Gerard za tęczowym mostem.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 09, 2010 23:12 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

mawin pisze:
Neigh pisze:A wcale ze nie jest dobrze.......możliwe, ze koty wrócą bo rozrabiają w nocy.

- Podobno Gerard budzi panią w nocy domagając się jedzenia, mimo pełnej miski
Mała zaś biega, gania i rozrabia.

No w każdym razie jest problem

to pani nie wiedziała, że koty często prowadzą nocne życie i rozrabiają 8O dziwna pani :?

No ja też doznałam lekkiego szoku.......zwłaszcza, ze tyle niby wie....hmmm.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto lis 09, 2010 23:17 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Neigh pisze:- Podobno Gerard budzi panią w nocy domagając się jedzenia, mimo pełnej miski

8O 8O 8O
No przecież to koty są... Oni chcieli pluszaki? Bo nie rozumiem...
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Śro lis 10, 2010 7:44 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Edzina pisze:
Neigh pisze:- Podobno Gerard budzi panią w nocy domagając się jedzenia, mimo pełnej miski

8O 8O 8O
No przecież to koty są... Oni chcieli pluszaki? Bo nie rozumiem...

Ja się załamałam.........to był naprawdę rokujący dom. Pani pokryła koszt sterylki Małej i dodatkowych szczepień Gerarda ( noo teraz pewnie będę musiała zwrócić...). Pietnaście razy się o wszystko pytała, dzwoniła, sama mówiła - dobrze to wyglądało...

Dziś ma podjąć decyzję - ale ja już podjęłam - ona sobie najwyraźniej nie radzi z najmniejszym kłopotem........a co by było jakby pojawił sie wiekszy? Podłamałam się przyznam szczerze.......

I serio już nie wiem jak z tymi ludzmi rozmawiać........opowiadam o wetach, szczepieniach, transporterach itp....

Ale odnoszę wrażenie, ze oni mnie tylko tak słuchają z grzeczności....bo im się wydaje "a niech sobie wariatka pogada" a potem i tak robią swoje...
Wiecie z czego to wnioskuję? - Pani mnie wypytywała o karmy - no to podałam jej wszystkie przyzwoite i powiedziałam ze najtańszą z tych lepszych jest animonda kupiona tu i tu ( bo to fakt!).

No i powiedziałam coś tam o kitekecie, ze żaden normalny kot by tego nie kupwał.

Wczoraj jak mi pani zaczęła opowiadać o tych nocnych pobudkach - to jej najwyraźniej jej się wyrwało.... dosypałam mu kitiketa - Czego przepraszam? zapytałam. Noo kitiketa - na co ja - to nie dziwne że nie chciał jeść.....i budził. Domagał się NORMALNEGO jedzenia.......
A pani mi walnęła - że przecież ja jej mówiłam, że karmię najtańszymi karmami przy 7 kotach. Kurcze.....fakt, ale najtańszymi z jadalnych........a o kitekecie to mówiłam w kontekście, ze total badziew.... No to pani, ze mnie źle zrozumiała.......
Ale przecież miała to pani wszystko jasno i wyraźnie w mailu napisane.......

Normalnie nie wiem.........ja jestem stuknięta, czy oni. Zaczynam naprawdę dopuszczać myśl, ze sie moze nie nadaję do rozmów z tymi ludzimi.....

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro lis 10, 2010 7:58 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Kurcze no... Mała przecież wyrośnie i będzie spokojniejsza... A Gerard.. To nie wiem.. Może niech z zatyczkami śpią? :?
No przecież jak się bierze zwierzaka, jak się go chce, czeka i w ogóle, to co wtedy znaczą takie drobiazgi? Bo to nie są ważne powody... Eh..
Może jednak będzie karmić lepszymi?
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Śro lis 10, 2010 9:05 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

no niestety trafiłaś na bardzo miłego ale nic nie słuchającego osobnika :(
Zabierz koty i nie załamuj się. Tacy statystycznie się jednak rzadko trafiają (wśród tych pozytywnie wyselekcjonowanych)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro lis 10, 2010 9:11 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Mysza pisze:no niestety trafiłaś na bardzo miłego ale nic nie słuchającego osobnika :(
Zabierz koty i nie załamuj się. Tacy statystycznie się jednak rzadko trafiają (wśród tych pozytywnie wyselekcjonowanych)

też tak myślę :-) Neigh nie załamuj się, pani po prostu nie dorosła do posiadania kotów.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro lis 10, 2010 12:30 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Bingo Mysza.......

