Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 10, 2010 22:17 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

trawa11 pisze:
maciejowa pisze:O ja cię kręcę... Ale masz fajnie z tym swoim tatą :ryk: Kurczę, mielonka własnej roboty :roll:

mój tato był kiedys kierownikiem masarni , no troche już dawno, jeszcze za czasow ,kiedy były kartki na mięso. Dlatego też takie rzeczy potrafi dobrze robić.
Szkoda ,ze juz nie jest , bo moje koty dobrze by mialy :ryk:

8O Nooooo... Ojejku, to i wędlinki różne na Święta pewnie macie superowe :) Ja też tak chcęęęęę :!: :placz:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Śro lis 10, 2010 22:25 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

maciejowa pisze:
trawa11 pisze:
maciejowa pisze:O ja cię kręcę... Ale masz fajnie z tym swoim tatą :ryk: Kurczę, mielonka własnej roboty :roll:

mój tato był kiedys kierownikiem masarni , no troche już dawno, jeszcze za czasow ,kiedy były kartki na mięso. Dlatego też takie rzeczy potrafi dobrze robić.
Szkoda ,ze juz nie jest , bo moje koty dobrze by mialy :ryk:

8O Nooooo... Ojejku, to i wędlinki różne na Święta pewnie macie superowe :) Ja też tak chcęęęęę :!: :placz:

nie , teraz juz tak nie robi tato , już tylko trochu , no czasem jakąs szynke uwędzi. tato ma 72 lata , choć energii jeszcze sporo :wink: .
Minusem tego wszystkiego było kiedys to ,ze dlugo nie rozróżnialam schabu od wołowiny :oops: . zawsze mama ,albo tato gotowal. pech chciał ,ze kiedys to ja , podczas ferii mialam zrobic obiad. Tato zadzwonił z pracy i powiedizal ,zebym rolady zrobiła. ok. wiedzialm, jak sie robi , bo nieraz wiedzialam . Otwieram lodówke i konsternacja :roll: . Dwa kawaly miesa, rózniace sie kolorem. I co teraz? ktore na rolady :roll: . Dobrze ,ze blisko ciotka mieszkala, wzięlam oba miecha pod pachę i do niej polecialam,coby mnie uświadomiła :ryk: . No wstyd mi było dzwonic do taty i Go pytać :oops: .
I tak długo nie moglam sie rozeznac w innych mięsach :ryk:
Dlatego teraz zdecydowanie wole kuchnię mąćzną :ryk:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro lis 10, 2010 22:30 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

trawa11 pisze:
nie , teraz juz tak nie robi tato , już tylko trochu , no czasem jakąs szynke uwędzi. tato ma 72 lata , choć energii jeszcze sporo :wink: .
Minusem tego wszystkiego było kiedys to ,ze dlugo nie rozróżnialam schabu od wołowiny :oops: . zawsze mama ,albo tato gotowal. pech chciał ,ze kiedys to ja , podczas ferii mialam zrobic obiad. Tato zadzwonił z pracy i powiedizal ,zebym rolady zrobiła. ok. wiedzialm, jak sie robi , bo nieraz wiedzialam . Otwieram lodówke i konsternacja :roll: . Dwa kawaly miesa, rózniace sie kolorem. I co teraz? ktore na rolady :roll: . Dobrze ,ze blisko ciotka mieszkala, wzięlam oba miecha pod pachę i do niej polecialam,coby mnie uświadomiła :ryk: . No wstyd mi było dzwonic do taty i Go pytać :oops: .
I tak długo nie moglam sie rozeznac w innych mięsach :ryk:
Dlatego teraz zdecydowanie wole kuchnię mąćzną :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
A to dobre :ryk: Ale wiesz co? Ja też bym z tym mięchem latała, bo tez nie zawsze odróżniam :ryk: :ryk: :ryk: Mam takiego pana na ryneczku, co mięso u niego kupuję i zawsze mówię mu: na gulasz, na zupę, na bitki i on mi daje :ryk:

maciejowa

Post » Śro lis 10, 2010 22:37 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

maciejowa pisze: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
A to dobre :ryk: Ale wiesz co? Ja też bym z tym mięchem latała, bo tez nie zawsze odróżniam :ryk: :ryk: :ryk: Mam takiego pana na ryneczku, co mięso u niego kupuję i zawsze mówię mu: na gulasz, na zupę, na bitki i on mi daje :ryk:

Ja to też nie umiem przebierać w mięsie, moze nawet dla mnie nie istnieć :lol: . Mam przesyt z młodych lat.
No i tak naparwdę to nigdy nie nauczyłam sie porządnych mięsnych potraw robic. dobrze,ze mój TZ niewybredny i wszystko zje :mrgreen: , nawet talerz oblize :ryk:
Obrazek

Danusia

Post » Śro lis 10, 2010 22:46 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

trawa11 pisze:

