Poznań Główny - koty i kocięta...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 08, 2010 12:24 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

To jeśli potrzebne są dodatkowe ręce to chętnie pomogę w sklejaniu, niestety, nie dysponuję żadnymi materiałami bo kasy brak :( I bardziej pasowałoby mi właśnie od rana.
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Pon lis 08, 2010 12:37 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

koconek pisze:
olka_sz pisze:no to jak na razie propozycje na II turę "budkowania" to 19-ty od 13.00 do 18.00 lub 20-sty; zobaczymy czy ktoś jeszcze pisałby się na któryś z tych terminów...

Niestety u mnie 19, 20 odpadają - ewentualnie znów zostaje niedziela czyli 21wszy.

To możemy zrobić III turę :wink: - bo u mnie 21.11 też jest ok.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pon lis 08, 2010 21:25 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Ja 21.11 chyba też będę mogła.
Soboty jak dla mnie w listopadzie odpadają ze względu na wyjazdy, ale w niedzielę powinnam być.

Dzisiaj byłam na dworcu tak ok. 17.30 i widziałam tylko 3 koty - te czarne, które przebywają koło baru (nawet jednego udało mi się pogłaskać z zaskoczenia ;)). Słyszałam też jakieś koty tam w tym budynku, gdzie ostatnio łapałyśmy maluchy, ale nie miałam latarki, więc nic nie zobaczyłam.
Zostawiłam i jednym i drugim mokra karmę.
Te pierwsze wcinały, były głodne.
Te drugie nie wiem.

Na dworcu byłam też w sobotę, ale rano. Wtedy żaden kot się nie pojawił.
Zostawiłam karmę w tym barze za dworcem i poprosiłam, żeby bagażowy nakarmił.
Dzisiaj go nie spotkałam, więc nie wiem, czy nakarmił.
Mam nadzieję, że tak.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon lis 08, 2010 21:59 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Wto lis 09, 2010 8:32 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Marto Droga, poproszę o nr konta - dołączam do funduszu "dworcowiaków".

Koconku, o której planujesz spotkanie 14.11., jeśli od rana, to chętnie służę pomocą ( o 14.00 zaczynam "dyżur" przy Babuni).
Niestety nie mogę kupić żadnych potrzebnych materiałów, bo chwilowo cierpię na finansową zapaść :oops:

Mam poduchy z pierza, które do wyściełania budek się pewnie nie nadają, ale może w piwniczce by się przydały.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lis 09, 2010 10:16 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

koconek pisze:W sprawie polaru: w Ikei są kocyki 130x170cm po 5,79zł tylko kolor niebieski. To wychodzi taniej niż zamawianie na allegro+ przesyłka. Ponieważ nie mam czasu dotrzeć tam osobiście może ktoś zaofiarowałby się kupić po uprzednim zgromadzeniu środków od osób, które się zadeklarowały???
Również czasowo odpadam z szukania po lumpexach.
Mam za to 6 kocyków Ikeowskich dzięki uprzejmości osoby spoza forum.

Jeśli jeszcze nikt się nie zgłosił to będę w Ikei w piątek, więc mogę przy okazji kupić te koce.
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Wto lis 09, 2010 16:36 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Moj bazarek sie skonczyl. Czekam teraz na wplaty od kupujacych i robie przelew. Bedzie 44 zlote (39 z bazarku plus 5 ode mnie na powstaly fundusz). Czy wplata za bazarek na to samo konto co fundusz?? Wtedy przeleje razem.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto lis 09, 2010 17:10 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Mamy pierwsze wpłaty na Fundusz Kotów Dworcowych :spin2:

- od Avian 20 zł
- od wilber 60 zł

A przecież składka, to 5 złotych! Przywołuję Was do porządku kobiety! Co za niezdyscyplinowane towarzystwo... :roll:

Nie no, poważnie :wink: - gdybym lubiła serduszkowanie (vide: :1luvu: ), to bym tu poserduszkowała, ale bardziej w moim stylu będzie: wielkie dziękuję! :D

Jerzykówko, wyślę priv. Witamy w gronie FKD 8)

Saggi, stronki widziałam, dziękuję że chciało Ci się tym zająć :D Teraz pozostaje nam liczyć na odzew :ok:

skawareek - tak, to samo konto do wszystkich wpłat. Za bazarek serdeczne dzięki! :D

KMagda - jak będę miała wieczorem chwilę, to zerknę w starsze wpisy, co do tej pory uradziłyśmy z tymi kocykami, tzn. ile już mamy ile zostało do kupienia oraz kto zadeklarował kocykowe wsparcie finansowe. W razie czego przelałabym Ci jutro pieniądze z mojego konta, tak żebyś miała na zakupy. Dziękuję że pomyślałaś o zakupach dla dworcowiaków :D

Jak będziecie się tak angażować, to będę zmuszona notorycznie nadużywać słowa "dziękuję" - tym samym padło po raz piąty w tym niedługim przecież poście! :wink: A niech tam, tym razem poświęcę poprawność stylistyczną. Fajnie, że można na Was liczyć (tu - gdyby to było w moim stylu - powinnam znowu zaserduszkować). Naprawdę...