Otoż dziś 7.45 zadzwoniła Pani, ze Mała przespała noc grzecznie - się nawet ucieszyłam......ale clue było takie - mam zabrać Gerarda, a Mała to niech jeszcze zostanie.

No to się zeźliłam i powiedziałam, ze nie ma takiej opcji, bo :
a. Mała nigdy nie mieszkała bez kotów, i Pani ją wzięła pod warunkiem "pakietu"
b. zabiorę Gerarda i wtedy mogą sie zacząć inne problemy....z kotem który będzie sam
c. to nie jest tak, ze ona sobie ją jeszcze potrzyma a potem odda. Bo to nie jest pluszak, którego można reklamować, jak sie za bardzo nie zniszczy........I że teraz to ja jej bez problemu nowy dom znajde, a za pól roku to już niekoniecznie.

Na co Pani mi powiedziała "widać ze ma Pani lepszego klienta na kota". Co doprowadziło mnie do stanu takiego wrzenia, ze od razu wsiadłam w auto i oto jestem z powrotem.Zrobiłam radośnie 80 km i rozpindoliłam sobie cały dzień ( jutro wyjezdzam)
Jasne - generalnie handuluje tymi kotami i na każdym dorabiam się milionów.

Na miejscu mnie przeproszono. Oddałam 200 zł, które pani dała na sterylkę małej i szczepienia Gerarda. Pani mi dała 40 zł ......nooo żeby się chociaż troszkę dołożyć + dwia paki żwirków + różne jedzenia ( nie powiem dobre, kitekata mi nie dołożyła:-) ).

Wzięłam i w dość grzecznej formie się rozstałyśmy.......

Gerard miał totalnie mokry tyłek.........ciekawe czy aby nie to było powodem "reklamacji"

Obrazek

Neigh

Post » Śro lis 10, 2010 12:34 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Hihihi a hihihi Drzyjgęba przyszedł do domu, pazurzyska sobie wyostrzył .......i co i chodzi po domu i hihihi drze japę.

Przepraszam, ale mnie to rozwala hihihi.
Bo dowiedziałam się jeszcze, ze Gercio nie je:
a. surowego miesa ni w kawałkach ni mielonego ( wołowego i kurczaka)
b. białego serka
c. czegoś tam jeszcze.

Znając Gerarda osobiście zaczęłam podejrzewać, ze on nie żyje:-). Po czym po wejsciu do domu - sprawdzając, czy mi kota nie podmieniono, albo nie zapadł na jakąś tajemniczą chorobę - dałam mu kawałek nogi z kurczaka ( z KFC- tak, tak przyprawiona, ale kawalątek jeno.......)

Noooo stwierdzam z całą stanowczoscią: TO JEST GERARD I U MNIE KURNA JE!

Obrazek

Neigh

Post » Śro lis 10, 2010 12:57 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Jedyne co mi się ciśnie na usta w sprawie tego "domku" to taki jeden fajny skrót PKP - Porażka Kur..a Porażka :evil:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lis 10, 2010 13:30 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Gibutkowa pisze:Jedyne co mi się ciśnie na usta w sprawie tego "domku" to taki jeden fajny skrót PKP - Porażka Kur..a Porażka :evil:

I to jest dobre określenie... :twisted:

Edzina

Post » Śro lis 10, 2010 13:47 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Neigh pisze:Hihihi a hihihi Drzyjgęba przyszedł do domu, pazurzyska sobie wyostrzył .......i co i chodzi po domu i hihihi drze japę.

Przepraszam, ale mnie to rozwala hihihi.
Bo dowiedziałam się jeszcze, ze Gercio nie je:
a. surowego miesa ni w kawałkach ni mielonego ( wołowego i kurczaka)
b. białego serka
c. czegoś tam jeszcze.

Znając Gerarda osobiście zaczęłam podejrzewać, ze on nie żyje:-). Po czym po wejsciu do domu - sprawdzając, czy mi kota nie podmieniono, albo nie zapadł na jakąś tajemniczą chorobę - dałam mu kawałek nogi z kurczaka ( z KFC- tak, tak przyprawiona, ale kawalątek jeno.......)

Noooo stwierdzam z całą stanowczoscią: TO JEST GERARD I U MNIE KURNA JE!

