PAKT CZAROWNIC XVIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 12, 2010 16:48 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Aaa to wszystko wyjasnia ;).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt lis 12, 2010 16:57 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Siostry czarowne poproszę o radę.
Dziecię moje urodziło się w niezbyt ciekawym terminie,bo 23 grudnia.Obchodzenie tych urodzin jest nieco kłopotliwe ze względu na umieszczenie w najbliższej okolicy świąt.Jakoś sobie radzimy,ale teraz czas na 18 i prawdziwe przyjęcie na ok 16 osób.Balanga jest planowana w domu.I tutaj potrzebna rada.
Jak i co podać,żeby było niezbyt skomplikowane (dla mnie to czas najbardziej wytężonej pracy zawodowej) i nie zrujnowało portfela.Nie chciałabym dublować potraw świątecznych spożywanych w czasie Gwiazdki.Macie jakieś pomysły?

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Pt lis 12, 2010 17:52 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Może m. in. krakersy z różnymi paściurami jako przekąski, sałatę grecką, na ciepło udka z piekarnika w majonezie i chrupkach kukurydzianych i frytki. Tak mi przyszło do głowy, pewnie dlatego, że jestem na diecie :roll:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt lis 12, 2010 17:57 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

babajaga pisze:na ciepło udka z piekarnika w majonezie i chrupkach kukurydzianych i frytki. Tak mi przyszło do głowy, pewnie dlatego, że jestem na diecie :roll:

A jak robisz te udka?

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt lis 12, 2010 19:51 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

becia_73 pisze:Drogie siostry ....gorąca prośba. Poszukujemy osoby doświadczonej w przeprowadzaniu wizyt przedadopcyjnych . Nasza Karolinka ma szansę na dom.Pani wydaje się bardzo spoko jednak zanim się tam wybierzemy wolaybyśmy się upewnić .
Może ktoś zaprawiony w bojach mógłby pomóc.
Warszawa -Sadyba .

A ja się dołączę do prośby j.w. Ratować siostry - kotka w potrzebie jest. !!!

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt lis 12, 2010 20:24 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

WOW! Super, że Karolinka ma szanse na dom...Może znajdzie się ktoś na forum z Wawy...Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

Proste w obsłudze są z dań na ciepło są paróweczki w cieście francuskim. Cisto coś ze 3 zł, z jednej rolki wyjdzie 6 sztuk. Na każdy wycięty kwadrat miziasz keczup, na to cienki plasterek sera, paróweczkę (najlepsze drobiowe) i zawijasz. Tanio wyjdzie leczo z cukinii, do tego papryka i kiełbaska w kostkę czy jak kto woli, pomidorki (smaczne i na zimno).

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt lis 12, 2010 22:02 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Dzięki dziewczyny. O parowkach w ciescie francuskim myslałam i będą,ale leczo odpada bo to juz moj standart imprezowy.Wymyslcie cos bo zaczynam panikowac.Gotowac i mrozic zacnę chyba w pierwszym tygodniu grudnia,żeby ze swiętami zdążyc. :strach:

ola19

Post » Pt lis 12, 2010 22:27 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Wczoraj w pracy, dzisiaj bez dostępu do kompa (młody nadrabiał stracone dni), Teraz skutecznie faceta pognałam.
Ranek spędziłam siedząc kilka godzin w łazience z książką w ręku, zaopatrzona w sprzęt do łowienia kocich sików. Do weta zamówiłam się z Lolencjuszem Wspaniałym - od miesiąca daje się głaskać, czesać dłużej niż 30 sekund, mniej morduje tymczasa, do sąsiadów niezbyt ochoczo ucieka a więc doszłam do wniosku, że chory, oraz do kolejnego wniosku, że za jedną podróżą zbadam jednego kota i 3 siki.
No i zbadałam kota (zdrowy jeno 7 kg waży) a sików nie bo wszystkie trzy miały ostre zatrzymanie uryny.
Kolejne polowanie moczowe w poniedziałek :roll:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pt lis 12, 2010 23:03 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

jozefina1970 pisze:
babajaga pisze:na ciepło udka z piekarnika w majonezie i chrupkach kukurydzianych i frytki. Tak mi przyszło do głowy, pewnie dlatego, że jestem na diecie :roll:

A jak robisz te udka?

a tak robię: http://smaker.pl/przepisy/wszystkie/prz ... ezie,19008 majonez musi byc ostry najlepiej Kielecki, bo inaczej będa mdłe te udka.

Bolkowo, powodzenia w polowaniu :ok:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob lis 13, 2010 0:20 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Prośba gorąca do sióstr sprawnych na FB - czy moje wydarzenie jest w ogóle widoczne http://www.facebook.com/?ref=home#!/eve ... 2749741489

Co mogę zrobić, żeby wydarzenie zatoczyło szersze kręgi :?: Zakochałam się w tej suni ... taka kocia jest :P I tak bardzo potrzebuje mądrego domku ...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob lis 13, 2010 8:52 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

ola19 pisze:Dzięki dziewczyny. O parowkach w ciescie francuskim myslałam i będą,ale leczo odpada bo to juz moj standart imprezowy.Wymyslcie cos bo zaczynam panikowac.Gotowac i mrozic zacnę chyba w pierwszym tygodniu grudnia,żeby ze swiętami zdążyc. :strach:

Możesz zrobić sałatkę gyros, robi się szybko, jest mało skomplikowana i pyszna. No i zawsze wychodzi jej jakoś dużo :)
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Sob lis 13, 2010 9:48 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Temat pracy doktorskiej z medycyny- lekarza balneologa- zajmującego się leczeniem klimatycznym:

Wpływ wlewek doodbytniczych z borowiny na wzrost igieł u jeży

Jesooo! co komu winne jeże 8O , ale doktorat ma :evil:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob lis 13, 2010 10:08 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Babajago a tak orientacyjnie to jak długo piec te udka?
Dobry pomysł z sałatką gyros.
Czyli mamy w jadłospisie parówki w cieście francuskim,sałatkę gyros i udka pieczone w majonezie.Ciasto kupię.
Pomysły jeszcze jakieś?Problemem jest zróżnicowanie gości od swojskiej ekipy po elite. :wink: i mój brak czasu.Z drugiej strony chciałabym aby wszystko wypadło co najmniej poprawnie.Bo wiecie jak to bywa w rodzinie ukochanej :roll:

ola19

Post » Sob lis 13, 2010 10:16 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Babajogo, dzięki za link do przepisu. Ola, to chyba od piekarnika zależy, czy np. z termoobiegiem czy bez

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob lis 13, 2010 10:43 Re: PAKT CZAROWNIC XVIII

Nemi pisze:Prośba gorąca do sióstr sprawnych na FB - czy moje wydarzenie jest w ogóle widoczne http://www.facebook.com/?ref=home#!/eve ... 2749741489

Co mogę zrobić, żeby wydarzenie zatoczyło szersze kręgi :?: Zakochałam się w tej suni ... taka kocia jest :P I tak bardzo potrzebuje mądrego domku ...

Widoczne :ok: .Udostepnilam, moze ktos wypatrzy...
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

[poprzednia][następna]