K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 14, 2010 18:00 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

_namida_ pisze:
Akima pisze:a ja mam superofertę Hilltona. Zakupiłam 72 puszki, ale kotom się już znudziło wiec odsprzedam po 1,50 zł za puszkę. Cena rynkowa ok. 2.30 :-( Mam ich jeszcze 48. smaki to wołowina, cielęcina, królik i kurczak

A jakie duże te puszki?
Wzięłabym 20: 10 z wołowiną, 5 z cielęciną i 5 z królikiem i kurczakiem.

normalne duże: 405 gram
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie lis 14, 2010 18:08 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

To niech będzie 26 - wyjdzie 39zł: 16 z wołowiną, 5 z cielęciną i 5 z królikiem i kurczakiem.
Zapłacę przy odbiorze, chyba że wolisz przelew, to poproszę nr konta i adres na priv. :)

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Nie lis 14, 2010 18:14 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

lutra pisze:http://yfrog.com/2hpanihelenaj
dla sympatyków p.H.

Jak działa nasza policja - wszyscy wiemy.
Panowie policjanci to, że tak się wyrażę, grupa... szczególna.......
Szkoda, że utrzymywana za nasze pieniądze.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Nie lis 14, 2010 18:14 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

_namida_ pisze:To niech będzie 26 - wyjdzie 39zł: 16 z wołowiną, 5 z cielęciną i 5 z królikiem i kurczakiem.
Zapłacę przy odbiorze, chyba że wolisz przelew, to poproszę nr konta i adres na priv. :)

właśnie czytałam pw. Czekam choćby dzisiaj na was :-) Siedzisko mi sie przyda bo Viki unosi się w powietrzu, żeby jej tylko Puzon nie dorwał
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie lis 14, 2010 18:17 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

OK, dziękuję, jak nie znajdziesz, to możesz zmienić konfigurację liczbową smaków ;)
Czekam w takim razie na dane do przelewu.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Nie lis 14, 2010 18:18 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

na razie napiszę tutaj, jutro mail do ogłaszarek, że Rysio został się na tymczasie. Niech mi tylko moi szanowni rodzice wspomną, że mam kota na punkcie kotów :twisted:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie lis 14, 2010 18:20 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

_namida_ pisze:OK, dziękuję, jak nie znajdziesz, to możesz zmienić konfigurację liczbową smaków ;)
Czekam w takim razie na dane do przelewu.

Dzisiaj dokonam rozpakowania i będę liczyć zawartość :-)
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie lis 14, 2010 18:23 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Akimo - a dla mnie jakieś puszki by się znalazły?

U mnie od wczoraj Puzel od Toszy - kot krzywo poskładany z kawałków.
Nieprawdopodobna bida!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Nie lis 14, 2010 18:27 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Miuti pisze:Akimo - a dla mnie jakieś puszki by się znalazły?

U mnie od wczoraj Puzel od Toszy - kot krzywo poskładany z kawałków.
Nieprawdopodobna bida!

Jeśli tylko będziesz mogła je kupić to tak. Ja za pieniądze z tych puszek musze zakupić inne, pewnie droższe :-( bo pannom się odwidziało.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie lis 14, 2010 19:12 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

solangelica pisze:
Bylam wczoraj u dr R., Pipi ma podejrzenie choroby serca - doktor wysluchal brak prawidlowych odstepow miedzy uderzeniami przedsionek-komora. Rytm jest szybki i nieprawidlowy. Pytal o jej zachowanie i po wywiadzie stwiedzil ze wstepnie moze potwierdzic podejrzenie zaburzen kardiologicznych - m.in.Pipi jest drobnej budowy ciala, ma juz poltora roku a jest najmniejsza ze stada, najmniej aktywna, najwiecej spi, najczesciej wybiera cieple miejsca do spania mimo ze reszta kotow np wychodzi na przedpokoj gdzie jest chlodniej. Jej lękliwe zachowania tez moga swiadczyc o problemach z ukladem krazenia a nie o dzikosci. Na razie dostala tabletki (Fortekor 5), na nadcisnienie. [b]Czy ktos mial kota z chorym sercem i wie na co zwracac szczegolna uwage? Bede wdzieczna z kazda taka wskazowke, bo nigdy nie mialam doczynienia z kotem chorym na uklad krazenia.
[/b]

Na razie mamy ja obserwowac, ale trzeba zalatwic jej konsultacje kardiologiczna i badania ogolne krwi (takze pod katem pracy tarczycy) - generalnie wszystko inne w normie, temp w normie, wyglada na to ze oprocz drobnej budowy ciala i tego serca kotce nic nie domaga wiecej.

