Niezwykłe Zosia i Klara:) - specj. od chorób ukł.pokarmowego

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 09, 2010 19:55 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

I to uczucie wzajemne, jakim sie darzą :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lis 10, 2010 11:02 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Czekam na zdjęcia i opis na maila, żebym mogła Allegro zrobić.

Dawać na maila najszczesliwsza[małpa]alfanet24.pl
najszczesliwsza

Post » Czw lis 11, 2010 13:16 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Zrobiłam kilka nowych zdjęć koteczkom, ale tylko te dwa się nadają. One ciągle za mną ganiają, włażą nogi, barankują o aparat..... Nici za zdjęcia razem.
Zosia
Obrazek i KlaraObrazek
magdajedral

Post » Pt lis 12, 2010 20:58 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

A jak zdrówko szanownych Kić ? Problemy nie wróciły? O domek nie pytam, bo by było napisane :(
No, domku, dokąd cię można szukać ???? Może Mikołaj coś przyniesie ?

jasdor

Post » Sob lis 13, 2010 8:58 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

kicie są coraz to ładniejsze :1luvu: , musi się jakiś cudowny domek zakochać!

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Nie lis 14, 2010 17:57 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

jasdor pisze:A jak zdrówko szanownych Kić ? Problemy nie wróciły? O domek nie pytam, bo by było napisane :(
No, domku, dokąd cię można szukać ???? Może Mikołaj coś przyniesie ?

Mikołaj to chyba lepiej żeby nie przynosił :twisted:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 14, 2010 22:10 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Jasdor chyba wyczytałaś mi w myślach. Znów pojawiły sie wymioty. Co prawda nie po każdym posiłku ale raz dziennie są. Myślałam że to sucha karma wiec kupiłam puszke i na poczatku było ok ale tez się zaczęło. TZ sugeruje że je przekarmiam....
A i dodam że nie zawsze zdaże zebrać. Najczęściej zastaje tylko mokra plame, wiec one chyba to zjadaja i po tym już nie wymiotuja.
Nie wiem co robic bo oprócz tego to nic wiecej nie wskazuje na chorobe.
magdajedral

Post » Nie lis 14, 2010 22:22 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Niekoniecznie zjadają. Jak moja sie porzyga to też tylko mokra plama zostaje. Wymiotuje tylko taką wodnistą treścią. Czasem sie jej tak zdarza. Moja to ma od chorego gardła. Jak się podziębi to się jej tak dzieje. Po kk jej zostało.
Dziewczyny ! Nie chorować !!!

jasdor

Post » Pon lis 15, 2010 23:06 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Agatko, dziękuję za allegro (ja niestety nie potrafię robić). Ubawił mnie tekst, że niby Klara jest poważniejsza.....jasne. Nie umiem wrzucać filmików, a kilka nagrałam jak wariuje za piórkiem z kijku. Dziki szał, czekam kiedy drapak wywali :)
magdajedral

Post » Pon lis 15, 2010 23:09 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

I tak ogólnie to wszystkich bardzo przepraszam, ale w moim życiu pojawił się pewien problem i nie bardzo daję sobie z nim radę i niestety to powód mojego rzadkiego pisania na forum. Koteczki na tym nie cierpią o to nie ma obawy. Jestem w kontakcie z weterynarz, więc wymioty opanowane.....
magdajedral

Post » Wto lis 16, 2010 10:29 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Kiedyś koteczka, którą miałam pod opieką, też tak wymiotowała. I wet w jej wypadku powiedział, że to po ciąży jej tak zostało przyzwyczajenie do zwracania dla dzieciaków, żeby miały miększe...
Może u Soniek to urojona? Nie wiem, improwizuję :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 16, 2010 12:38 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Aplikuję im pastę odkłaczającą i na razie jest ok. Może jednak były zakłaczone. Tylko dziwne bo na RC Indoor jadą, nie zmieniam im karmy od tak. Moje jedzą to samo i gruby czasami sobie haftnie, ale on to żre jak świnia to się nie dziwię, że mu się uleje :)
A z tą pastą to też mam cyrki. Klara jak przystało na cudowną koteczkę wcina pastę prosto z tubki. Wręcz się do niej pcha! Potem dostaje karmę i pięknie je. Za to Zośka..... no ta to przechodzi samą siebie, lata jak opętana jak tylko mnie widzi z tubką. Za chiny nie chce tego jeść, więc pakuję jej to na palcu do pysia. Potem obrażona jak cholera na mnie jest. Perfidnie odwraca się swoimi czterema literami do mnie. Ale gdy i ja zaczęłam ją ignorować to aż wskoczyła na kolana.
magdajedral

Post » Wto lis 16, 2010 12:45 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

Moja Kośka za diabła pasty nie wszamie. Nawet jak jej prosto po paszczy wepcham - to wypluje. Ale za to wcina chętnie chrupki odkłaczające whiskas - te w fioletowym pudełeczku. Jak za dużo odkłaczających środków to tez mogą haftować.

jasdor

Post » Wto lis 16, 2010 15:50 Re: Dwie cudne bure kotki szukają wspólnego domku na stałe!!!

No ja daję raz dziennie. wet powiedziała że na pewno nie zaszkodzi a może rozwiązać problem wymiotów. Na razie tak jest. Zobaczymy co będzie jak wrócę z pracy. dzisiaj do 17, więc gdyby coś to ruszam do lecznicy. I mam nadzieję na upust bo grosza z wypłaty to już tyle u mnie co nic.
magdajedral

[poprzednia][następna]