A z wieści różnorakiej treści: uznałyśmy z Kasią5000, że w tym tygodniu nie łapiemy. Co prawda już drugi tydzień zbierałyśmy się do łapania pozostałych na dworcu maluchów, ale w związku z szalejącym w piwniczce wirusem musimy się jeszcze wstrzymać :? Od jutra zaczynam podawać kotom-rekonwalescentom beta glukan oraz lacidofil. Terapia wzmacniająca potrwa tydzień, czyli do następnej środy i wtedy będzie można wypuścić przynajmniej 2 dorosłe koty i na ich miejsce złapać nowe. Kotka z chorymi płucami być może będzie musiała zostać w piwniczce dłużej. A propos, czy ktoś może ma zaprzyjaźnionego lekarza, który wypisałby receptę na leki dla tej kity? Skonsultowałam się z CoolCaty, która stwierdziła, że poprowadziłaby leczenie zupełnie inaczej niż w tej chwili, a że jej ufam jak mało komu, to chciałabym podawać zaordynowane przez nią leki. Tylko recepty by mi się przydały...Bo jak pójdę do jakiegoś weta i poproszę o wypisanie leków, które zalecił inny wet, to mnie raczej szybko wyproszą...

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Wto lis 09, 2010 17:22 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Napisz mi na pw na co te recepty.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lis 09, 2010 17:27 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Poproszę też o nr konta :)
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto lis 09, 2010 20:45 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

W piątek madzik dostanie ode mnie stos ręczniczków, itp., może się przydadzą w piwniczce?

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Wto lis 09, 2010 21:19 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Dodałam jeszcze fotkę i linki z opisem na animalia.pl
http://animalia.pl/galeria.php?id=80027

i na naszej-klasie:
http://nk.pl/profile/1334694/gallery/album/9/67

macie pomysły gdzie jeszcze dodać?

Jak ktoś ma konto na facebooku może tam doda info? Na innych znanych portalach też :).

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Wto lis 09, 2010 21:37 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

saggi pisze:Dodałam jeszcze fotkę i linki z opisem na animalia.pl
http://animalia.pl/galeria.php?id=80027

i na naszej-klasie:
http://nk.pl/profile/1334694/gallery/album/9/67

macie pomysły gdzie jeszcze dodać?

Jak ktoś ma konto na facebooku może tam doda info? Na innych znanych portalach też :).

http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... _invites=0

kasia_5000

Post » Wto lis 09, 2010 21:43 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Dzisiaj ok. 18-tej też byłam na PKP. Koty dostały karmę od anny57 - dziękujemy! :)
Pojawiła się 6 czarnych dorosłych kotów za budynkiem dworca.
Niektóre podchodziły na wyciągnięcie ręki, a jeden nawet próbował zajrzeć mi do plecaka...
W dalszej części pojawiły się 3 kociaki biało - czarne.
Może było ich więcej, ale one generalnie siedzą w tym budynku do rozbiórki, nie wchodziłam tam, więc nie jestem pewna.
Dwa z tych kociaków dały się pogłaskać, można je spróbować łapać bez klatko łapki.
Raczej nie wyglądają na dzikie. Tylko ie można ich wystraszyć.

kasia_5000

Post » Śro lis 10, 2010 0:23 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Co do klejenia budek: ja mam cały dzień do dyspozycji, więc godzinę możemy ustalic wspólnie.
Bardzo proszę o nr telefonów na PW, od osob, ktore sie pisza na 14.11. oraz propozycję godziny.
Mamy kartony i styropian, ale bardzo proszę, aby kazda osoba kupiła jedną rolkę taśmy pakowej lub srebrnej izolacyjnej oraz folię do owinięcia z zewnątrz budek - tego brakuje.
Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze jutro dotrzeć do Ikei i dokupić kocyków, ale na pewno muszę dokupić też tasmę i folię.
Proszę także zabrać swoje nozyki do cięcia kartonu, bo choć trochę ich mam to może zabraknąć. Nozyczek jest za to dostatek.
Zeby nie zasmiecac watku wszelie pytania organizacyjne prosze na PW. Adres wszystkim rozesle na PW.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

[poprzednia][następna]