Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 09, 2010 12:34 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Żyję. Tylko jakaś taka nieprzytomna dziś jestem :roll:
Spaaaaać :roll: ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto lis 09, 2010 13:02 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Wielbłądzio pisze:Żyję. Tylko jakaś taka nieprzytomna dziś jestem :roll:
Spaaaaać :roll: ...

Wszyscy chca spac - cisnienie jest tak niskie, ze robi dziure w podlodze.

Trzymajcie sie cieplutko
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Wto lis 09, 2010 13:04 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

A myślałam, że to tylko ja mam dzisiaj taki rozlazły, dłuuugi, ziewający dzień

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto lis 09, 2010 13:06 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Nawet się przestraszyłam że ze mną gorzej... a tu tylko ciśnienie :) Dla Tadzi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lis 09, 2010 17:03 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Tadzinka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Jakoś choroby u wszystkich. Za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Paluszek

Post » Wto lis 09, 2010 19:23 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

No, dzisiaj Bure się nie popisało :?
W efekcie powyższego porcja leku została podana na trzy raty, w trzech wkłuciach. Przepraszałam ją, że kłuję tyle razy - no ale co miałam zrobić, skoro za każdym razem wyrywała się jak opętana :( Przy okazji pokłułam też igłą swoje własne palce.
Ale połowa już za nami. Oby do końca.

Niestety, Tadźka znowu odbezpieczyła i zdjęła z łapy cały opatrunek, nie wiem, czy jest sens robić następny (ten z lecznicy, założony przez chirurga, był wręcz pancerny, a zdołała go rozpracować już następnego popołudnia :roll: z kolejnym, założonym przeze mnie wczoraj rano, poradziła sobie dziś w ciągu dnia :? ) Ranka i szew wyglądają bardzo ładnie, nic się nie paprze. Doktor Bissenik miał rację, uprzedzając mnie, że łapka Tadzinki wygląda teraz trochę jak u dinozaura :ryk:

Nawet Bidziunia trochę dziś protestowała :roll:

A Licho jakimś cudem chyba nie naszczało od rana nigdzie 8O No chyba, że ze zmęczenia nie zauważyłam i nie wyczułam. Czy zmęczenie przytępia zmysł węchu...?

I jeszcze jeden z aktualnych wielbłądzich dylematów egzystencjalnych. Czy podawanie lincospectinu może wywoływać u kota sraczkę? W sensie samej konstystencji, nie częstotliwości. Może...? Bo Tadzina nigdy nie sr*wała na rzadko, a teraz s*a :roll:
Ostatnio edytowano Wto lis 09, 2010 22:42 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto lis 09, 2010 19:45 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Zapraszamy do reklamy :wink:

Twój kot kupowałby OMO Color.
Obrazek

Wielbłądzio

Post » Wto lis 09, 2010 20:21 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Wielbłądzio pisze:Zapraszamy do reklamy :wink:

Obrazek
Color - żeby kolory nie wyblakły :D

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto lis 09, 2010 20:25 Re: Tanie Dranie. Tadźka po zabiegu, Plusz kupowałby OMO s. 66;)

Co fakt to fakt. Plu Plu czarny jak smoła, od nowości po dziś dzień.

Cóż, bo taki na przykład zrudziały Maciek to byłby już antyreklamą :roll: :wink:

Wielbłądzio

Post » Śro lis 10, 2010 9:06 Re: Tanie Dranie. Tadźka po zabiegu, Plusz kupowałby OMO s. 66;)

Mam dosyć.

Po nocy zaszczana pralka (znów trzeba będzie odsuwać, bo jak zwykle dostało się też pod :( ), kanapa i blat kuchenki.
Drapak wczoraj potraktowałam roztworem sody, wskutek czego miejscami zmienił kolor na jakiś taki różowawy :( Smród oczywiście pozostał :( ... Ale sama jestem sobie winna, na głupotę nie ma lekarstwa. Bo po co było kupować drapak za 9 stów, kiedy z góry wiadomo było, że zrobi z nim to samo, co ze wszystkimi poprzednimi :twisted:
W korytarzu cuchnie.
Mam dosyć, po prostu dosyć :( :( :(

nie wiem, może by wrócić do bioxetinu...? Zapytam Małgosię :roll:

Wielbłądzio

Post » Śro lis 10, 2010 11:37 Re: Tanie Dranie. Tadźka po zabiegu, Plusz kupowałby OMO s. 66;)

Przycupnę w kąciku i potrzymam kciuki!!! Reklama Omo mnie rozbroiła :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro lis 10, 2010 15:55 Re: Tanie Dranie. Tadźka po zabiegu, Plusz kupowałby OMO s. 66;)

Spaaaaaaać.
A tu po powrocie do domu trzeba będzie zmywać oszczane kąty, a potem dać obu pannom zastrzyki...
Zmęczona jestem jakoś strasznie, chociaż niespecjalnie mam czym :oops:

Wielbłądzio

Post » Śro lis 10, 2010 16:29 Re: Tanie Dranie... Tadźka po amputacji palca - nowotwór :(((

Alyaa pisze:
Wielbłądzio pisze:Zapraszamy do reklamy :wink:

Obrazek
Color - żeby kolory nie wyblakły :D

Ale czarny to chyba zszarzeje od tego proszku. :mrgreen:
Do czarnego są ponoć specjalne 8)
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro lis 10, 2010 18:34 Re: Tanie Dranie. Tadźka po zabiegu, Plusz kupowałby OMO s. 66;)

Nie wiem, Plu na razie jest tylko figurantem, fotografuje się z tym artykułem wyłącznie w celach zarobkowych :mrgreen:
Jakoś mam opory przed przeprowadzeniem kluczowego testu :ryk:
Ale swoją drogą: specjalne płyny do płukania czarnego widziałam, ale proszków chyba nie :roll:

Wielbłądzio

Post » Śro lis 10, 2010 18:42 Re: Tanie Dranie. Tadźka po zabiegu, Plusz kupowałby OMO s. 66;)

Nie jest mi do śmiechu.

Wchodząc do mieszkania, wdepnęłam tuż pod drzwiami w kałużę moczu. Kolejną znalazłam dosłownie dwa kroki dalej, pod szafką. Trzecią - w kuchni za mikrofalówką. Do posprzątania była jeszcze czwarta, z którą nie zdążyłam się uporać rano - za pralką.

Wysiadam. Nie mam siły na taką codzienną orkę, ani kasy na kupowanie w takich ilościach środków czystości. Ani nawet czasu (bo gdyby nie konieczność spędzania tylu godzin na sprzątaniu, być może byłabym w stanie jakoś dorabiać do mojej marnej pensji...).
W sobotę porozmawiamy z Małgosią o ponownym wprowadzeniu psychotropów.
Jeżeli do wiosny sytuacja się nie zmieni, Lilek przeprowadzi się do mojej ciotki na wieś :(

To dramatyczna decyzja i jak na razie bardzo trudno jest mi pogodzić się z taką myślą. Ale to już przechodzi granice mojej wytrzymałości.
:( :( :(

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]