Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 08, 2010 19:08 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Szalony Kot pisze:Ja byłam w sobotę :)

Aaa, to Twoi Pańtwo jechali po Miśka 543. Jednego z pięciu kotów, które przywiózł do schroniska... BOŚ :?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon lis 08, 2010 23:54 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

alareipan pisze:Szalony Kocie to Ty byłaś w niedzielę?

Potwierdzam, że Kafka w domku :ok: :ok: Wieści optymistyczne :D Pani przysłała mi esa, że mądrzejszego kota to nie widziała, nawet na kanapę nie wskakuje bez pozwolenia ;) Chłopak znalazł sobie bezpieczną przystań pod łóżkiem, bo państwo maja 3 dzieci (najmłodsze 2-letnie). I dzisiaj z Panią spędzili cały dzień w łóżku, to znaczy Kafka większość pod. Apetyt mu dopisuje i humor też :ok: :ok: Pani naprawdę wydaje się bardzo fajna, przyjechała prosto z kocich zakupów, z transporterem :ok: :ok: Miała kotkę syjamkę przez kilkanaście lat. Z opowieści wynika, że bardzo zołzowatą, więc Kafka wyda jej się aniołem ;)

Wydałyśmy też Donka (206), który w BA okazał się... Donką... A akurat przekonywałyśmy państwa, że na dokocenie do kotki, to kocur będzie lepszy ;) No ale kotkę wzięli i tak :ok:

I Kasia wyadoptowała chyba z 5-6 kociaków. Nie wiem, bo się pogubiłam :oops: Ale na pewno 4 z 6, które są w zdjęciach Anuli bez numeru.

Przez tydzień do domów poszły z większych 377, 705, 730, 543, 654, 613, 671, 728. W tym są 3 ;) I kilkanaście maluchów, ale numerów nie spisuję.

Kotów w PA zostało po niedzieli 7. W tym Beza na obserwacji... Nie wiem czy nie trzeba się nią zainetresować, bo kocia jest cudna, ma kilka miesięcy, czarna mistrzyni mruczenia :roll: Oraz Harabia - dymny przystojniaczek z charakterem diabła. Jeżeli można mówić o jakiś jego postępach, to... przebywał w pokoju wtedy, gdy my ;) Nie wiem co z nim czynić, jest obrzydliwie piękny, ale czy da radę go socjalizować nie wiem :roll:

Smarti kociaki, o które pytałaś nie poszły w weekend. Są nadal w PA kociąt.

Kurczę, na fotach z bazy nie ma tego miotu, który doszedł w niedzielę, i który rozszedł się w większości :| Także ze zdjęć to: 726 w domu i biało- bury chłopaczek + na pewno trójka z niedzielnego miotu i czarna zagrzybiona dziewuszka, która tkwiła w klatce już dłuższy czas (nie pamiętam niestety nr miotu :roll: ).
No, a oprócz kociaków, o które pytała Smarti- doszły trojaczki z CCLX- cudne, ale jakoś nie przyciągnęły niczyjej uwagi :roll: ..no i miot trzech kociąt tak okrutnie brudnych- że gotowa byłam wmówić , że one mają taki niesamowite umaszczenie- i nie widzę innej możliwości 8O :lol: (ale Ania sprowadziła mnie na ziemię :P )...także- do wyboru do koloru! :roll:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto lis 09, 2010 0:35 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

AnielkaG pisze:Never, znalazłam: Maniek
http://foto.paluch.org.pl/001003484_mini.jpg

ID: 0654/10/K
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samiec ]
Maść: bury pregowany, białe dodatki
Data przyjęcia: 11-10-2010

On był tam MIESIĄC 8O
a takiej ulicy to wogóle nie ma :?

Ale Maniek będzie żył, miał chłopak farta

Miał chlopak farta, wypatrzyła go Sinea, Ty go wzięłas...
Lu byla niecały miesiąc, a i tak sie nie udało....
Przeciez zawsze było wiadmo, ze wiele z kotow umiera w ciagu pierwszych tygdni pobytu w schronisku.. a jesli są to maluchy, to prawie wszystkie.... :roll:
:(
a te maluszki biało-czarne z PA, tak potwornie brudne, pewnie juz nie zyją... :roll:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lis 09, 2010 13:20 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

wpływy na moje konto:
65 zł z bazarku alareipan na Bąbelka? /65
180 zł alareipan z otrzymanych wplat na Bąbelka /245
10 zł alareipan za braunol dla Bąbla/255
80 zł taizu na kotki/335
100 zł Iza R-M (FB)/435
40 zł naline na Bąbla
60 zł taizu na Bąbelki
150 zł zbiorczo od alareipan (Mariola i edii) na Bąbelka

wydatki:
20 zł krople dla Bąbla i Bąbelka/20
300 zł Medicavet za badania Bąbla i Bąbelka/320
60 zł f-lizyna dla szkielecików/380
ok. 9 zl leki dla Bąbelka (do spr)/389
do zapłacenia szkieleciki 2kg growth i 6 op. conv +leki

po poludniu na spokojnie podliczę, jutro wpłacę to co dostalam na konto lecznicy.

