Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 04, 2010 19:45 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Ewa-trzymam za Lulu, nich zdrowieje dziewczynka :(

Niania na waszych fotkach jak zwykle rewelacja

moony-wiem, wiem, Smolniak trudny kot :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lis 04, 2010 21:52 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Mała1 pisze:
Niania na waszych fotkach jak zwykle rewelacja
Niania na wszystkich fotkach jak zwykle niezadowolona :1luvu:
trudno trafić w jej gust ;)

Kokardka już biega i goni za myszkami :) które przynajmniej wreszcie są wykorzystane a nie leżą pokryte kurzem aż nie wciągnę ich do odkurzacza :)
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Pt lis 05, 2010 10:00 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Nasza Krzywusia coś niewyraźna :( Już dwa razy dostał antybiotyki na katar, ale znów gluty lecą. Dzisiaj rano miał całe obklejone łapki :( I wydaje mi się, że ma gorączkę. I dziwnie się patrzy na nie-szalejącego Krzywusia :( Pójdziemy z nim dziś do weta. Mam też sprawdzony przez kasiatatry przepis na inhalację. Ponoć ładnie oczyszcza się nos. Tylko, że to czasochłonne jest... Niestety jeszcze nie praktykowałam... Ale chyba spróbuję... Jakby ktoś chciał, mogę podać, jak to się robi.
A Niania nie jest niezadowlona. Ona faktycznie ma nadętą minę, po prostu tak ma :D I śmieszny i rozbrający jest kontrast między jej groźnym wyrazem pyszczka, a cieniutkim, cichutkim:miaauuu, jakie z siebie wydaje :D Ale też coś dzisiaj śpi i śpi. Nie wiem, może taki dzień jakiś...
Nie wiedziałam, że koty to takie delikatne stworzenia...

No i tradycyjnie za wszystkie tymczasowe i nie-tymczasowe Niekochane :ok: :ok: :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt lis 05, 2010 10:19 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Korciaczki pisze:Nasza Krzywusia coś niewyraźna :( Już dwa razy dostał antybiotyki na katar, ale znów gluty lecą. Dzisiaj rano miał całe obklejone łapki :( I wydaje mi się, że ma gorączkę. I dziwnie się patrzy na nie-szalejącego Krzywusia :( Pójdziemy z nim dziś do weta. Mam też sprawdzony przez kasiatatry przepis na inhalację. Ponoć ładnie oczyszcza się nos. Tylko, że to czasochłonne jest... Niestety jeszcze nie praktykowałam... Ale chyba spróbuję... Jakby ktoś chciał, mogę podać, jak to się robi.
A Niania nie jest niezadowlona. Ona faktycznie ma nadętą minę, po prostu tak ma :D I śmieszny i rozbrający jest kontrast między jej groźnym wyrazem pyszczka, a cieniutkim, cichutkim:miaauuu, jakie z siebie wydaje :D Ale też coś dzisiaj śpi i śpi. Nie wiem, może taki dzień jakiś...
Nie wiedziałam, że koty to takie delikatne stworzenia...

No i tradycyjnie za wszystkie tymczasowe i nie-tymczasowe Niekochane :ok: :ok: :ok:

a możesz podać ten sposób na inhalacje? człowiek nigdy nie wie, co mu się w życiu przyda
kiedyś dla Stefanka kupiłam u weta inhalator a w aptece krople ale bał sie tego inhalatora, może jest jakiś lepszy sposób;
wetka mi radziła nalać do miski gorącej wody, parę kropel olejku i albo samego kota albo z kotem przykryć się w środku dużym ręcznikiem albo kocykiem, niestety nie próbowałam tego
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt lis 05, 2010 10:46 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

kurcze, ładne zdjęcia Niani i innych. Można by wystawę zrobić. "Cat acta" hehehe

Korciaczki, ja próbowałam inhalację i polecam :ok:

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Pt lis 05, 2010 12:50 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Tutaj mam tę instrukcję (za pozwoleniem kasiatatry :D ). Jak dla mnie to nowość, bo nie wiedziałam, że kotom też robi się inhalacje :roll:

