Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 13, 2010 9:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

To w sumie dobrze, że kot z ulicy znalazł dom. Być może ten facet nie był taki zły, ale mnie bardzo zraził, bo zaczął od kłamstwa a potem nic tylko "to kiedy mogę po kota przyjechać, bo synek ma jutro urodziny"....
Monitorujcie sytuację, czy faktycznie facet zapewni kotu dom na całe życie, czy jakiś czas po urodzinach synka kot nie straci na wartości...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob lis 13, 2010 11:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marlon pisze:W Wejherowie są 2 koty do zabrania, starsze małżeństwo je zaniosło chyba do straży miejskiej bo nie stać ich na utrzymanie, koty w poniedziałek mają jechać do Małoszyc, musimy coś zrobić!!!

W Małoszycach nie ma kociarni , koty wypuszczane są do lasu :(( takie info dostałam od "pana" który wyłapuje psy i koty)

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Nie lis 14, 2010 0:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

No właśnie o to chodzi, nie mogą koty tam trafić! Las jeszcze spoko, gorzej jak je za most wywiezie.... tęczowy

Cały dzień spędziłyśmy z Agnieszką L. i Małgosią z gda w Gdańsku ustawiając budki. Byłyśmy w kilku miejscach, najpierw po palety do Moniki, potem po budy w gdańsku.jechałyśmy tak załadowane kocimi budkami jak nigdy! cały pickup zapakowany i przyczepa. Ustawiłyśmy trzy budy na politechnice przy OiO, potem byłyśmy ustawić budkę przy uniwerku pielęgniarskim, potem pojechałyśmy na Elbląską i tam musiałyśmy ustawić 5 bud w 3 różnych miejscach a że nie dało się dojechać autem, musiałyśmy dźwigać budy. Tam w Gdańsku jest tragiczna sytuacja! Pełno kotów żyjących na na takim odludziu, jakieś stare opuszczone budynki z powybijanymi oknami, ogromne tereny porośnięte krzakami przez które się przedzierałyśmy a kotów chyba z 60... Macie jakieś pomysły jak załatwić kasę na sterylki i kto mógłby tam koty łapać? Każdy pomysł cenny!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie lis 14, 2010 6:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marlon pisze:
Cały dzień spędziłyśmy z Agnieszką L. i Małgosią z gda w Gdańsku ustawiając budki. Byłyśmy w kilku miejscach, najpierw po palety do Moniki, potem po budy w gdańsku.jechałyśmy tak załadowane kocimi budkami jak nigdy! cały pickup zapakowany i przyczepa. Ustawiłyśmy trzy budy na politechnice przy OiO, potem byłyśmy ustawić budkę przy uniwerku pielęgniarskim, potem pojechałyśmy na Elbląską i tam musiałyśmy ustawić 5 bud w 3 różnych miejscach a że nie dało się dojechać autem, musiałyśmy dźwigać budy. Tam w Gdańsku jest tragiczna sytuacja! Pełno kotów żyjących na na takim odludziu, jakieś stare opuszczone budynki z powybijanymi oknami, ogromne tereny porośnięte krzakami przez które się przedzierałyśmy a kotów chyba z 60... Macie jakieś pomysły jak załatwić kasę na sterylki i kto mógłby tam koty łapać? Każdy pomysł cenny!

Marlenko, super że pomogłyście Małgosi z tymi budkami w Gda.

Apropo Elbląskiej, była o tym przecież mowa na zebraniu, był pomysł by do Urzędu Miasta wystosować pismo i program sterylkowy na kształt tych które robiłyście w Gdyni i składałyście w Urzędzie Miasta...
Małgosia z Agnieszka miały przygotować zarys sytuacji, Sabina obiecała takie pismo napisać na podstawie danych dostarczonych przez dziewczyny, wysłać do Vivy...ja obiecałam że mogę z tym do UM się udać ...
Kolejne darmowe sterylki w Gda dopiero na wiosnę :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie lis 14, 2010 12:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

maria_z pisze:Szukam łagodnego kotka/koteczki dla osoby niewidomej. Czy ktoś miałby odpowiednie kocię do zaoferowania? Ja takie miałam (łagodna koteczka, zero stresu w nowym miejscu), ale dwa dni temu pojechało do nowego domu. Kontakt podam na pw.

