Nalewałam wode kaczkom gdy usłyszałam wołanie męża ,
' Choc , zobacz , to tylko tobie cos takiego mogło przywiać
Idę , patrzę , na klocach drewna siedzi mały kotek . Zaropiały , chudy , prawie łysy , malutki bidulek .
Wziełam tą kupkę nieszczęścia na ręce . Wazy tyle co piórko . Wiatr wieje okropnie . Jak nic , musiało go przywiać :
Mała kicia - dziewczynka , siedzi teraz w pokoju w kenelu i drze mordkę . Została odpchlona i nakarmiona . Jak odpocznie to ją pooglądam , zważę i zobaczę czy wymaga jakiegoś leczenia , czy wystarczy odkarmić , i podleczyć oczka .
Tradycyjnie będzie potrzebowała dalszego tymczasu , bo ją moje psy zjedzą .
Oto bohaterka , ok. 8 tygodniowa Helcia .
[/url]Młoda ma nieziemski apetyt . Daję jej po troszkę , żeby sie nie rozchorowała . Sierśc wyłazi jej garściami . Pierwszy raz widze coś takiego . Grzbiet ma prawie łysy .
Mała ciężko oddycha , kicha , prycha , z oczek i noska jej cieknie . Bardzo jest biedna . Niedożywiona to jest na 100% . To chodzący kościotrup
Dałam jej zastrzyk antybiotyku . Uwierzcie , nie było gdzie dać To kocia mumia .
Ona jest starsza , bo jest spora . Pewnie ma ze 3-4 miesiące . Bardzo miziasta . Wywala sie kołami do góry , i nawet bez protestu dała sobie zrobic zastrzyk . Kto robił kotom zastrzyki , ten wie , że jak kot na to pozwala , to znaczy że jest z nim żle . Waży 70 deka . Łopatki i kręgosłup ostre , żebra wystające , skóra sucha , trudna do odciągnięcia . Oczy zaropiałe . Je , biegunki nie ma . Dupcia czysta . Na mordce nie jest łysa . Jak pociągnąć za sierść , to wychodzi z niej garścią . Matowa , brudna w jakims pyle , jakby z węgla czy coś w tym stylu .
.
Dałam jej trochę pasty calo-pet do miseczki , i wylizała do czysta . Śpi na legowisku świnki morskiej , wcześniej spała w kuwecie , ale już skumała , że lepiej na legowisku . Pojadła ryżu z wołowinką , co psom ugotowałam .
Jest grzeczna , mruczasta , Popiła convalescence . Oczka biedne , z ropka , załzawione , z noska kapie , chrypi przy oddychaniu . Tuli sie do rąk . Nie protestuje jak ją zamykam w kenelu . Bardzo biedna kocinka .