Solangelica czy doktor powiedział ze to Kardiomiopatia może być ?
Czy rytm serca nazwał cwałowy ?

To że ona jest drobna to działa in plus dla niej - gdyby moja Nala była duża już by nie żyła. ( skończyła 3 lata a miała żyć tylko 6 miesięcy :-) )

Miała zrobiony rtg klatki piersiowej ? Powinna mieć wykonane zdjęcie w dwóch projekcjach AP i boczne.

Przede wszystkim kota powinna mieć spokój i cisze.
Karma nisko sodowa i nie za tłusta
Kota musi dostawać taurynę i kwasy omega 3-6-9

U kotów choroby tarczycy są rzadkie ale się zdarzają. Choroba tarczycy nie leczona lub późno wykryta niszczy serce i nerki :-(

Co do badań tarczycy nic nie da zrobienie w laboratorium ludzkim bo będą przekłamania.

Dobrze by było kocie zrobić Wolna T3, Wolna T4, Całkowita T3 i Całkowita T4

Doktor Niziołek badania wyjazdowe RZESZÓW :-( - 4-5.12.2010 (sobota, niedziela)- te są najbliżej .

To tyle tak na szybko .

Tweety PKD czyli wielotorbielowatość nerek (wielocystowatość nerek) występuje również u krótkowłosych europejskich. Wiem że to marna pociecha :-(
Dobrze by było resztę miotu przebadać w tym kierunku ... Można wykonać badanie genetyczne.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie lis 14, 2010 19:30 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Mruczka pojechała na DT, adres zostawiłam na stole. Kontenerek nr 5 ma do nas wrócić, albo z kotem, albo bez kota :mrgreen: Pani Justyna dostała kuwetę i trochę puszek, a Mruczka swego szczura do kontenerka. Klatka Mruczki, kuweta, łopatka i miseczki odkażone, posłanko w pralce.

Truskawce bardzo wychodzą trzecie powieki, sugerowałabym wizytę u weta.

Zuzia ma paskudne oczy :( Oboje z Tobim mają tylko wodę w klatkach, jedzenie zabrałam.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lis 14, 2010 19:33 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Tweety pisze:na razie napiszę tutaj, jutro mail do ogłaszarek, że Rysio został się na tymczasie. Niech mi tylko moi szanowni rodzice wspomną, że mam kota na punkcie kotów :twisted:

:lol: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie lis 14, 2010 19:51 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Nadal czekam na zgłoszenia chętnych na dyżury.

Do obsadzenia pozostały poranki we wtorki i środy oraz wieczór we środę i niedzielę.
Obrazek

miszelina

Post » Nie lis 14, 2010 20:38 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

miszelina pisze:Nadal czekam na zgłoszenia chętnych na dyżury.

Do obsadzenia pozostały poranki we wtorki i środy oraz wieczór we środę.

Dla wyjaśnienia, zwłaszcza dla osób, które w ubiegłym roku nie dyżurowały: zawsze może się zdarzyć, że komuś jakiś konkretny dzień nie pasuje, bo np. ja generalnie mogę w poniedziałki wieczór, ale w dany konkretny poniedziałek coś nagłego mi wypada. Wtedy prosimy o zastępstwo, albo na forum, albo dzwoniąc do innych. W ubiegłym roku NIE ZDARZYŁO SIĘ, żeby na zastępstwo nikt się nie zgłosił. Z tego względu chciałabym wywiesić też na Kocimskiej tabelę z nr telefonów osób dyżurujących, dla łatwiejszego kontaktu. Gdyby ktoś sobie nie życzył, proszę o info.

Na święta obowiązuje zwykle grafik szczególny, jako że wiele osób wyjeżdża. Ale też proszę o wcześniejsze informowanie mnie lub info ogólne na forum, w jakie dni ktoś nie może lub przeciwnie - kto ewentualnie mógłby w święta. Ale jeszcze o tym przypomnę w stosownym czasie :)

Mam nadzieję, że na kierownika kociarni też będzie można liczyć w sytuacji podbramkowej.

Wróci też na swoje miejsce słynny zeszyt do notowania obserwacji zachowania kociastych. A regulamin i tak cały czas wisi :wink:
Obrazek

miszelina

Post » Nie lis 14, 2010 20:46 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

A co słychać u Stefka? udało się uzbierać na niego całkiem ładną kwotę:)
Obrazek Hexe
Obrazek Obrazek

wildhoney

Od: Wto paź 03, 2006 11:25

[poprzednia][następna]