proponuje stoczniowego zajączka, to anioł nie kot :) jest moim tymczasem :kotek:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie lis 14, 2010 12:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

przepraszam że nie zaglądam, u mnie szpital, dzieci chore, rysiek chory, koty chorują...jakiś koszmarny miesiąc grypowy. ja też sie ledwo trzymam ale muszę funkcjonować, bo mam "zdechalków" pod opieką.
jedno dobre- mam już tylko 7 tymczasów, od czwartku wyadoptowałam 5 kotów:
- 2 czarne małe
- bianka i rudini
- john :ok:
to jakis cud normalnie :ok:
koty od tych biednych ludzi bym zabrała do kociarni, ale nie ma pewności że sa zdrowe, a ja teraz mam 6 kotów klientów i boję się nadkażenia, wirusa, czegokolwiek, łącznie ze świerzbem i grzybem. zresztą jestem strasznie przemęczona, od 15 marca mam u siebie całe stada, i potrzebuje trochę czasu dla siebie i dla rodziny. nie mam siły sprzątać po tylu zwierzakach i nosic do weta jak zachorują.

tak napisz marzenka zarys programu, ja wam pomogę wypocić coś do UM :wink:
podziwiam akcje takie jak ustawianie budek w gdańsku, czy akcje moniki p. ja na akcje nie jeżdżę a czasem czuję że kolejnego dnia nie dam nawet rady wstać z łózka, jak wy to robicie? jesteście niesamowite :ok:

soso- ja nie mam pojęcia czy ujmować twoje tymczasy na liście do vivy. nigdy nie wysyłałaś do mnie spisu twoich tymczasów. masz podpisaną umowę i korzystasz z finansowania viviy? bo to tylko do tego jest potrzebne.

na dzień dzisiejszy lista kotów z PKDT to 64 szt nie licząc kotów eli. do każdego 10 dnia danego miesiąca muszę mieć taką listę od każdej z was na mailu. tylko: monika p., aga l. wykonały dobrze spis swoich kotów wg zasad vivy! w następnym miesiącu naprawdę proszę o dokładną rozpiskę, bo to co do mnie dotarło, to troszkę wstyd posłać do warszawy :oops:

wzór:

"1.Dajanka, koteczka czarna, w wieku 1,5 r., przyjęta 05.09.2010r w stanie skrajnego wychudzenia, sterylizowana: 20.09.2010r, data szczepienia: 13.09.2010r,data odrobaczenia:07.09.2010, leczenie: zapalenia spojówek preparatem tobrex i unidoxem- 22.10.2010-31.10.2010r., immaverol, ketokanazol- od 05.11.2010 r grzybica, 08.11.20-14.11.2010- leczenie unidoxem, i tobrexem, nawrót ropiejących oczu."

źle:

"1. Seniorita, kotka czarna z białym, wiek - ok. 2 lat, wysterylizowana,
zaszczepiona na wirusówki.
2. Jacek, kocurek, wiek, około 8 mies., zaszczepiony na wirusówki"

spis musi zawierać:

imię kota, kolor, wiek, datę przyjęcia, datę kastracji/sterylizacji, datę szczepień i wykorzystane preparaty, datę odrobaczeń i wykorzystane preparaty, leczenie i użyte leki, data adopcji

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Nie lis 14, 2010 16:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:na dzień dzisiejszy lista kotów z PKDT to 64 szt nie licząc kotów eli.

To jest imponujące jest nas kilkanaście osób, wiele z nas ma jeszcze jakieś koty podwórkowe pod opieką, które karmimy, leczymy...

Sabina, gratuluję udanych adopcji.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lis 14, 2010 17:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Kto ma łapkę ? potrzebuję na jutro, nie jej ani u Agi M. ani u mpacz78 :?

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Nie lis 14, 2010 17:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Klatka jest w lecznicy na Elbląskiej, jutro chyba Marea potrezbuje a pojutrze Aga M. Szymon - musisz z tymi dziewczynami ustalić godziny używania klatki.
W razie co ja mam swoją u siebie ale nie uśmiecha mi się tachać jej jutro skm-ką do Gdańska.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lis 14, 2010 17:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

zorganizowałem sobie auto, mogę po południu do Ciebie po nią podjechać.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Nie lis 14, 2010 18:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

ssb pisze:zorganizowałem sobie auto, mogę po południu do Ciebie po nią podjechać.

Ale po południu to ja będe w pracy. Wychodzę z domu o 8.00 jutro wracam koło 19.30-20.00.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lis 14, 2010 19:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

ssb pisze:zorganizowałem sobie auto, mogę po południu do Ciebie po nią podjechać.

Szymon ja potrzebuję klatkę na ok 15:00, jakbyś miał do południa łapankę to odbierz ją z lecznicy i później mi przekażesz...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie lis 14, 2010 19:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

imponujące jest moje zarzekanie się że robię sobie przerwę od tymczasów, koleżanka marlenka zwiozła mi małą currarę dzisiaj w trakcie obiadu :? zarzekała się żaba błota.....

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Nie lis 14, 2010 22:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Klatka z Elbląskiej jest u Marei, która łapie od 15 prawdopodobnie.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon lis 15, 2010 9:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Sabina nie korzystam z finansowania, więc nie ujmuj :)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

[poprzednia][następna]