Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lis 14, 2010 10:55 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

Dorotko-kuchnię masz pojemną,ale serducho jeszcze większe!!!
Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: ,żeby koteńce sie udało-sama 3 lata temu uratowałam taką koteńkę-niestety,nie miałam wtedy klatki-łapki,więc był problem ze złapaniem,a jak sie w końcu udało-okazało się,że na zabieg jest za późno.Ale koteczka mieszka za ścianą-u moich sąsiadów,ostatnio amputowano jej łapkę,bo pomimo troskliwej opiek(az za troskliwej :twisted: )-koteńka cały czas łapkę urażała,rana sie nie goiła.Teraz już smiga na trzech łapkach,jak pershing!
Oby u tej koteczki udało sie przeprowadzić pomyślnie zabieg i znaleźć jej dom!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lis 14, 2010 11:07 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

kropkaXL pisze:Dorotko-kuchnię masz pojemną,ale serducho jeszcze większe!!!
Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: ,żeby koteńce sie udało-sama 3 lata temu uratowałam taką koteńkę-niestety,nie miałam wtedy klatki-łapki,więc był problem ze złapaniem,a jak sie w końcu udało-okazało się,że na zabieg jest za późno.Ale koteczka mieszka za ścianą-u moich sąsiadów,ostatnio amputowano jej łapkę,bo pomimo troskliwej opiek(az za troskliwej :twisted: )-koteńka cały czas łapkę urażała,rana sie nie goiła.Teraz już smiga na trzech łapkach,jak pershing!
Oby u tej koteczki udało sie przeprowadzić pomyślnie zabieg i znaleźć jej dom!!!

Tja...
Ino rozumek za krotki (kasy wieczny brak), by koty zaszczepic.
Zreszta Mru nie mozna.

Piekna rzecz zrobilas! :D :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie lis 14, 2010 11:22 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

Kotka jest oswojona, także z wyłapaniem nie będzie kłopotu. Może udałoby się ja przewieźć do Olsztyna na operację, ale co dalej??

dudson13

Od: Pon cze 21, 2010 8:50

Post » Nie lis 14, 2010 11:28 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

Dorota pisze:
kropkaXL pisze:Dorotko-kuchnię masz pojemną,ale serducho jeszcze większe!!!

Tja...
Ino rozumek za krotki (kasy wieczny brak), by koty zaszczepic.
Zreszta Mru nie mozna.

Piekna rzecz zrobilas! :D :ok:

Dorotko-ja w tym roku w maju miałam termin szczepień i zabrakło pieniędzy-nie mam ich do dziś :(
Ale tak się złożyło,że były pilniejsze potrzeby i są niestety nadal!
No u mnie tez z rozumkiem nie najlepiej! :twisted: -a po Julce(tej trójłapce)-mam szramę na ręce i na brodzie,bo jak ja łapałam,to nawet nie miałam jej w co zawinąć-a ona broniła sie jak lew,choć malutka jeszcze była!
Ale warto było!

Biedniusi ten Twój Mru :cry:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie lis 14, 2010 11:29 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

dudson13 pisze:Kotka jest oswojona, także z wyłapaniem nie będzie kłopotu. Może udałoby się ja przewieźć do Olsztyna na operację, ale co dalej??

No cóż-domu jej trzeba szukać-choćby tymczasowego,my tu wszyscy po dach zakoceni :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 14, 2010 11:32 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

Jesteśmy w stanie zaszczepić kotkę, dac na jej sterylkę - tylko musi mieć DS lub DT. Ja też mam zwierzaki w domu, w tym niepełnosprawny kot, także odpadam:(:(:( W przypadku kici liczy się każda chwila

dudson13

Post » Nie lis 14, 2010 11:44 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

dudson13 pisze:Kotka jest oswojona, także z wyłapaniem nie będzie kłopotu. Może udałoby się ja przewieźć do Olsztyna na operację, ale co dalej??

Ojejejjjj...

Zle zrozumialam.
Myslalam, ze jak jest "pod opieka TOZ" to przebywa gdzies u nich :oops:
Stad pytania o testy i szczepienia.
O rtg juz nie pytalam, bo bylam pewna, ze jest.

Spoko.

Co da sie zrobic?

Wydrukuje jutro fote koty.
Pojde jutro / pojutrze do Polikliniki. Pokaze. Popytam o mozliwosci.
Itd. Poliklinika jest o rzut beretem od mojej pracy (to jest jedna Firma).

Moja kumpela ma tam zaprzyjaznione wecie duszyczki,
ktore zazwyczaj nie odmawiaja.

Finanse...
Naprawde mnie nie stac na sfinansowanie :oops:

Jak to jest? Czy TOZ w Ketrzynie bedzie mogl zrobic przelew
do olsztynskiej Polikliniki? Czy sa tu jakies formalne ograniczenia?

Co dalej?

Potem bedzie sie szukalo domu dla zdrowego - miejmy nadzieje - kota.

Co Ty na to?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Nie lis 14, 2010 11:46 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

Dudson-ogłoszenia trzeba jej porobić-CatAngel za 10 zł robi dużo ogłoszeń!tylko zdjęcia dobre trzeba porobić-bez tego cięzko cos zdziałać!
Żal tej dziewuszki :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 14, 2010 11:51 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

Myślę, że przelewem lub gotówka zapłacimy. A za przetrzymanie kotki duzo się płaci??

dudson13

Post » Nie lis 14, 2010 12:00 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

dudson13 pisze:Myślę, że przelewem lub gotówka zapłacimy. A za przetrzymanie kotki duzo się płaci??

Wiec to tez chcialybysmy zalatwic "po kosztach".
Jesli kot bedzie mial zrobione testy i bedzie bezpieczny,
to i u mnie w domu moze dochodzic do siebie.

Dorota

Post » Nie lis 14, 2010 12:03 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

Dorotko! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 14, 2010 12:10 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

Dudson, spoko.

Zadnych pochopnych decyzji.
Zorientujmy sie w sytuacji, mozliwoscich itd.

OK?

Dorota

Post » Nie lis 14, 2010 12:35 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

Ojej, Dorotko - byłoby super gdyby wszystko wyszło tak jak mówisz. Oczywiście najpierw zorientuj sie co i jak, a ja tu pomyślę nad transportem w razie czego. Jesteś kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dudson13

Post » Nie lis 14, 2010 12:41 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

Dudson-jeśli mogę coś doradzić-popytaj wśród znajomych,może ktos jeździ do Olsztyna,czasem zupełnie przypadkowo udaje sie dograć transport-mi do Warszawy,wiózł koty mój dostawca z Olsztyna!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 14, 2010 12:55 Re: Cudna koteczka ze skręconą łapką potrzebuje pilnie domu!!!!

dudson13 pisze:Ojej, Dorotko - byłoby super gdyby wszystko wyszło tak jak mówisz. Oczywiście najpierw zorientuj sie co i jak, a ja tu pomyślę nad transportem w razie czego. Jesteś kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:lol:

Ale spoko.

Powtarzam: czy jestescie w stanie sfinansowac rowniez testy?
Od tego zalezy, czy bede mogla bide wziac do siebie.
Takie realia.

Dorota

[poprzednia][następna]