Nieidealny dom dla kotki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 08, 2010 19:02 Nieidealny dom dla kotki

Cześć Wam.
Szukam kotki dla szwagierki. Kobitka nie jest zła, nie jest wprawdzie zwariowaną kociarą ale zapewni kotce co trzeba, tylko że jest kilka ale:
Pierwsze to dom z ogródkiem, wprawdzie w głębi osiedla domków jednorodzinnych ale zawsze...więc kotka bylaby wypuszczana gdyby miała na to ochotę - szwagierka zarzeka się, ze pod kontrolą .... nie mam pojęcia jak sobie to wyobraża. Mieli jeszcze do lata kotkę - Pierdułka jej było na imię ;) Przyplątała się do nich gdy przebywali na swoim siedlisku. Wysterylizowali i przywieźli do domu. Wychodziła do ogrodu ale poza ogrodzenie się nie oddalała. Była u nich kilka lat, niestety tego lata na tym samym siedlisku prawdopodobnie porwał ją jastrząb. Szukali przez dwa tygodnie, to teren gdzie diabeł mówi dobranoc, samochód nie wchodzi w grę, kotka była tam z nimi nie pierwszy raz...
Druga sprawa to dwa psy - kotka nie może sie bac psów. Jeden (przygarniety z tego samego miejsca, skad była ta zaginiona kotka) mieszka na podwórku, nie jest na łancuchu, drugi w domu. A w zasadzie to suki nie psy.
Trzecia sprawa: kotka powinna być zdrowa i juz "oporządzona" - nie dlatego, że szkoda im kasy na leczenie i sterylizację - to już raczej moja prośba, nie chcę wchodzić w szczegóły ale liczę, że uwierzycie mi na słowo, że nie jest to widzimisię. Oczywiście szwagierka zdaje sobie sprawę, że kot zawsze może zachorowac - wtedy to siła wyższa, no ale liczymy na to, że nie stanie się tak od razu ;) Z tym sie wiąże wiek kotki, bo ma to być kotka. A dlaczego? A tak jakoś... dobrze się jej kojarzy. Może to zatem być spokojnie dorosła kotka.
Czwarta sprawa - kotka nierozrabiajaca.... nie bijcie 8) Dlaczego? Bo tamta była niesamowicie spokojna, można z nią było robić wszystko, nigdy nie nabroiła... No i przylepa - szwagierka jest cały czas w domu i nie chciałaby rozmawiać z kotem podkanapowym.
Piąta sprawa: szwagierka przeglądała forum, spodobały sie jej trikolorki. Osobiście bym akurat tym życzeniem sie nie przejmowała aż tak bardzo ;) Poprzednia kotka była kompaktową buraską i nawet myśleli o burasce ale szwagierka boi się, że będzie jej przypominać o tamtej. Mimo to myślę, że to jest sprawa otwarta.
A co oferują:
Spanie kota w łóżku jest sprawą normalną. Kot ma do dyspozycji wszystkie pokoje (parter i pietro) i zadbaną, czystą piwnicę. Łazi gdzie chce. Jeśli kot byłby przyzwyczajony do jakiejś konkretnej karmy to oni sie dostosują, Nie muszę dodawać, że kot jest generalnie domownikiem i nie oczekuje sie od niego łowienia myszy, bedzie normalnie karmiony.
Na koniec: mała sunia ma juz swoje lata i kiedyś będzie drugi kot ale jeszcze nie teraz.