"w aptece kupilam inhalol, takie kropelki do inhalacji. Kotka wkładam do kontenerka i zamykam. przed wejsciem do kontenerka układam garnek z parującą woda najlepiej prosto z czajnika jak sie gotuje, zeby był efekt. Jak kontenerek jest mały (ja mam duzy), to trzeba wziac pod uwage, ze wiecej tego dotrze do kota, wiec trzeba uwazac. Wlewam kilka kropel tak na oko, moze 8. do tej wody i przykrywam ten garnek i kontenerek recznikiem i trzymam kota tak minute, do dwoch. sprawdzam zawsze jak sie czuje, zeby nie przesadzic z tymi inhalacjami wiec zagladam pod recznik. Jesli sie kot bedzie slinił, to sie prosze nie przestraszyc gluty zejda Tylko trzeba uwazac i raczej wiecej niz 700ml wody nie lałam, zeby tez kota nie poparzyc ta para. jak wkładam glowe pod recznik to mniej wiecej wiem jaka jest temperatura. Zawsze na poczatek lepiej podejsc ostroznie i miec gorsze efekty. Ja robiłam Lesiowi mniej wiecej 3 inhalacje dziennie. Teraz tez ma jeszcze troche kataru, ale nie az taki. I nie cuchnie mu tak z pyszczka"

A Krzywuś naprawdę niewyraźny. Nic dzisiaj nie chce jeść, co jest NAPRAWDĘ bardzo niepokojące. Jak tylko Tżet wróci z pracy, pojedziemy z nim do weta.
Ale nie martw się Mała1, to na pewno nic poważnego, tylko ten chol..ny katar go męczy nadal. Na pewno dostanie znów jakiś antybiotyk.
Nasz malutki książę Krzywosław... :kotek:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Pt lis 05, 2010 13:04 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Korciaczki pisze:Tutaj mam tę instrukcję (za pozwoleniem kasiatatry :D ). Jak dla mnie to nowość, bo nie wiedziałam, że kotom też robi się inhalacje :roll:

"w aptece kupilam inhalol, takie kropelki do inhalacji. Kotka wkładam do kontenerka i zamykam. przed wejsciem do kontenerka układam garnek z parującą woda najlepiej prosto z czajnika jak sie gotuje, zeby był efekt. Jak kontenerek jest mały (ja mam duzy), to trzeba wziac pod uwage, ze wiecej tego dotrze do kota, wiec trzeba uwazac. Wlewam kilka kropel tak na oko, moze 8. do tej wody i przykrywam ten garnek i kontenerek recznikiem i trzymam kota tak minute, do dwoch. sprawdzam zawsze jak sie czuje, zeby nie przesadzic z tymi inhalacjami wiec zagladam pod recznik. Jesli sie kot bedzie slinił, to sie prosze nie przestraszyc gluty zejda Tylko trzeba uwazac i raczej wiecej niz 700ml wody nie lałam, zeby tez kota nie poparzyc ta para. jak wkładam glowe pod recznik to mniej wiecej wiem jaka jest temperatura. Zawsze na poczatek lepiej podejsc ostroznie i miec gorsze efekty. Ja robiłam Lesiowi mniej wiecej 3 inhalacje dziennie. Teraz tez ma jeszcze troche kataru, ale nie az taki. I nie cuchnie mu tak z pyszczka"

A Krzywuś naprawdę niewyraźny. Nic dzisiaj nie chce jeść, co jest NAPRAWDĘ bardzo niepokojące. Jak tylko Tżet wróci z pracy, pojedziemy z nim do weta.
Ale nie martw się Mała1, to na pewno nic poważnego, tylko ten chol..ny katar go męczy nadal. Na pewno dostanie znów jakiś antybiotyk.
Nasz malutki książę Krzywosław... :kotek:

dziękuję Korciaczki za "przepis" :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt lis 05, 2010 13:52 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Ja siedziałam razem z Szeryfem pod takim ręcznikiem.
Dobry jest też np napar rumiankowy do takich inhalacji na goraco, znaczy parówek.
Potem kupilismy inhalator i Szeryf nawet się nauczył nie panikowac. Trwało to ze 2 tygodnie nim sie przyzwyczaił. Na poczatku maseczke walił łapą:)) Próbowaliśmy różne środki. Ale Szeryf jest stały w swoich glutkach:(

Ostatnio znów miał pogorszenie i nos się zakleił. Próbuje teraz czegoś zupełnie dziwnego, ale narazie zobaczymy jak długotrwały jest efekt. Trzymajcie kciuki, żeby sie udało.

