PROSZĘ O RADĘ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 09, 2010 19:19 PROSZĘ O RADĘ

Znajoma przygarnęła kotka. Jest to kotek wychodzący ma ok.7 miesięcy. Od jekiegoś czasu siku robi na polu a na kupola przybiega do domu. Robir w różnych miejscach, gdzie mu się uwidzi. Co ma zrobić, żeby załatwial się na drugie też na zewnątrz. Nie chciałabym ,żeby przez to stracil dość fajny domek.

PANCIA.M

Od: Pt sty 09, 2009 20:01

Post » Wto lis 09, 2010 19:27 Re: PROSZĘ O RADĘ

PANCIA.M pisze:Znajoma przygarnęła kotka. Jest to kotek wychodzący ma ok.7 miesięcy. Od jekiegoś czasu siku robi na polu a na kupola przybiega do domu. Robir w różnych miejscach, gdzie mu się uwidzi. Co ma zrobić, żeby załatwial się na drugie też na zewnątrz. Nie chciałabym ,żeby przez to stracil dość fajny domek.

A ma kuwetę w domu?? nie chce mi się wierzyć,że mając kuwetę "numerek dwa" robi gdziekolwiek..siku-uwierzyłabym, ale to drugie?? może znajoma nie ma kuwety i w tym problem ,że robi gdzie popadnie..
A oduczyć, aby całkowicie na zewnątrz?? nie sądzę :?
Obrazek

fantek1

Od: Pt lut 13, 2009 15:09

Post » Wto lis 09, 2010 19:41 Re: PROSZĘ O RADĘ

ma kuwetę, z której praktycznie korzystał tylko na poczatku.

PANCIA.M

Post » Wto lis 09, 2010 19:43 Re: PROSZĘ O RADĘ

A nie ma jakiegoś rozwolnienia? Kotek jest odrobaczony?
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Wto lis 09, 2010 19:52 Re: PROSZĘ O RADĘ

Spróbujcie zmienić żwirek, dać mu kilka kuwet, nawet prowizorycznych, np. z pokrywek od pudełek z różnymi rodzajami żwirku, a nawet ziemią z ogrodu. Miejsce kuwety też jest ważne, powinna być w zacisznym miejscu, gdzie kot czuje się pewnie i osłonięty . Można też wrzucać do kuwety to co zrobi gdzie nie trzeba
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

Post » Wto lis 09, 2010 20:29 Re: PROSZĘ O RADĘ

Dzięki.
nie wiem co zrobią jak pomysł z różnym żwirkiem i miejscem na kuwet nie uda się .

PANCIA.M

Post » Wto lis 09, 2010 20:32 Re: PROSZĘ O RADĘ

fantek1 pisze:
PANCIA.M pisze:Znajoma przygarnęła kotka. Jest to kotek wychodzący ma ok.7 miesięcy. Od jekiegoś czasu siku robi na polu a na kupola przybiega do domu. Robir w różnych miejscach, gdzie mu się uwidzi. Co ma zrobić, żeby załatwial się na drugie też na zewnątrz. Nie chciałabym ,żeby przez to stracil dość fajny domek.

A ma kuwetę w domu?? nie chce mi się wierzyć,że mając kuwetę "numerek dwa" robi gdziekolwiek..siku-uwierzyłabym, ale to drugie?? może znajoma nie ma kuwety i w tym problem ,że robi gdzie popadnie..
A oduczyć, aby całkowicie na zewnątrz?? nie sądzę :?

A ja uwierzę.
Mam takiego kota, siku ląduje zawsze w kuwecie, kupal bardzo rzadko...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto lis 09, 2010 20:33 Re: PROSZĘ O RADĘ

Pancia-teraz ziemia jest mokra,kotek nie chce w niej grzebać,dlatego do domku przybiega.Może kuweta w złym miejscu stoi,kotek nie czuje sie w niej pewnie,to koopkuje po katach?
Też bym spróbowała tak jak radzi JOANNAM

Ja mam kotkę,która robi dokładnie odwrotnie-koopal w kuwecie,siku na podłogę-no nie skłamalabym-czasem sika w kuwetach :evil:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lis 09, 2010 20:36 Re: PROSZĘ O RADĘ

kropkaXL pisze:Ja mam kotkę,która robi dokładnie odwrotnie-koopal w kuwecie,siku na podłogę-no nie skłamalabym-czasem sika w kuwetach :evil:

Niestety takiego też mam :evil:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto lis 09, 2010 20:43 Re: PROSZĘ O RADĘ

No to niezły komplet 8O
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lis 09, 2010 21:39 Re: PROSZĘ O RADĘ

Hondel siku robi na dworze. wychodzę z nim tak ze 3 razy na dzień. sra najczęściej też na dworze. z kuwety nie korzysta, bo w kuwecie tylko najdrobniejszy piasek mu pasuje :roll:

ale wystarczy na kota nakrzyczeć, nie pomiziać wtedy, kiedy i jak sobie tego życzy, za krótko się pobawić, wyjść z domu wieczorem 8O etc - to kupa ląduje poza kuwetą. najczęściej jest zawinięta pieczołowicie w ręcznik. no, a przed kastracją to niemal każda kupa była napodłogowa. szczególnie jak Małż był w domu. :twisted:

u Hondla to baardzo woniejący sprzeciw wobec rzeczywistości. może ten kot też tak stresa jakiegoś manifestuje?
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Śro lis 10, 2010 8:32 Re: PROSZĘ O RADĘ

Stresiora to raczej niema, moze za bardzo się z nim draznia w czasie zabawy.Uswiadomilam ich, ze takie zachowanie kota jak opisywali to wyraz złości i rozdrażnienia i obiecali przestać.
A pozatym to ten kot ma to co powinien, dobre żarcie, wychodzi ale w okolicy nie ma ruchliwej ulicy , własciwie jedna mala uliczka dojazdowa do kilku domow i szczere pola.
Żyć nie umieraĆ :D .

PANCIA.M

Post » Śro lis 10, 2010 8:35 Re: PROSZĘ O RADĘ

7mcy - nie pora wykastrować?
Bo zaraz w świat za dziewczynami poleci i będzie wątek - ratunku, zginął kot.

Do kuwetki zwyklej ziemi trochę dodałabym.
I kciuki za trafienia :ok: :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55