Ja to też nie umiem przebierać w mięsie, moze nawet dla mnie nie istnieć :lol: . Mam przesyt z młodych lat.
No i tak naparwdę to nigdy nie nauczyłam sie porządnych mięsnych potraw robic. dobrze,ze mój TZ niewybredny i wszystko zje :mrgreen: , nawet talerz oblize :ryk:

Mój też zjada wszystko bez wybrzydzania. Ale ja lubię mięsko. I uczę się cały czas trudnej sztuki gotowania :lol: Stąd wziął się blog. To co wypróbuję zaraz tam wpisuję, żebym nie musiała później grzebać w papierach. No i mam przepis pod ręką jeśli gdzieś wyjadę i muszę coś dobrego zrobić :mrgreen:

maciejowa

Post » Śro lis 10, 2010 22:47 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

Taaaaki jestem zmęczony :lol: :lol: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

maciejowa

Post » Śro lis 10, 2010 22:55 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

maciejowa pisze:
trawa11 pisze:

Mój też zjada wszystko bez wybrzydzania. Ale ja lubię mięsko. I uczę się cały czas trudnej sztuki gotowania :lol: Stąd wziął się blog. To co wypróbuję zaraz tam wpisuję, żebym nie musiała później grzebać w papierach. No i mam przepis pod ręką jeśli gdzieś wyjadę i muszę coś dobrego zrobić :mrgreen:

no własnie se wygrzebałam ciasto gruszkowo-kokosowe z twarogiem
Oczywisćie z Twego blogu :ok:
A, oglądalam wczoraj w kauflandzie blaszki na mufinki, jesoo 65 zł kosztowala 8O
Obrazek

Danusia

Post » Śro lis 10, 2010 22:56 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

maciejowa pisze:Taaaaki jestem zmęczony :lol: :lol: :lol:

a czym sie tak kochanie zmęczyłes :roll: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Danusia

Post » Śro lis 10, 2010 22:57 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

trawa11 pisze:
A, oglądalam wczoraj w kauflandzie blaszki na mufinki, jesoo 65 zł kosztowala 8O

8O 8O 8O Ileeeee???
Na Allegro kup, bo tam duuuużo taniej. Nawet z wysyłką :roll:

maciejowa

Post » Śro lis 10, 2010 22:58 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

trawa11 pisze:
maciejowa pisze:Taaaaki jestem zmęczony :lol: :lol: :lol:

a czym sie tak kochanie zmęczyłes :roll: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mordowaniem Łatka Ciociu :mrgreen:

maciejowa

Post » Śro lis 10, 2010 23:00 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

maciejowa pisze:
trawa11 pisze:

8O 8O 8O Ileeeee???
Na Allegro kup, bo tam duuuużo taniej. Nawet z wysyłką :roll:

nie kupie narazie . poczekam, bo wcześniej widzialam własnie w gazetce Kauflanda te same foremki w promocji za 18 zl , no chyba ,że sie myle i były na 12 sztuk :roll: . w kazdym razie poczekam jeszcze :wink:
Obrazek

Danusia

Post » Śro lis 10, 2010 23:02 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

trawa11 pisze:
nie kupie narazie . poczekam, bo wcześniej widzialam własnie w gazetce Kauflanda te same foremki w promocji za 18 zl , no chyba ,że sie myle i były na 12 sztuk :roll: . w kazdym razie poczekam jeszcze :wink:

A co to za różnica na ile sztuk... Ja mam na 12 i wstawiam ciastka na dwa razy ;)

maciejowa

Post » Śro lis 10, 2010 23:13 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

maciejowa pisze:
trawa11 pisze:

A co to za różnica na ile sztuk... Ja mam na 12 i wstawiam ciastka na dwa razy ;)

musze odnależc tę reklamę i spawdzę :roll:
Obrazek

Danusia

Post » Śro lis 10, 2010 23:25 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

trawa11 pisze:
maciejowa pisze:
trawa11 pisze:

musze odnależc tę reklamę i spawdzę :roll:

Sprawdziłam w necie w gazetce. Są jakieś rzeczywiście na 12 i na 24 muffiny w cenie 14,99, ale to już powinno być w sprzedaży bo od 6 do 12 listopada.. Chyba, że to jakieś inne jeszcze.. http://www.from.okay.pl/iulotka/pdf/kau ... 121110.PDF

maciejowa

Post » Śro lis 10, 2010 23:30 Re: Łatek i Marceli, Krówcia i Srebło, KiS - 5

maciejowa pisze:Sprawdziłam w necie w gazetce. Są jakieś rzeczywiście na 12 i na 24 muffiny w cenie 14,99, ale to już powinno być w sprzedaży bo od 6 do 12 listopada.. Chyba, że to jakieś inne jeszcze.. http://www.from.okay.pl/iulotka/pdf/kau ... 121110.PDF

musze zainstalować pdf ,bo mi komp tych plików nie otwiera, nie mogę zobaczyc.
Nasza gazeta reklamowa ,pownna być jutro w skrzynce , oferta nowa od piatku.
Obrazek

Danusia

[poprzednia][następna]