30 kotów w kawalerce. Zielonka k. W-wy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt lis 12, 2010 11:03 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Madzia i Gucio rodzeństwo zawsze razem, 3-4 lata, miłe z charakteru, Madzia drobniejsza, Gucio całkiem spory, ale nie olbrzym. Nie wiem, co było przyczyna ich wcześniejszej bezdomności. Zostały oddane osobie chorej i kiedy zabrano ją do szpitala, rodzina oddała koty z powrotem i tak trafiły do pani Elżbiety. Podobno są miłymi kotkami i kontaktowymi.
Tutaj właśnie je widać na pierwszym planie:

Obrazek
Madzia i Gucio
Są zdrowe, wolne od astmy. Zdjęć ich przyzwoitej jakości brak.

carmenco

Od: Śro cze 09, 2010 22:15

Post » Pt lis 12, 2010 11:18 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

carmenco pisze:Czika, Tusia, Zuza, Czarek. Mają po 2 lata.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te z kolei jako małe kocięta były przez kogoś trzymane w baraku w izolacji od świata, do towarzystwa miały dorosłą niespokrewnioną kotkę, która też jest tutaj. Kiedy zostały przywiezione do pani Elżbiety były 6-miesięcznymi dzikuskami. Podobno trochę się oswoiły, ale nadal nie są ufne, nie szukają pierwsze kontaktu. Pracy nad socjalizacją nikt z nimi nie prowadzi. :| Ponoć Zuza jest z nich najufniejsza. Sa zdrowe, astmy nie mają.

Cdn. mam do opisania jeszcze dwa inne dość ciekawe i tajemnicze dla mnie przypadki :wink:

carmenco

Post » Pt lis 12, 2010 11:22 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Czarek jest cudny :1luvu:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lis 12, 2010 22:40 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Cudny, pewnie :) Jego siostrom też niczego nie brakuje :)

Rozliczenie bazarku /po odliczeniu kosztów wysyłki/: zocha - 22, magyrato - 15, renatab - 25, Agie - 10 - 15 - 20, co daje razem 107 zł ! :)
Stan skarbonki: 187 zł /50 + 30 bazarek wani71 i wpłata kasiakom/. Czyli mamy worek karmy 15 kg i sporo pieniędzy na kolejny.
Następny bazarek wkrótce. Mam nadzieje, że będzie równie owocny, bo potrzeba ok. 60 kg karmy miesięcznie.

carmenco

Post » Sob lis 13, 2010 0:33 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Żal mi tych kotków.. :( Biedaczki. Widać, że pani Elżbieta ma wielke serce, wziąć tyle kotów do siebie, samej nie mając praktycznie co jeść. Chciałabym przekazać pieniążki na kotki, prosiłabym o numer konta i dane na pw.

Bardzo podoba mi się Kropek, z chęcią bym go zaadoptowała, niestety nie bardzo mam warunki i trochę daleko...:(
Obrazek

"Jeśli coś jest dla ciebie drogie, walcz o to. Nie pozwól nikomu się tego pozbawić."

Jeśli ktoś nie szanuje zwierząt - nie jest człowiekiem.

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie:
http://www.schroniskokonin.fora.pl

priscilla

Od: Pt lis 12, 2010 23:35

Post » Sob lis 13, 2010 14:04 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Bardzo dziekuję, priscilla :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zaraz napiszę PW.
Tak, pani Elżbieta, choć jest osobą niezamożną, nie umiała odmówić pomocy żadnemu kotu w potrzebie i stąd takie stadko... Ma wielkie serce, opieka nad podopiecznymi kosztuje ją sporo wysiłku, ale się nie oszczędza, chociaż kręgosłup już nie ten i tak dalej...
Kropek jest uroczy, fakt, ja też go zapamiętałam jako jednego z pierwszych z tej całej gromadki. Jest taki miły i elegancki, przychodzi pierwszy witać gościa no i ta plama na nosie - jedyna w swoim rodzaju. Kochany kotek :)

carmenco

Post » Sob lis 13, 2010 20:28 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Ja mam takie pytanie, czy oprócz karmy coś jeszcze byłoby potrzebne kotkom??