Przedstawiłam warunki, jeśli mimo wszystko stwierdzicie, że ten nieidealny dom dla jakiejś kotki sie nada, to proszę o propozycje.
Tylko to zapotrzebowanie jest dodatkowo na cito :twisted: bo dom bez kota jest smutny.
Bardzo proszę o potraktowanie tego co napisałam na serio. Doskonale wiem ile kotów jest w potrzebie, mogłabym sama przekopać forum ale nie mam na to siły, mogłabym też oddać szwagrom swojego tymczasa Maksa ale tego nie zrobię, bo nie spełnia warunków - wariat jest a liczenie na to, ze z czasem wszystko sie ułoży jest mało odpowiedzialne. Liczę na zrozumienie :roll:

justyna_ebe

Od: Nie paź 17, 2004 16:00

Post » Pon lis 08, 2010 19:50 Re: Nieidealny dom dla kotki

nie mam koteczki - ale chciałam tylko powiedzieć - WITAJ! - miło Cię znowu widzieć! :1luvu: (pozdrowienia od Murka!)

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon lis 08, 2010 20:04 Re: Nieidealny dom dla kotki

Tutaj jest wątek Trikotki. W razie pytań służę pomocą :D
Mam tylko warunek: rozmowa i wizyta przedadopcyjna dla mojego spokoju i jakieś wieści raz na jakiś czas ( przynajmniej na początku) o tym jak sobie koteczka radzi. Bardzo Trikotkę pokochałam i chciałabym dla niej dobrego kochającego domku :mrgreen:

viewtopic.php?f=13&t=117482
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

Post » Pon lis 08, 2010 20:12 Re: Nieidealny dom dla kotki

Witam!!!! Znam miłą panią, która ma dwie młode kotki, w wieku ok.5msc. Jedna jest biała w czarne plamki, druga ma niezwykłe umaszczenie-jest w większości beżowa, natomiast uszka i łapki ma ciemniejsze ( jest trochę podobna do syjama).
Zdjęcie beżowej mam w komórce i mogę przesłać. Jeśli jesteś zainteresowana skontaktuję Cię z tą pania.
P.S.Kotki mieszkają w Koninie.
Pozdro

Gena-G1

Od: Czw sie 05, 2010 0:59

Post » Pon lis 08, 2010 22:02 Re: Nieidealny dom dla kotki

Witam,może spodoba się moje nowe znalezisko - ma powyżej trzech m-cy.waga - ok.2kg .... w sumie same plusy ... tylko odległość zapewne zbyt duża,bo z Rybnika na Śląsku!
tu można obejrzeć to CUDO ;)

http://www.rybnik.com.pl/ogloszenia,ogl ... 77295.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=1310422460

Pozdrawiam i życzę powodzenia w wyborze kotki - Ina

Ina Zając

Od: Nie lis 07, 2010 20:44

Post » Pon lis 08, 2010 22:25 Re: Nieidealny dom dla kotki

Lusia-bardzo spokojna,miła kotka.Można zapomnieć ze w ogóle jest w domu,rozmruczana,przytulaśna.Kiedys miała dom,ale podrosła i wywalono ja na ulice,jakis czas tam żyła,więc w domu wychodzącym poradziła by sobie.
Ma ok.1 roku(raczej troche mniej) odrobaczona,odpchlona,wysterylizowana,bedzie też zaszczepiona.
Kotka do kochania:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wzorowo korzysta z kuwety.
Legnica

Post » Wto lis 09, 2010 12:06 Re: Nieidealny dom dla kotki

a może urocza Sabcia z katowickiego schroniska? ta koteczka strasznie zapadła mi w serce, a tak długo już siedzi w schronie... :(

była podobno kotem wychodzącym, jest dorosła, wysterylizowana, bardzo proludzka - dla niej byłaby to ogromna szansa...