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

mawin

Post » Śro lis 10, 2010 16:36 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Się nie ma co śmiać.......
Kot podszedł do plecaka syna i odwracając gębora tak, zeby mi się patrzeć prosto w oczy zaczął pazurzyska grrrrrr grrrrrrrrr radośnie w plecak wbijać...
Opindoliłam - niech wie ze jest hmm nooo w domu
To co? A to ostentacyjnie omijając drapak poszedł na kanapę robic to samo.....

Na zasadzie....a spróbuj mnie jeszcze raz w taki kanał wpuścić.......to mnie popamiętasz i ty i meble twoje....

Acha i nie wiem w czym był problem - ale kotecek urocy opróżnia już 2 michę........kitiketa śmiem twierdzić też by zeżarł.....

Obrazek

Neigh

Post » Śro lis 10, 2010 22:41 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Tak ogolnie to nie jest fajnie.....
Na bank czeka nas jednak usg.... miała to zrobić nowa pani.......tia
Do tego hmmm - oczy mało, ze zapuszczone czyli nie wpuszczane było, to ma jescze przy tych oczach nooo ranki......nie wiem same mu się porobiły? Czy ktoś mu wydłubywał te niacieki ropne i hmm noo poranił? Czy co????? Skóra jest pęknieta. Oczy znów przymrużone.......

Cholera a było tak ładnie. Do tego Gerard jest jakiś taki......hmm stłamszony? Ja nie umiem tego nazwać ani określić inaczej..........nooo i odskoczył dziś od wyciągniętej w jego kierunku ręki.
Czuję się winna jak jasna cholera........coś tam musiało się jednak nie tak zadziać! Przysięgam NAPRAWDĘ dobrze ten dom wyglądał......

Poza tym wyjezdzam - Gerard & company zostają pod opieką Aganez - będę nazad w poniedziałek dopiero.

Obrazek

Neigh

Post » Czw lis 11, 2010 12:43 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Neigh pisze:Się nie ma co śmiać.......
Kot podszedł do plecaka syna i odwracając gębora tak, zeby mi się patrzeć prosto w oczy zaczął pazurzyska grrrrrr grrrrrrrrr radośnie w plecak wbijać...
Opindoliłam - niech wie ze jest hmm nooo w domu
To co? A to ostentacyjnie omijając drapak poszedł na kanapę robic to samo.....

Na zasadzie....a spróbuj mnie jeszcze raz w taki kanał wpuścić.......to mnie popamiętasz i ty i meble twoje....

Acha i nie wiem w czym był problem - ale kotecek urocy opróżnia już 2 michę........kitiketa śmiem twierdzić też by zeżarł.....

No, nie Gerard mnie po prostu rozwala :ryk: :ryk: :ryk:
On Cię chciał po prostu ukarać, że gdzieś go wywozisz...
Nie namawiam do pozostawienia, ale wygląda na to, że sie swietnie rozumiecie.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pt lis 12, 2010 11:00 Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....

Neigh pisze:Tak ogolnie to nie jest fajnie.....
Na bank czeka nas jednak usg.... miała to zrobić nowa pani.......tia
Do tego hmmm - oczy mało, ze zapuszczone czyli nie wpuszczane było, to ma jescze przy tych oczach nooo ranki......nie wiem same mu się porobiły? Czy ktoś mu wydłubywał te niacieki ropne i hmm noo poranił? Czy co????? Skóra jest pęknieta. Oczy znów przymrużone.......

Cholera a było tak ładnie. Do tego Gerard jest jakiś taki......hmm stłamszony? Ja nie umiem tego nazwać ani określić inaczej..........nooo i odskoczył dziś od wyciągniętej w jego kierunku ręki.
Czuję się winna jak jasna cholera........coś tam musiało się jednak nie tak zadziać! Przysięgam NAPRAWDĘ dobrze ten dom wyglądał......

Poza tym wyjezdzam - Gerard & company zostają pod opieką Aganez - będę nazad w poniedziałek dopiero.

ojej może ta pani do uderzyła skoro tak reaguje na ręke :-( biedaczek, dobrze że jest znosu u Ciebie.
czasami coś wygląda dobrze, a okazuje się jedną wielką pomyłką.
no Gerardzik jesteś moim ulubionym persem (bo ja za persami nie przepadam, takie plaskate gęby mają ;-) ale ten to wyjątek, ma chłopak coś w sobie), więc masz być zdrowy, szczęśliwy i masz znaleźć super domek .

mawin

[poprzednia][następna]