Miski, drapaki, zabawki? Wiem, że strasznie mało miejsca jak na 30 kotów żeby się czymś bawiły w ogólę ,ale zawsze dobrze jest spytać. A i jeszcze co do pieniążków, czy możnaby je przekazać osobiście czy jedynie przelewem?
Obrazek

"Jeśli coś jest dla ciebie drogie, walcz o to. Nie pozwól nikomu się tego pozbawić."

priscilla

Post » Sob lis 13, 2010 21:05 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Drapaki, zabawki - nawet wstydziłam się wspominać o tym - bardzo potrzebne. Nie mają niczego do zabawy. Zwłaszcza drapaki by się przydały, ale wiadomo, że najważniejsze jest jedzenie. Misek nie mają, ale jedzenie jest sypane na tacki i tak sobie razem jedzą z tych tacek.
Jak najbardziej, wszystko można przekazać osobiście. Niektóre osoby z forum już miały okazję poznać panią Elżbietę :) :1luvu:

carmenco

Post » Sob lis 13, 2010 21:53 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

W przyszłym tygodniu w piątek lub w weekend byłabym w Warszawie, jak zorientuję się jak dojechać do Zielonki to chętnie wybrałybyśmy się tam razem z przyjaciółką. Mogłybyśmy się wtedy jakoś umówić, żebyśmy nie szukały mieszkania pani Elżbiety? Wolałabym przekazać osobiście jednak tą kasę. :)

Mam kilka misek po moim kotku (krótko używane) i wybiorę się kupić jeszcze w miarę możliwości. Duże/mniejsze/plastikowe/metalowe? Jakie będą najlepsze?

I czy taka zwykła "gorsza" karma typu whiskas też się przyda? Mokra/sucha?
Obrazek

priscilla

Post » Sob lis 13, 2010 21:56 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

priscilla, tylko z pustymi rękami nie wracaj :ok:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Sob lis 13, 2010 22:02 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Kota niestety nie będę mogła raczej zabrać ze sobą :( :(

Można by zorganizowac jakieś cegiełki i w miarę możliwości dać opisy poszczególnych kotów i oczywiście foty(pewnie ciężko jest je zrobić przy takiej ilości kotów). Wtedy większe szansę na adopcje albo chociaż tymczasy, bo to jest naprawdę bardzo nieciekawa sytuacja. A one wszystkie są wysterylizowane?
Obrazek

priscilla

Post » Nie lis 14, 2010 1:04 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Priscilla, nie obraź się, ale chyba szkoda pieniędzy na miski, bo tacki się dobrze sprawdzają :) W końcu kotu wszystko jedno z czego je, ważniejsze co tam ma nasypane :) Teraz jedzą tylko suchą. Kiedyś dostały transporcik puszek Animondy i owszem smakowały i sensacji żołądkowych nie było. Karmy marketowe im nie służą. Z tańszych karm, które są dobrze tolerowane, to Purina Cat Chow, ale tylko Urinary /bytowa/ i ewentualnie Sensitive. Po karmie z rybą od razu było rozwolnienie, karmę z królikiem jadły bez sensacji, ale po dłuższym stosowaniu były problemy z drogami moczowymi, dlatego teraz ta Urinary. No i oczywiście dla Figi potrzebna karma Intestinal, ale jeszcze ma to, co dostała od przyjaciel-koni. Wszystkie zwierzaki przeznaczone do adopcji są posterylizowane. Oprócz jednej młodej koteczki, która czeka na zabieg. Poszukiwane są dla kotków sprawdzone domy stałe.
Podstawowy wysiłek to wykarmić to stadko, potem jeśli można to żwirek, a potem... to nawet się nie myśli co potem, bo i tak nie ma za co... :wink:
Pewnie przydałyby się pani Elżbiecie jakieś koce, narzuty, bo to wszystko szybko się zużywa. :?:

carmenco

Post » Nie lis 14, 2010 1:31 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Wiesz po prostu pytam, ale w sumie masz rację, że ważniejsze jest to co mają na tackach niż w czym to mają :)

Napiszę do ciebie na PW :)
Obrazek

priscilla

Post » Nie lis 14, 2010 2:47 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

może większy odzew dla tego wątku byłby na "kotach"?
:cry: Aż strach pomyśleć co będzie jak p.Ela opadnie z sił...i gdzie ta 30 wyląduje.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Nie lis 14, 2010 11:05 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Wstawiłam w Kociarni, bo jest podtytuł "Koty i kotki do adopcji" :) Ale odzew nie jest zły. Tak dużo dobrych ludzi jest na świecie! A potrzebujących... morze :(

Rakea pisze: :cry: Aż strach pomyśleć co będzie jak p.Ela opadnie z sił...i gdzie ta 30 wyląduje.

Właśnie, trudno oprzeć się takim myślom :(

carmenco

[poprzednia][następna]