Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mirka_t pisze:MariaD nie doczytałam, aby Anka diagnozowała swoją dziką kotkę. Dawała jej w karmie unidox, bo kotka zachorowała. Ja za to przez kilka miesięcy niemal codziennie targałam Miszę do weta, aby opatrzyć ucho. Wypracowała, że sam wchodził do transportera. Potrafiłam u weta chwycić go tak, że już nigdy więcej poza pierwszą wizytą nie wyrywał się. Zajmowanie się nim w domu przypłaciłam wieloma zadrapaniami, ale robiłam, co trzeba było zrobić. Dwa razy zabrałam Miszę na pobranie krwi. Został wykastrowany, pozbył się zepsutych zębów i kamienia, miał dwa zabiegi chirurgiczne na uchu. Twierdzisz, że nie zauważyłam w porę problemów z nerkami. A czy dalia zauważyła u swojego pieszczocha Szagiegio? Gdyby nie złamał łapy to czy by zauważyła, że ma na tyle podwyższone parametry nerkowe, iż operacja była niemożliwa? Dlaczego aga9955 wstawiła sobie w podpis tekst o konieczności corocznych badań? Kłamiesz, że Misza nie jest leczony, choć wyraźnie napisałam, że jest na tyle na ile jest to w jego przypadku możliwe.
Przede wszystkim razi Cię "zagęszczenie" kotów u mnie, choć osoby odwiedzające mnie pytają - gdzie są te wszystkie koty, bo ich nie widać. Razi Cię, że koty mają sponsorów, ale to nie Ty jesteś sponsorem.
dalia pisze:jesli Misza daje sie obslugiwac to co lezy na przeszkodzie aby go przebadać, zaopatrzyc w diete wet., podać leki?
jednym slowem co stoi na przeszkodzie aby go leczyć?
Gutek pisze:Wypowiedzi casicy i jej koleżanek w tym wątku brzydzą mnie i nie chce mi się tu odzywać z tego powodu, ale dzisiaj muszę. Szkoda, że jej wątek na KŁ się skończył, tam panie mogły wyładować frustracje, a przynajmniej kto nie chciał, nie musiał ich czytać. Przeczytałam sobie kilka stron wątku, stąd wiem (bo na pewno zaraz zapytają)
Mirko chwilowo zawieszam adopcję Fryzjera. Moje tymczasowe maluszki http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/viewtopic.php?f=1&t=1503&start=0 umarły wszystkie. Zostały długi u weta, bo chociaż oczywiście skoro nie założyłam im wątku na forum i nie zdawałam relacji na bieżąco jak są leczone, to zdaniem tu aktywnych (w przewadze) na pewno ich nie leczyłam, Ty Mirko wiesz jak wygląda walka o umierające koty.
Agn pisze:dalia pisze:jesli Misza daje sie obslugiwac to co lezy na przeszkodzie aby go przebadać, zaopatrzyc w diete wet., podać leki?
Ale Misza JEST przebadany. I JEST leczony.
Pytanie o efektywność włączania karmy nerkowej - już było.
vega013 pisze: Czemu właściwie to wszystko ma służyć?
dalia pisze:jesli Misza daje sie obslugiwac to co lezy na przeszkodzie aby go przebadać, zaopatrzyc w diete wet., podać leki?
mirka_t pisze:Dalia byłaś zdzwiona wynikami Szagiego. Nie spodziewałaś się takich, więc nie zauważyłaś, że z kotem jest coś nie tak. Pomijam już fakt, że go nie wyleczyłaś.
Agn pisze:dalia pisze:jesli Misza daje sie obslugiwac to co lezy na przeszkodzie aby go przebadać, zaopatrzyc w diete wet., podać leki?
Ale Misza JEST przebadany. I JEST leczony.
Pytanie o efektywność włączania karmy nerkowej - już było.
dalia pisze:Dyzio szansy nie miał.
a jak Misza? decyzję juz podjelas czy jednak zajmiesz się nim i będziesz go leczyć?
vega013 pisze:dalia pisze:jesli Misza daje sie obslugiwac to co lezy na przeszkodzie aby go przebadać, zaopatrzyc w diete wet., podać leki?
Dalio, czy naprawdę nie doczytałaś, że Misza jest leczony stosownie do zaleceń weta, że dostaje leki?
Agn pisze:dalia pisze:Dyzio szansy nie miał.
a jak Misza? decyzję juz podjelas czy jednak zajmiesz się nim i będziesz go leczyć?
Jednak zmęczenie materiału...
Misza JEST leczony.
Edit, bo za szybko wysłałam posta: a komu i z czego mam się tłumaczyć [tudzież: co tłumaczyć] - że pozwolę sobie sparafrazować pewien cytat. Wszystko, co Mirka chce upublicznić jest w tym wątku. Tak samo, jak i Ty upubliczniłaś jedynie to, co chciałaś, nie odpowiadając na pytania natrętów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: misiulka i 180 gości