Dobrze jeszcze działa przy zatkanym nosie podkładanie w czasie snu watki nasączonej jakimś środkiem do inhalacji pod sam nos. Dawałam np olejek z drzewa herbacianego.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lis 05, 2010 17:44 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Trzymamy kciuki za zdrówko :ok: :ok: :ok:
A Krzywuś już po wizycie.
Ma zaczerwienione dziąsła - dostał niestety steryd.
Podwyższoną temperaturę.
I szmery nad tchawicą, jakaś infekcja, prawdopodobnie w zw. z kocim katarem - antybiotyk.
W niedzielę powtórka z antybiotyku.
We wtorek kontrola.
Całe szczęście, jak przyszedł, zjadł sporą porcję.
Pozdrawiamy :kotek:
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Pt lis 05, 2010 19:51 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Krzywek-choć ty się nie wygłupiaj, zdrowiej wariacie, zdrowiej

Ewa-jak Lulu?

lola-cieszę się ,że Kokardka lepiej

Piszcie proszę mi śmiało jak czegoś potrzebujecie domki, jesli oczywiście niekochane dadzą radę to pomogą
Tylko piszcie dużymi literami mi, bo nie mam sił teraz indywidualnie każdego pytać-oki?

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lis 05, 2010 20:17 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

moj tymczasik Jorguś też zasmarkany,
nie mam juz pomysłu jak go doleczyć :(
on ma chyba alergie na mnie :evil:
w Warszawie był zdrowy, po powrocie natychmiast się rozłożył i cały czas kicha i kaszle.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt lis 05, 2010 20:24 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Mała1 pisze:Krzywek-choć ty się nie wygłupiaj, zdrowiej wariacie, zdrowiej

Ewa-jak Lulu?

lola-cieszę się ,że Kokardka lepiej

Piszcie proszę mi śmiało jak czegoś potrzebujecie domki, jesli oczywiście niekochane dadzą radę to pomogą
Tylko piszcie dużymi literami mi, bo nie mam sił teraz indywidualnie każdego pytać-oki?

mojemu Docentowi to by się zdały jakieŚ czary-mary żeby chłopak zaczął normalnie jeść a nie wybrzydzać, to niedobre, tamto fuj, juŻ mi ręce opadają...
NAJBARDZIEJ TO MU SMAKUJE moje JEDZENIE, CHYBA SIĘ PRZERZUCĘ NA KOCIE CHRUPKI A JEMU ODDAM SWOJE ŻARŁO :roll: :mrgreen: :roll: :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt lis 05, 2010 20:35 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

tangerine1 pisze:moj tymczasik Jorguś też zasmarkany,
w Warszawie był zdrowy, po powrocie natychmiast się rozłożył i cały czas kicha i kaszle.

Może mu dąbrowski klimat nie pasuje? 8)

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pt lis 05, 2010 21:53 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Lulu trzyma się chyba nieźle. nie wiem jak z okiem, to oceni wet, ja tylko podaję krople, żele i leki jakie ma zapisane, nie wydaje się aby było gorzej
Apetyt dziewczynce dopisuje. widzę, że poprawiło jej się futro, ładniejsze, więcej błyszczące a i ona sama przytyła nieco. Wcina suchą karmę dosmaczoną pasztetami z puszki - za którymi przepada. Z Brunem i Tedem jakoś się dogadała, jest kotką śmiałą i towarzyską.
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Sob lis 06, 2010 17:29 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

tangerine1 pisze:moj tymczasik Jorguś też zasmarkany,

może to stres? delikates z niego może i przeżywa zmiany?

Zdrówka życzę wszystkim zasmarkańcom. Do życzeń dołącza się zasmarkaniec Ojo.

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

[poprzednia][następna]