Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 10, 2010 11:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro lis 10, 2010 12:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Nie ma to jak udana akcja, i to zwykle wtedy gdy się jej wcale nie planuje.
Od dłuższego czasu sen z powiek spędzała nam czarna kocica rezydująca na podwórku kamienicy przy Al. Zwycięstwa we Wrzeszczu. Podjechałyśmy tam dziś rano, i zastałyśmy tą kocicę, jej półroczną córkę z poprzedniego miotu oraz 9 tygodniowego szkraba, dość sprawnie wyłapałyśmy całą trójkę, obie kotki są w lecznicy na strylizacjach a maluszek na DT u Doro, jest calutki czarny, kocurek, zero agresji, miziak dosłownie, cudo, gdyby nie to, że nałożyłam już sobie ostre embargo na tymczasy dopóki nie zmniejszę znacznie ich ilości to aż mi żal, że go nie mam na DT. No ale rozsądek musi być.
Ale na długi weekend goszczą u mnie 3 tymczasy Soso: Sahara, Safira i Kaszmirek, tak, że mam co robić.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lis 10, 2010 12:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Chyba wiem o jaką Ewe M. chodzi :) Bardzo sympatyczna!

Nie łapałabym na siłe dzikich kotów, jest tyle oswojonych które proszą o dom...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lis 10, 2010 13:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Szukam łagodnego kotka/koteczki dla osoby niewidomej. Czy ktoś miałby odpowiednie kocię do zaoferowania? Ja takie miałam (łagodna koteczka, zero stresu w nowym miejscu), ale dwa dni temu pojechało do nowego domu. Kontakt podam na pw.
Ostatnio edytowano Śro lis 10, 2010 13:23 przez maria_z, łącznie edytowano 1 raz
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro lis 10, 2010 13:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro lis 10, 2010 13:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

kinga-kinia pisze:promocja mokrej karmy w zooplusie http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... yba/197403

Zamówiłam dla moich Sopociaków dziś przyszło jak będzie smakować nie wiem, małe im smakowały, ale uwaga one nie mają otwierania czyli trzeba samemu otwieraczem otworzyć...trochę kicha :roll:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro lis 10, 2010 13:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Już wcześniej go wypatrzyłam, ale ta dziewczyna chce młode kocię (chociaż osobiście sądzę, że lepszy byłby dorosły kot o ukształtowanym charakterze).
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro lis 10, 2010 15:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Mario - może Saharka? Jest młodziutka, ciekawska, łagodna, mizista i przy tym bardzo kontaktowa :)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Śro lis 10, 2010 22:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

zrobiłam bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=119868
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro lis 10, 2010 23:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marlon pisze:Chyba wiem o jaką Ewe M. chodzi :) Bardzo sympatyczna!

Nie łapałabym na siłe dzikich kotów, jest tyle oswojonych które proszą o dom...

Zgadzam się. Znam te koty, sama niedawno o nich pisałam, ale po namyśle stwierdziłam, że lepiej dać dom bardziej potrzebującym. Te kociaki są regularnie dokarmiane, muszę tylko się zakręcić i załatwić im domek, bo w mrozy piwnice w akademiku będą zamykane. Moja sąsiadka bywa tam regularnie i pilotuje sytuację. Aha, mama tych kociaków została parę tygodni temu wysterylizowana.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Czw lis 11, 2010 16:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Uwaga:
Facet chce kota, bardzo pilnie - na jutro, na prezent urodzinowy dla 2 letniego synka.
Koleś mnie wczoraj okłamał, że ustalił z Elą, że może kota (Kaszmirka) ode mnie odebrać, okazało się że z Elą nic nie ustalał, ona tylko podała mu mój nr bo jechała samochodem i nie mogła rozmawiać z nim.
Z rozmowy wynika, że kot to kolejna zachcianka tych ludzi, mieli już po kolei jakieś tam chomiki, kosztkiczki, króliki... dużo tego wymieniał, nawet nie zapamiętałam.
Ale najbardziej wkurza mnie to, że kolo myśli, że adopcja kota to jak zakup maskotki, zaczyną rozmowę od "To o której mogę kotka odebrać?".
Facet z Wielkiego Kacka tel 600 215 ...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lis 12, 2010 0:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Oferuję przetrzymanie wyłapanych kotek po sterylce. Po jednej kotce naraz, ostatnia musi się wyprowadzić do 26.11. Jeśli ktoś potrzebuje takiego szybkiego DT to proszę bardzo.

wszpasia

Od: Wto mar 11, 2008 18:46

Post » Pt lis 12, 2010 20:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

mija miesiąc jak się ze mną męczycie :mrgreen:

Wczoraj przeniosłem stronę na "nasz" serwer który
opłaciłem po (przed) ostatnim zebraniu pkdt.
Tzn. nie musimy już korzystać z uprzejmości osób
aktualnie postronnych: konto jest na Sabinę
a opłacone jest przez wszystkich.

Domena pkdt.pl jeszcze nie jest przetransferowana,
ale mam nadzieję że na dniach będzie.
Póki co przekierowałem na tymczasowy adres http://pkdt.vot.pl/

Dotarcie wszystkiego może zająć trochę czasu,
póki co mam tylko jeden problem (do obejścia),
zobaczym czy będą następne :roll:

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt lis 12, 2010 20:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Złapałam dziś jedną kotkę na sterylkę ze Skweru.
Umówiłam się z panem Mazurem, który dokarmia koty i okazało się, że to on robi straszny syf karmiąc koty, to on sypie tą karmę na murkach ... a myślałam, że to ta p. Maria z Witomina ....przemówiłam mu trochę do rozsądku, ale obawiam się, że jest on z gatunku tych ludzi, co uważają, że wszystko robią najlepiej i nie przyjmują uwag.
Łapać koty też mnie uczył :roll: i chyba bardziej mi przeszkadzał niż pomagał :roll:

Potem z Doro ustawiłyśmy 3 domki z urzędu w Gdańsku na wyspie spichrzów dla tych kotów co tam biedne w kartonach śpią, wiele wysiłku nas kosztowało i tż Doro, aby wtachać 3 cieżki domki przez dziurę w ogrodzeniu i ustawić, i jakie było Doroty zdziwienie gdy poszła tam za ponad godzinę a tam tał czwarty domek :roll: Okazało się, że jakaś dziewczyna (może jest użytkowniczką miau - jeśli tak to niech się ujawni), której mama pracuje nieopodal załatwiła ten czwart domek i przywiozła taksówką, bo widziała, ze te koty mają kiepskie warunki, kurcze są jeszcze ludzie na tym świecie :D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lis 13, 2010 0:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Ten facet z Wielkiego Kacka, przed którym mpacz ostrzegałaś, dostał kota od Agi L. , którego miała na tymczasie (u mamy), mama tak za nim tęskniła, że Aga pojechała i zabrała kota, w zamian zawiozła kocura, który błąkał się od kilku miesięcy pod jakimiś blokami. Facet nie protestował że kot prosto z ulicy i że dorosły (jest kastratem), Aga była już u niego 2 x, pogadała z kolesiem, okazało się że nie jest taki zły jaki się wydawał być.

Do mnie pełno ludzi dzwoni po koty, zapraszam do siebie na poznanie kotów ale za cholere nie wiem jak ja sie z tymi kotami rozstane :( Opowiadam też o kotach Marty ze Słupska.

W Wejherowie są 2 koty do zabrania, starsze małżeństwo je zaniosło chyba do straży miejskiej bo nie stać ich na utrzymanie, koty w poniedziałek mają jechać do Małoszyc, musimy coś zrobić!!!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

[poprzednia][następna]