Gdy gasną światła - Merlinek ma DOM:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 07, 2010 17:24 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Ja jestem przede wszystkim ciekawa - bo nie wiem - czy jednak jest aż tak źle z chirurgią w schronie. Tzn. czy jeśli kot już ma osobę chętną do adopcji, która się nim interesuje, pyta, czuwa...

edit: wazne też, czy to dla Merlina byłoby bezpieczne?
Ostatnio edytowano Nie lis 07, 2010 18:21 przez Weihaiwej, łącznie edytowano 1 raz

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie lis 07, 2010 17:55 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Dziś mówiłyśmy z Eweliną P. Domańskiej że może już jutro srebrny pójdzie do DT... Nie mówiła nic o tym że może iść dopiero po 11-tym ale to nie wiem jak tam później było :roll: może coś jednak innego ustalili.

Swoją drogą wydaje mi się że to byłaby duża korzyść dla schronu z tego względu że nie mają rąk do pracy i ze sterylkami nie wyrabiają już, to chyba lepiej w tym czasie zrobić ze 2-3 kastracje, bo kocury z jajcami jak bombki biegają po wybiegach. To wydaje mi się że tym bardziej by to schroniskowych wetów odciążyło, może nie na dużą skale ale to zawsze te parę godzinek "do przodu".
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lis 07, 2010 18:02 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Trudno mi powiedzieć. Faktem jest, że kilka razy były "wpadki", ale faktem jest też, że nie raz zwierzaki były składane w schronie i mają się dobrze (np. Rysiek połamaniec, który został zaadoptowany przez mojego kolegę). Zwierzę, nad którym ktoś ma pieczę to pewnie co innego niż jakiś anonimowy zwierzak.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie lis 07, 2010 18:02 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Gibutkowa pisze:Dziś mówiłyśmy z Eweliną P. D. że może już jutro srebrny pójdzie do DT... Nie mówiła nic o tym że może iść dopiero po 11-tym ale to nie wiem jak tam później było :roll: może coś jednak innego ustalili.

Po Waszym wyjściu Cameo rozmawiała z wetem, wtedy to wyszło.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie lis 07, 2010 18:04 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

A no widzisz bo jak myśmy tam były to on gdzieś zwiał, potem gadał przez telefon (chyba z jakimś innym wetem) a potem znów zwiał do psów. I w sumie nie gadałyśmy z nim nawet.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lis 07, 2010 18:07 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Cameo udało się go dorwać, napisze pewnie więcej, jak usiądzie przed kompem :ok:
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie lis 07, 2010 18:31 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Cameo, przybywaj... :roll:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Nie lis 07, 2010 18:41 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

zaznaczę sobie :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 07, 2010 18:55 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

a propos schroniskowych wetów to Gerard - pers, który miał DT u Night był operowany w schronie i w związku z tym że pan doktor nie miał nici rozpuszczalnych do środka dał nierozpuszczalne. no cóż, przecież mógł zabiegu nie robić bo kot miał zapewnione DT i tam weta gotowego się tym zająć. skoro nie miał nici rozuszczalnych móg je zamówić i dopiero zrobić zabieg, no ale po co, przecież nici nierozpuszczalne można użyć.... to tak dla przykładu jak czasem jest traktowany kot na którego czeka już DT.
sorki ale ja już za dużo widziałam "wpadek" schroniskowych wetów, więc jeśli byłaby opcja aby tą operację zrobić na uniwerku byłoby super. Może warto porozmawiać z kierowniczką schroniska.
Weihaiwej pisze:Ja jestem przede wszystkim ciekawa - bo nie wiem - czy jednak jest aż tak źle z chirurgią w schronie. Tzn. czy jeśli kot już ma osobę chętną do adopcji, która się nim interesuje, pyta, czuwa...

edit: wazne też, czy to dla Merlina byłoby bezpieczne?

zapytaj Ulv i Demi - one najwięcej pewnie mogą powiedzieć. w mojej opinii dobrze nie jest, skomplikowanych zabiegów nie powinni robić.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie lis 07, 2010 18:57 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

8O 8O 8O

Czy jest na forum ktoś, kto jutro rano mógłby wyciągnąć ze schronu Merlinka i dostarczyć na godzinę 13 na UP (na konsultację)?
Mamy szansę zrobić ten zabieg na UP "po kosztach", ale większość pracuje do 16 i największym problemem jest CZAS. Jeśli dobra dusza by się znalazła to wszystko wyjaśnię na PW.

MERLINEK PROSI :1luvu:

ciekawa.swiata

Post » Nie lis 07, 2010 20:08 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Ja jestem w pracy w tym czasie :(
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie lis 07, 2010 20:36 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Podnoszę:

ciekawa.swiata pisze:8O 8O 8O

Czy jest na forum ktoś, kto jutro rano mógłby wyciągnąć ze schronu Merlinka i dostarczyć na godzinę 13 na UP (na konsultację)?
Mamy szansę zrobić ten zabieg na UP "po kosztach", ale większość pracuje do 16 i największym problemem jest CZAS. Jeśli dobra dusza by się znalazła to wszystko wyjaśnię na PW.

Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Nie lis 07, 2010 20:38 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Ja mogę tylko w Łodzi jutro kciuki trzymać ...
:ok:

Cameo, odezwij się :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Nie lis 07, 2010 20:41 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

Kotek&Tosia pisze:Podnoszę:

ciekawa.swiata pisze:8O 8O 8O

ja już wysłalam tę wiad wszystkim we Wrocku,kogo tylko znam :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 07, 2010 20:52 Re: Gdy gasną światła, gasnę i ja. Potrzebna pomoc finansowa!!!

smarti pisze:ja już wysłalam tę wiad wszystkim we Wrocku,kogo tylko znam :roll:

Dziękuję w imieniu Merlinka :1luvu:

ciekawa.swiata

[poprzednia][następna]