyć.Dzisiaj próbowałam trochę negocjować. Wspomniałam jaka sytuacja. Że to ryba dla bezdomniaczków.Ale to nowi Ludzie. Mają inne zasady. :|

wiem, moze z czasem zejda cos z ceny :)
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pon lis 15, 2010 12:01 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Izo czy gotowalas juz w nowym garnku? bo tzreba sprawdzic czy dobrze dziala :D
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pon lis 15, 2010 14:51 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

No i niestety nie dało rady wszystkiego. :| Okazało ze ze w żadnym sklepie u mnie nie ma zszywek takiego wymiaru i muszę jechać do Castoramy. :| Kurcze. Ciekawe kiedy.... :roll: .Najgorsze jest to ze okrutnie potrzebuje tego zszywacza.Wybrałam koce. Pociełam, przygotowałam wszystko i ...moja Znajoma niestety nie mogła przyjść ,bo coś jej wypadło.
U Frani bez zszywacza tez nie wiele zdziałam. Nie wiem, muszę jechać jutro rano i kupić.
Dobrze ze choć ciepło od dwóch dni a dzisiaj nawet słoneczko świeci. :wink: Mam nadzieję ze choć kilka dni sie to utrzyma. :roll:

iza71koty

Post » Pon lis 15, 2010 14:54 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

skarbonka pisze:Izo czy gotowalas juz w nowym garnku? bo tzreba sprawdzic czy dobrze dziala :D

Nie, jeszcze nie. Kurcze jest taki ładny, nowiutki ze aż żal używać. :roll: Pomyślałam ,że zostawię kociakom na Święta...Ale sie przymierzam. :D Sąsiad mi poluzował juz pokrywę. Tak że jest zwarty i gotowy do gotowania!!! :D :1luvu:

iza71koty

Post » Pon lis 15, 2010 19:48 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Sama jestem ciekawa, czy dobry ten garnek. Kotom pewno bedzie wszystko jedno, w którym gotowane :piwa: :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]