Cynamon - ma dom. Wreszcie......:-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2010 22:37 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Ciekawe co też słychać u Cynamona w ten pochmurny dzień ?
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie lis 07, 2010 19:43 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Nemi pisze:Ciekawe co też słychać u Cynamona w ten pochmurny dzień ?

też jestem ciekawa co u niego słychać. oby chłopak domek znalazł szybciutko.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lis 08, 2010 9:17 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Nic nie słychać. A opowieści o nim nie będzie, bo ja go niestety zbyt często nie odwiedzam. Zreszta ostatnimi czasy warunki do odowiedzi zrobiły się jeszcze bardziej kiepskie
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon lis 08, 2010 12:49 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Jejku, to Cynamon nadal szuka domku :?: :?: :?:
Trafiłam na jego watek na Dogomanii, jakoś wiosną 8O :?: Śliczny kot, pamiętam, ze pisałaś, że masz problem, bo kot zdrowy, bezproblemowy i nikt go nie chce :( Że jakąś smutną historię trzeba mu będzie wymyślić. Wyraziłam (sama do siebie ;) ) Ci współczucie, bo u nas też zasiadują się koty absolutnie zdrowe, bez smutnych historii (znaczy jakiś dramatycznych, bo każdy wyrzucony domowy kot to smutna historia :( ) Już w aktach desperacji niektórym kotom obiecywałyśmy wydłubanie oczka lub obcięcie łapki by w końcu poszły do nowego domu.

Cynamonku wędruj do rozsądnego domu, takiego, któremu po obejrzeniu Twoich zdjęć nie będzie przeszkadzało, ze trzeba będzie Cię odwiedzić i zabrać ze strychu
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon lis 08, 2010 13:25 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

andorka pisze:Jejku, to Cynamon nadal szuka domku :?: :?: :?:
Trafiłam na jego watek na Dogomanii, jakoś wiosną 8O :?: Śliczny kot, pamiętam, ze pisałaś, że masz problem, bo kot zdrowy, bezproblemowy i nikt go nie chce :( Że jakąś smutną historię trzeba mu będzie wymyślić. Wyraziłam (sama do siebie ;) ) Ci współczucie, bo u nas też zasiadują się koty absolutnie zdrowe, bez smutnych historii (znaczy jakiś dramatycznych, bo każdy wyrzucony domowy kot to smutna historia :( ) Już w aktach desperacji niektórym kotom obiecywałyśmy wydłubanie oczka lub obcięcie łapki by w końcu poszły do nowego domu.

Cynamonku wędruj do rozsądnego domu, takiego, któremu po obejrzeniu Twoich zdjęć nie będzie przeszkadzało, ze trzeba będzie Cię odwiedzić i zabrać ze strychu

Ano własnie nadal nic:(. Ogłaszałam go uparcie ze 3 miesiące na allegro......ŻADNEGO zapytania.......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon lis 08, 2010 13:26 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

to niedobrze :-( :-( :-(
mam nadzieję, że ktoś go pokocha i adoptuje.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie lis 21, 2010 15:57 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Co słychać u Cynamona?
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie lis 21, 2010 21:37 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Ani lepiej ani gorzej, poza tym, ze się wszystkim kotom przestrzeń życiowa ograniczyła....czyli prozaiczny remont dachu .

Obrazek

Neigh

Post » Pt gru 10, 2010 11:40 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Podniosę pięknego Cynamonka.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pt gru 10, 2010 12:51 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Kot jest piękny, ale zdjęcia są kiepskie.
Czy na allegro były te zdjęcia??
Może należałoby, zamiast załamywać ręce, popracować nad zdjęciami próbować znowu.

Trzeba wierzyć, ze się uda.
To pomaga.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt gru 10, 2010 13:38 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Anda pisze:Kot jest piękny, ale zdjęcia są kiepskie.
Czy na allegro były te zdjęcia??
Może należałoby, zamiast załamywać ręce, popracować nad zdjęciami próbować znowu.

Trzeba wierzyć, ze się uda.
To pomaga.

To wypada mi tylko zaprosić do wspólpracy nad zdjęciami:-) Tak te zdjęcia były na allegro, bo innych po prostu nie ma. Kot mieszka na wiejskim ciemnym, nieogrzewanym strychu.

Żeby zrobić porządną sesję zdjęciową potrzebny jest dt, którego brak.
Ja i tak jestem niezwykle wdzięczna Aganez, że jej się cokolwiek udało w tych warunkach zrobić.

Obrazek

Neigh

Post » Pt gru 10, 2010 15:04 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Oczywiście chętnie, ale nie mam jak podjechać.
A czy nie można zabrać go ze strychu gdzies i porobić zdjęcia na ładnym kocyku czy gdzie indziej??

Czasami moje tymczasy są też na strychu. Wtedy staram się porobić wyjściowe zdjęcia.
Piszesz, jakby to było niemożliwe. Rozumiem, że kot jest daleko od Ciebie??
Moja niewyjściowa Lara na strychu
Obrazek

I na sesji w domu
Obrazek

Nie pisze tego, żeby Cię denerwować przecież, tylko po latach szukania domów wiem, jak ważne jest pierwsze wrażenie.
Ogłoszenie czyta się owszem, ale wrażenie wizualne jest bardzo ważne. Tym bardziej, że Cynamon jest przepiękny.

Anda

Post » Pt gru 10, 2010 17:59 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Ale ja się nie denerwuję wcale........
Lepszej scenerii się nie da załatwić, bo gdyby się dało - to by już była. Kot mieszka 70 km od Wawy, 35 ode mnie. Zabieranie go na sesję zdjęciową i odwożenie z powrotem jest mocno karkołomne, tym bardziej, ze gdybym go przywlokła do siebie to myślę, ze byłby tak zestresowany - że nie byłoby szans.

Poza tym ich opiekunka nie zgadza sie na takie akcje......

Na miejscu NIE MA żadnych kocyków, ani pokoju, gdzie można by wejść i zrobić lepsze zdjecia. Przykro mi, ale nie.
Wiem, jak ważne jest wrażenie wizualne - naprawdę zdaję sobie sprawę. Ale w tym przypadku na to szansy nie ma.
A stwierdzanie oczywistego bywa nie tyle denerwujace co załamujące.
Pisałam juz tu kilkakrotnie ze nie ma szans na lepsze zdjęcia. W każdym razie nie tam, gdzie kot jest.

To jest jasne, ze z lepszymi zdjeciami miałby większe szanse. Oczywista oczywistość. Podobnie jak wieksze miałby szanse, gdyby go potencjalny właściel mógł poznać osobiście....Dzwoniły w jego sprawie dwie osoby - no ale eskapada na strych ich nie interesowała.....

Obrazek

Neigh

Post » Pt gru 10, 2010 18:03 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Nie odległość jest to problemem. Tam żeby kota wypatrzeć biega się za nim z latarką miedzy hmm poukładaną słomą. To jest strych na wsi..... Nie ma kocyków, światła.

Wyjść na zewnątrz też nie bardzo jest gdzie........nie puszczę luzem kota, który na zewnątrz było ostatnio daaaawno temu. A jak go ubiorę w szelki to się będzie wyrywał, a nie pozował...
Strych jest nad stajnią.....

Obrazek

Neigh

Post » Pt gru 10, 2010 22:15 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

No to patowa sytuacja. :?

Anda

[poprzednia][następna]