Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 12.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 11, 2010 19:29 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Mokkunia, bo ja nie kłamię. Jeśli piszę, że tak jest to jest.

To przekaż Miszę gdzieś, komuś, kto temu kotu pomoże.
Dlaczego nie chcesz, żeby w ten sposób Wam pomóc?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw lis 11, 2010 19:31 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Znaczy się mam przekazać Miszę Tobie? Jakoś chętnych nie widzę a jeśli ma to być ratunkiem dla kota to przekazanie musi nastąpić już teraz. Nie za tydzień czy dwa. Najlepiej już jutro.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw lis 11, 2010 19:35 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Znaczy się mam przekazać Miszę Tobie? Jakoś chętnych nie widzę a jeśli ma to być ratunkiem dla kota to przekazanie musi nastąpić już teraz. Nie za tydzień czy dwa. Najlepiej już jutro.

Ja pisałam już, że mnie na Miszę nie stać. Nie mam też możliwości (czas i nie tylko) zająć się w odpowiedni sposób tym kotem.
Dlaczego nie ogłoszenia, wątek? Na tym forum było wiele wątków, gdzie pomoc dla kota w pilnej potrzebie znajdowała się tego samego dnia.
Dlaczego nie napiszesz: Sytuacja jest taka a taka, nie dam rady, proszę o pomoc.
Wolisz postawić na nim krzyżyk?

mrr

Post » Czw lis 11, 2010 19:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Wiesz co, daję Ci wolną rękę. Masz zacięcie do pisania i lubisz się udzielać to załóż wątek. Zdjęcia Miszy na pewno łatwo znajdziesz w moich wątkach. Twój pomysł to niech i chwała będzie Twoja.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw lis 11, 2010 19:39 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Świetny pomysł :ok:
Po takiego medialnego kota tłumy będą walić drzwiami i oknami.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw lis 11, 2010 19:44 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Wiesz co, daję Ci wolną rękę. Masz zacięcie do pisania i lubisz się udzielać to załóż wątek. Zdjęcia Miszy na pewno łatwo znajdziesz w moich wątkach. Twój pomysł to niech i chwała będzie Twoja.

Jaka chwała? 8O
Mirka_t, nie ironizuj. Sama musiałabyś chcieć pomocy dla Miszy. Proponowałam sfinansowanie ogłoszeń i prosiłam o tekst do nich. Niech o kocie pisze ten, pod czyją jest opieką.
Jakbym założyła wątek, to bym została zaszczuta, że chcę mirce_t kota odebrać...

mrr

Post » Czw lis 11, 2010 19:45 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

pixie65 pisze:Świetny pomysł :ok:

No właśnie. I to jest Miszy nieszczęście - JUŻ nie jest medialny. Nie zarabia na siebie.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw lis 11, 2010 19:45 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

mrr pisze:To przekaż Miszę gdzieś, komuś, kto temu kotu pomoże.
Dlaczego nie chcesz, żeby w ten sposób Wam pomóc?

Przepraszam Cię, mrr, nie chciałabym być posądzona o jakiekolwiek chamstwo (używanie tego słowa jakoś wyjątkowo łatwo Ci przychodzi, więc wolę się zabezpieczyć), ale czy naprawdę wyobrażasz sobie, że łatwo by było znaleźć dom dla starego, schorowanego kota, który potrzebuje opieki weta, specjalnej karmy i lekarstw? Łatwo się pisze - "przekaż", "oddaj", "wyadoptuj". Może więc zrobimy inaczej - znajdziesz dobry i kompetentny dom dla Miszy, następnie przedstawisz mirce_t konkretną propozycję do zaakceptowania. Jeżeli dom znajdzie Jej uznanie, wtedy pogratuluję Ci dobrego wyboru, a Misza będzie leczony... No właśnie - jak? Tak, jak życzą sobie osoby z forum?

Następna sprawa. Koty Mirki są pod opieką weta. Nie od dzisiaj jestem na forum i zawsze zadziwiały mnie diagnozy i konkretne rady osób, które kota nie widziały na oczy, a najlepiej wiedziały, co mu dolega i w jaki sposób te dolegliwości wyleczyć. Nie powinno się przecież zapominać, że to wet decyduje o przydatności badań do diagnozy oraz o sposobach leczenia kota.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lis 11, 2010 19:46 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Mrr fantazjujesz. Jakie zaszczucie? Nie bój żaby, obronię Cię własną piersią a chwała ze znalezienia cudownego domu, który uratuje Miszę jak najbardziej będzie Ci się należała.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw lis 11, 2010 19:47 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

wystarczy jedna osoba, ktora bedzie chciala przewlekle choremu kotu pomoc i bedzie miala do tego warunki

podobno - szukajcie, a znajdziecie

mrr

Post » Czw lis 11, 2010 19:48 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

mrr pisze:

wystarczy jedna osoba, ktora bedzie chciala przewlekle choremu kotu pomoc i bedzie miala do tego warunki

No toż piszę :arrow: świetny pomysł :D
A wąta obiecuję podrzucać :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw lis 11, 2010 19:49 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

zabers pisze:

No właśnie. I to jest Miszy nieszczęście - JUŻ nie jest medialny. Nie zarabia na siebie.

Tego akurat nie rozumiem... Czy mogę prosić o wyjaśnienie?

vega013

Post » Czw lis 11, 2010 19:50 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

mrr pisze:wystarczy jedna osoba, ktora bedzie chciala przewlekle choremu kotu pomoc i bedzie miala do tego warunki

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Wystarczy jedna osoba... Jak sobie tę osobę wyobrażasz?

vega013

Post » Czw lis 11, 2010 19:51 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

vega013 pisze:Przepraszam Cię, mrr, nie chciałabym być posądzona o jakiekolwiek chamstwo (używanie tego słowa jakoś wyjątkowo łatwo Ci przychodzi, więc wolę się zabezpieczyć), ale czy naprawdę wyobrażasz sobie, że łatwo by było znaleźć dom dla starego, schorowanego kota, który potrzebuje opieki weta, specjalnej karmy i lekarstw?

Dlatego lepiej uśpić. Wczoraj pierwszy sygnał - jest mocznica, za dwa tygodnie rozwiązanie ostateczne
vega013 pisze:Łatwo się pisze - "przekaż", "oddaj", "wyadoptuj". Może więc zrobimy inaczej - znajdziesz dobry i kompetentny dom dla Miszy, następnie przedstawisz mirce_t konkretną propozycję do zaakceptowania. Jeżeli dom znajdzie Jej uznanie, wtedy pogratuluję Ci dobrego wyboru, a Misza będzie leczony... No właśnie - jak? Tak, jak życzą sobie osoby z forum?

Tak łatwo się piszę, zaproponowałam kiedyś, że spytam przyjaciół o dom dla Miszy. Może pamiętasz jaki był odzew? jeszcze dzisiaj padło hasło Bory Tucholskie, jako przykład negatywny. A ktoś był, widział, zna?
Propozycja akurat nie jest aktualna, ale propozycja była.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw lis 11, 2010 19:55 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Casica ta propozycja była absurdalna.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

[poprzednia][następna]