Czajek ma dom, Izzi wróciła z adopcji...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 04, 2010 21:30 Re: Młody, kochany, skrzywdzony Czajek szuka domu! Izzi już w DS

No to teraz rewelacja dnia- Czajkowski ma dom! Ma bardzo fajny dom! Jedyne czego Państwo wymagają od kota to to... żeby był kotem!
Potrzebne kciuki, żerby i Czajek był tak samo zachwycony nowymi rodzicami jak oni zachwyceni są nim ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw lis 04, 2010 21:35 Re: Młody, kochany, skrzywdzony Czajek szuka domu! Izzi już w DS

:ok: Bardzo się cieszę...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt lis 05, 2010 7:23 Re: Młody, kochany Czajek i biała Izzi mają już domy stałe!!!

:1luvu: cudnie. Jak będziesz miała wieści z obu domków to dawaj znać.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Pt lis 05, 2010 9:49 Re: Młody, kochany Czajek i biała Izzi mają już domy stałe!!!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: cudownie !
Obrazek

ana_p

Od: Pt lip 30, 2010 11:55

Post » Czw lis 11, 2010 11:24 Re: Młody, kochany Czajek i biała Izzi mają już domy stałe!!!

wklejam info z nowego domu Czajcia:
"Witam :)

Prosiłaś o zdjęcia Czajka i info jak sobie radzi, więc piszę, że dzisiaj był na swoim pierwszym spacerze. Oczywiście był bardzo przestraszony, ale nie był "sparaliżowany". Chodził, badał otoczenie, co prawda bardzo niepewnie no i trochę mnie podrapał, ale myślę, że to dobry początek :) W domu zachowuje się zupełnie swobodnie, czuje się jak u siebie. Ma już opracowane swoje ulubione miejsca do spania i na dodatek zalicza się do nich posłanie z koca, które mu przygotowałam. W sumie spodziewałam się, że jak każdy kot totalnie zignoruje każde przygotowane dla niego legowisko, a tu niespodzianka :D Strasznie dużo je, muszę się starać, żeby go nie przekarmiać. Jest pierwszym kotem, który próbował mi wyjadać gorące jajka sadzone z talerza :P Ogólnie dogadujemy się świetnie, Czajuś dużo do nas "gada", często przychodzi się przytulać i o dziwo czasem przychodzi nawet na zawołanie (zapewne mając nadzieję na coś do jedzenia :P)

Postaram się zrobić kilka fotek o tym, jak Czajko będzie się dogadywał z kotką Luną w ten weekend.

Nie ma powodu do obaw, jakby co, będę pisać :)

Podrawiam

Ola :)"

Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Czw lis 11, 2010 11:53 Re: Młody, kochany Czajek i biała Izzi mają już domy stałe!!!

Fantastycznie! Skoro chłopak ma tyle energii, to dobrze,że zapewniają mu rozrywki w stylu spacerów. A co u Izzi, były wieści?
Obrazek

Izzi

Post » Pon lis 29, 2010 0:26 Re: Młody, kochany Czajek i biała Izzi mają już domy stałe!!!

??? ...cisza. Żadnych wieści o kotkach?
Obrazek

Izzi

Post » Sob gru 25, 2010 21:34 Re: Młody, kochany Czajek i biała Izzi mają już domy stałe!!!

Wiadomości z nowego domku Czajcia:
"Czajko ma się dobrze, całymi dniami ugania się za zabawkami albo śpi na parapecie :P Nabrał troszkę ciałka, futerko mu się poprawiło i pięknie się błyszczy :) Ostatnio zauważyłam tylko, że wypija dość dużo wody jak na kota i po świętach mamy zamiar zabrać go do weta, żeby sprawdzić, czy wszystko w porządku. Ogólnie poza tym nie sprawia żadnych problemów :) Załączę jakieś zdjęcia, ale są bardzo słabej jakości, bo są robione telefonem :P"

No i fotka, tylko jedna, bo nie chcą mi się na imageshacku ładować...
Na zaśnieżonym balkonie:
Obrazek

No i gorsze wieści- Izzi wróciła z adopcji, rzekomo przerażająco chora. Jest zdrowa, badania w normie, tylko straszny agresor jej się włączył i do ludzi i do zwierząt. Jest już jakiś czas u nas...

ifciastu

Post » Wto gru 28, 2010 14:15 Re: Czajek ma dom, Izzi wróciła z adopcji...

Izzi łzawią oczka, jednak nie jest to wynik choroby, ale uszkodzenie kanalików łzowych w wyniku tego, że przeszła ciężki koci katar.
Niestety Państwo nie zadbali o koteczkę tak jak powinni, sierść jest gorsza niż szczecina, szorstka, niezadbana, bez połysku, co jest efektem nieodpowiedniego żywienia... A jeszcze usłyszałam na do widzenia, że mam nie marudzić, bo kotka wraca w lepszym stanie niż ją wydałam 8O

Zaznaczę, że kotka została wydana wysterylizowana, odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona i zdrowa... I z normalną sierścią...

Aktualne fotki dziewczynki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zwłaszcza na ostatnim zdjęciu widać jaka jest sierść, choć i tak zdjęcia nie oddają stanu faktycznego...

ifciastu

Post » Śro gru 29, 2010 21:45 Re: Czajek ma dom, Izzi wróciła z adopcji...

Izzi bidulka :(
A spokojniejsza już troszkę ?
Obrazek

ana_p

Post » Czw gru 30, 2010 9:19 Re: Czajek ma dom, Izzi wróciła z adopcji...

W stosunku do nas się uspokoiła, ale w stosunku do zwierząt niestety nie...

ifciastu

Post » Pon sty 03, 2011 20:04 Re: Czajek ma dom, Izzi wróciła z adopcji...

Najnowsza fotka białej królewny:
Obrazek

Kicia troszkę się uspokoila, nie jest juz taka nerwowa. Normalnie można ją głaskać, brać na ręce. Jak dostanie głupawki to podgryza, ale w zabawie. Z kotami nie ma już spięć, spięcia są z psem straszne.

ifciastu

Post » Nie sty 09, 2011 18:10 Re: Czajek ma dom, Izzi wróciła z adopcji...

Jakoś tak miałam dziwne przeczucie miałam co do Izzi, dlatego się dopytywałam. Wygląda na to,że kocinka najlepiej by się chyba czuła jako jedynaczka. Trochę tylko dziwne,że jak była u Ciebie wcześniej to takich jazd nie było.
Obrazek

Izzi

Post » Śro lut 02, 2011 18:18 Re: Czajek ma dom, Izzi wróciła z adopcji...

Co u bielinki ?
Obrazek

ana_p

Post » Pt kwi 01, 2011 9:58 Re: Czajek ma dom, Izzi wróciła z adopcji...

Co u Izzi?
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

[poprzednia]