K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 11, 2010 10:05 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Po maluchy wislackikot pojechał już do Myślenic, parka idzie do Noemik (podejrzewam ja o chęć rozmnażania, skoro tak się upierała przy parce :wink: ) a 2 dziewczynki jadą do Zosi Bronowickiej.

Ze zdarzeń pozytywnych - Zadzwoniła starsza pani z Sułkowic(to kawałek od Myślenic) z prośba o łapkę, bo przychodzi do niej dzika kocica i znosi jej maluchy. Nigdy nie udało się jej złapać, pani nie ma już komu ich wydawać więc "dorwie zołzę tylko, żeby mieć do czego, potem ciachnie cholernicę i będzie spokój, póki kolejna jakaś nie przyjdzie". A w ogóle to ona chciałaby tę klatkę może bardziej nawet na wzór, bo jak ona mało skomplikowana to jej "mąż to złota rączka więc jej taką zrobi i będzie miała swoją na wszelki wypadek".
Aż się chce pomóc :1luvu: Oczywiście klatka też dzisiaj do niej pojechała

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lis 11, 2010 10:06 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

queen_ink pisze:
Puzon jest o głowę większy od reszty. Maluchy są śliczne, słodkie, coraz starsze i na razie zdrowe. Duża liczba kotów niedługo im posłuży. Do pilnej adopcji jest też biało-czarny Bartuś - ma tylko 2 zdjęcia i to takie średnie, bo boi się innych kotów i trzeba było go wyciągać spod łózka.

nie, on ma dobre zdjęcie
widac na nich ze ma cudne zielone oczy
adopcje/profil.php?p=8357
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw lis 11, 2010 10:19 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

kitkowa pisze:
Tosza pisze: Jak Cię n ie ma na pierwszej stronie, to pewnie moich kotów też nie dostałaś . Proszę o adres :mrgreen:

Tosza, jeśli Ty jesteś M.L., to podaj namiary do kontaktu.
I jeśli masz możliwość dofocenia tych kotów - to fotki mile widziane :wink:

Jestem M.L. :) W mailu podałam numer telefonu, jak potrzeba więcej, to na imię mam Małgosia, nazwisko masz w adresie mailowym :) Postaram się dzisiaj jakieś zdjęcia dorobić, ale prawdziwe bedą pewnie dopiero jak Kosmę zwabię do siebie. :mrgreen:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw lis 11, 2010 10:25 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

ależ na cudne motto trafiłam, co prawda cała rozmowa dotyczyła ludzi a konkretnie wycofania się z pomocy dawcy szpiku dla 4-letniego malucha ale p. Ochojska powiedziała coś cholernie ważnego "Pomaganie to nie jest bezmyślny akt na rzecz załatwienia sobie dobrego samopoczucia." I jeszcze jeden "Robiąc coś dla innych musimy pamiętać o tym, że ponosimy odpowiedzialność również za nasze dobre czyny. Te dobre czyny mogą być rzeczywiście dobre i budujące człowieka, a mogą być też ''dobre'' w cudzysłowie''."
Niektórzy ludzie powinni sobie to wrzucić jako tapetę w telefonie

Tweety

Post » Czw lis 11, 2010 10:33 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

http://allegro.pl/trzy-kolorowe-przedszkolaki-szukaja-domkow-afn-i1315637548.html

mają allegro z wyróżnieniem, mam nadzieję że będzie oddzew. Niestety koty moga zostać zareklamowane bo nadal mają biegunkowe kupale. Niestety w tym środowisku i stanie finansów Pani Heleny nie da się zrobic wiele.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw lis 11, 2010 10:55 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Czw lis 11, 2010 11:03 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

maluch z Wrocławia odszedł przed chwilą ['], dzięki wszystkim za pomoc

Tweety

Post » Czw lis 11, 2010 12:35 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Tweety pisze:Po maluchy wislackikot pojechał już do Myślenic, parka idzie do Noemik (podejrzewam ja o chęć rozmnażania, skoro tak się upierała przy parce :wink: ) a 2 dziewczynki jadą do Zosi Bronowickiej.

dojechała parka.
:-)

nie wiem, czy możemy, ale nazwałyśmy z lutrą całą czwórkę.
te u nas to: Dexter oraz Debra.
dziewczynki u Zosi Bronowickiej: Rita i Lumen.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Czw lis 11, 2010 12:43 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

no to teraz kto dal namiar na mnie Pani z Wysłouchów podwozi klatkę łapkę :twisted:

kto to był ?

jutro mam lapac jakieś male bure nieszczęście co śpi w samochodach. Klatka łapka potrzebna jest.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw lis 11, 2010 12:52 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

czy są jakieś wieści z domku Bercika?
i czy Fredzia ma dom?
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Czw lis 11, 2010 13:20 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Abisa wymusiłam na Pani Helenie, ale każdy kot zasluguje na to by miec człowieka dla siebie i nie dzielić się nim z całym stadem.

http://allegro.pl/abis-prawie-abisynczyk-szuka-czlowieka-na-stale-i1315639094.html
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw lis 11, 2010 13:23 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Akima pisze:no to teraz kto dal namiar na mnie Pani z Wysłouchów podwozi klatkę łapkę :twisted:

kto to był ?

jutro mam lapac jakieś male bure nieszczęście co śpi w samochodach. Klatka łapka potrzebna jest.

Z Wysłouchów?? W którym miejscu?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw lis 11, 2010 14:03 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Akima pisze:no to teraz kto dal namiar na mnie Pani z Wysłouchów podwozi klatkę łapkę :twisted:

kto to był ?

ja, bo ona tam tez dokarmia i możliwe, że we dwójkę będzie Wam łatwiej podziałać. Tyle, że nie ma żadnej łapki wolnej. Nawet ta od p. Heleny zagospodarowana, bo ledwo wislackikot wrócił z Sułkowic to go wrobiła w jazdę do Suchej Beskidzkiej :evil: Zła jestem, bo rozlatujący się kotowóz do jeżdżenia tam i z powrotem kiepsko się nadaje, zwłaszcza, że był już wcześniej ze 20 km od Suchej, mógł załatwić sprawę hurtem. Każdy chce mieć w święto jakąś wolną chwilę...
Namida, jak u Ciebie z łapaniem?

Tweety

Post » Czw lis 11, 2010 14:06 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Gdzie można spotkać tę karmicielkę z Wysłouchów? Chętnie bym ją poznała.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw lis 11, 2010 14:12 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

mrr pisze:Gdzie można spotkać tę karmicielkę z Wysłouchów? Chętnie bym ją poznała.

teraz to pytaj Akimy

Tweety

[poprzednia][następna]