Są jeszcze 3 nowe zwierzaki, za nie paulina777 zapłaciła 220 zł z pieniedzy ktore dostala na maluchy, ale tych pieniedzy duzo nie ma... :roll: jeden kotek jest u niej, bo okazalo sie ze ma pp. Manius jest u Anielki, ktora stawia go na nogi - byl w na tyle ciezkim stanie, ze potrzebowal bardzo fachowej opieki, dzikuję jeszcze raz Anielko! Trzeci jest w lecznicy gdzie rozkochał w sobie wetkę, i to baaaardzo... wc zoraj mial pobieraną krew, istnieje podejrzenie problemu z nerkami :(
Moj dług w lecznicy zaczął się zblizac do bardzo niebezpiecznej wysokosci 1000 zł, niestety przynajmniej tak wczoraj powiedziala mi wetka przez telefon sprawdze co i za ile... oczywiscie po wplaceniu tego co wplynelo na konto bedzie mniejszy minus..
Bo a to Bąbel chory, znowu leki, Bąbelka trzeba bylo odrobaczyc, bure szkieleciki na wizycie, karma specjalistyczna....

[/quote]

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lis 09, 2010 13:53 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

to tak na poprawę humoru

Poznajecie tę pięknośc ???

Oto Lalunia....

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lis 09, 2010 23:48 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lis 09, 2010 15:45 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

smarti pisze:to tak na poprawę humoru

Poznajecie tę pięknośc ???

Obrazek

:love:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto lis 09, 2010 16:45 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Obrazek
ID: CCLXIV/10
Data przyjęcia: 07-11-2010
---------------------
Obrazek
ID: 0739/10
Maść: czarno biały
Waga: 7,000
Data przyjęcia: 08-11-2010
---------------------
Obrazek
brak danych, ale może to te:
:arrow: ID: CCLXIII/10
lub te:
:arrow: ID: CCLXV/10
---------------------
Obrazek
brak danych, ale może to te:
:arrow: ID: CCLXIII/10
lub te:
:arrow: ID: CCLXV/10
---------------------

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Wto lis 09, 2010 19:33 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Szalony Kot pisze:Rany, 7 lat i do schronu... szkoda kota :/

Ktoś na gronie szuka CAŁKIEM BIAŁYCH kociąt. Mamy coś?

Na PA raczej chwilowo niet (tzn. dla nich to i tak lepiej :roll: )...ale może ten KTOŚ skusiłby się na CAŁKIEM krówkowe? 8)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto lis 09, 2010 19:41 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Napisałam, że białe kocięta niejednokrotnie są głuche, zobaczymy, czy to wpłynie na zmianę decyzji.
Wydaje mi się, że jak ktoś sobie coś upatrzył, to ciężko będzie go od tego odwieść ;/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 09, 2010 23:11 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

-Anula- pisze:Obrazek
ID: 0739/10
Maść: czarno biały
Waga: 7,000
----------------------

Ale mieszkanie, to pewnie chętnie wzięli! :evil: :evil: :evil: Przecież ten kot nie ma w schronie szans! Za 2 tygodnie pradopodobnie bedzie kolejną Zgniłką, Bąblem, Tygryskami! :evil:

CCLXIV/10 Jamkasica to te Twoje, o nietypowym umaszczeniu... węglowym ;)

A te, których jest 6 na focie, to przyszły w niedzielę i Kasia rozparcelowała 4 - 2 biedaki zostały.

Dotarł do mnie przelew od Lucynki na transportery :1luvu: Dziękuję! :1luvu:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto lis 09, 2010 23:24 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

alareipan pisze:
CCLXIV/10 Jamkasica to te Twoje, o nietypowym umaszczeniu... węglowym ;)

śmiej sie, śmiej! :lol: pięknie ukolorowane były- zdjęcie tego nie oddaje 8)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto lis 09, 2010 23:43 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

A te tylko o kolorach :P Nie opakowanie, a charakter się liczy :D
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

[poprzednia][następna]