tu opis Saby: viewtopic.php?f=1&t=115768&p=6481998&hilit=saba+niekochane#p6481998, a na pierwszej stronie wątku jej zdjęcie - więcej zdjęć na stronie Siriwana: http://pawelmichalik.net/koty/index.php?cid=147 - zobacz, jaka to cudna koteczka.... :1luvu:

joluka

Post » Wto lis 09, 2010 12:15 Re: Nieidealny dom dla kotki

i w Radomsku u Andżeliki są koteczki, które chyba nadawałyby się do domu wychodzącego (Misia i Sara na pewno):
viewtopic.php?f=13&t=110420
viewtopic.php?f=13&t=111598
viewtopic.php?f=13&t=113059

joluka

Post » Wto lis 09, 2010 14:46 Re: Nieidealny dom dla kotki

miło, że się odezwaliście. Przykro mi ale naprawdę nie jestem w stanie czytać całych wątków, choć bardzo bym chciała... PRZEPRASZAM... w niektórych w dodatku nie otwierają sie zdjęcia :( a dziś dom czeka na moje ostateczne propozycje.

justyna_ebe

Post » Wto lis 09, 2010 15:08 Re: Nieidealny dom dla kotki

proszę przejrzyj pierwszy post przedszkola i drugi w KAN w moim podpisie..

w wątku KAN, wszystkie kotki są sterylizowane :D

tri na teraz brak... w przedszkolu mamy piękne młode szylkretki, więc jeszcze bez oporządzenia..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto lis 09, 2010 15:13 Re: Nieidealny dom dla kotki

ja zaoferuję moją ogrodowo-tymczasową Wigę:

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kicia urodziła się wiosną 2009 roku, jest wysterylizowana, zaszczepiona.

Jako 4-miesięczny kociak trafiła do pierwszego domu tymczasowego, zaczynała lubić człowieka, gdy okazało się, że ze względu konieczność podawania leków, cały proces został zaprzepaszczony. Wiga uciekała od ludzkiej ręki, nie lubiła dotyku.

Wiosną tego roku trafiła do ogródka przydomowego, aby wieść żywot kota pod opieką człowieka, lecz bez zbędnych kontaktów. I okazało się szybko, że oswoiła się wspaniale, przybiega do ludzi, nadstawia się do głaskania, mruczy i opowiada, co jej się przytrafiło. Teraz szuka ciepłego domu na zimę.

Jest bardzo towarzyska, sprytna i pieruńsko inteligenta. Otwiera szafki, szuflady, nie ma dla niej miejsc nie do zdobycia.

Przepada za innymi kotami.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lis 09, 2010 16:18 Re: Nieidealny dom dla kotki

Ooo, tak tak, Pętelkowa Trikotka, też chciałam polecać, ale Pętelka mnie uprzedziła. :mrgreen: To miła, myziasta kotka, w dodatku przyzwyczajona do wychodzenia. :mrgreen:
Edit: fotki dla ułatwienia.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Zdrowa, ciachnięta 4-6latka zabrana nieodpowiedzialnemu opiekunowi, kuwetka jej nieobca. :)
Użytkownik na długim urlopie - nie ma go. Obrazek

mejflajek

Od: Śro kwi 21, 2010 15:23

Post » Nie lis 14, 2010 15:43 Re: Nieidealny dom dla kotki

Dziękuję wszystkim za pomoc. W piątek wieczorem zawiozłam kota do jego nowego domu. Niestety, to nie jest żaden z proponowanych tu kotów, ale najważniejsze, że kolejna bieda znalazła swój azyl. Pozdrawiam serdecznie.

justyna_ebe

Post » Nie lis 14, 2010 18:12 Re: Nieidealny dom dla kotki

mam nadzieję, ze jak kotka okaże się nie tą idealną to szwagierka jej nie wyrzuci :evil:
Obrazek

#MAGDA#

Od: Śro cze 30, 2010 22:32

Post » Pon lis 15, 2010 9:50 Re: Nieidealny dom dla kotki

#magda# daruj sobie...
nie jestem tu nowa, a to że szczerze napisałam o wszystkich warunkach nie dyskwalifikuje tego domu. Nie znasz sytuacji, więc nie oceniaj pochopnie. Mogłam przeciez nie artykułować minusów, a szwagierkę pouczyć co ma mówić...wolałabys tak?
Życzę powodzenia w znajdowaniu idealnych domów dla kotów.

justyna_ebe

[następna]