Tillibulkowo - proszę o zamknięcie wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 03, 2010 18:06 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Mili też się zdarza qpal przylepiony do nogi, ale co tam :roll:

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Śro lis 03, 2010 19:19 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Joluka, jestes niesprawiedliwa, hejanie bylo jak byl zastoj i postanowilam zamknac watek - tak to zawsze sie staram napisac cos konkretnego, a ze co chwile cos sie u nas dzieje, to pisze o roznych dziwnych rzeczach :oops:

Kothka, mam prawdziwy dylemat, po przestawieniu na Powera młoda robi śluzowate kupy z krwią, naprawde sie martwie

Kasia Amy, u nas qpal w portkach to normalka, dlatego nie cackam sie, nie placze nad utraconymi gatkami i wycinam ;)

OKI, masz racje, ze obecnie biegunka jest u nas bardziej na topie :twisted:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro lis 03, 2010 23:22 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

ide cos zjesc, bo zglodnialam czytajac wat :ryk: :ryk:
dobrej nocy sliczne koteczki :*:*:*:*:*:*

tilek, maly OT jeszcze nikomu nie zaszkodzil :D a jestes u siebie, to mozesz pisac co chcesz, ty tu rzadzisz, wiec... :ok: :ok:

nie wiem, czy to normalne... mialam kiedys kotke, ktora uwielbiala zolty ser jesc :ryk: swira niemal dostawala na sam widok zoltego sera. Czy tylko mi sie trafila taka kota "zwariowana" czy waszym tez sie zdarza? Albo sie zarazila ode mnie, bo ja tez tonami pozeram zolty ser :ryk:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lis 04, 2010 10:16 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

tillibulek pisze:Joluka, jestes niesprawiedliwa, hejanie bylo jak byl zastoj i postanowilam zamknac watek - tak to zawsze sie staram napisac cos konkretnego, a ze co chwile cos sie u nas dzieje, to pisze o roznych dziwnych rzeczach :oops:

sorry Tillku - przecież żartowałam!!! wiesz, że ja zawsze z przyjemnością do Was zaglądam! - nawet na zahejanie!!!!!! :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw lis 04, 2010 11:00 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Kociara82 pisze:ide cos zjesc, bo zglodnialam czytajac wat :ryk: :ryk:
dobrej nocy sliczne koteczki :*:*:*:*:*:*

tilek, maly OT jeszcze nikomu nie zaszkodzil :D a jestes u siebie, to mozesz pisac co chcesz, ty tu rzadzisz, wiec... :ok: :ok:

nie wiem, czy to normalne... mialam kiedys kotke, ktora uwielbiala zolty ser jesc :ryk: swira niemal dostawala na sam widok zoltego sera. Czy tylko mi sie trafila taka kota "zwariowana" czy waszym tez sie zdarza? Albo sie zarazila ode mnie, bo ja tez tonami pozeram zolty ser :ryk:

Moja pierwsza Kota oszalała, jak mama kiedyś przywiozła z Włoch sporą pajdę ekstra parmezanu :twisted: Usiłowała się włamać do lodówki :lol:
Ale na żaden inny ser tak nie reagowała.

Tilli, OTy też są potrzebne, czasem trzeba wyluzować i się cieszyć, że nie bardzo jest co pisać, bo to znaczy, że wszystko gra :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lis 04, 2010 11:43 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

tillibulek pisze:
Kothka, mam prawdziwy dylemat, po przestawieniu na Powera młoda robi śluzowate kupy z krwią, naprawde sie martwię

Spróbuj może na chwilkę wrócić do starej karmy, podawaj przez jakiś czas póki się nie uspokoi biegunka. Jak się uspokoi to najpierw powolutku, kilka ziarenek dziennie PoN (nawet jako przysmak, z ręki) i obserwuj, jak nic się nie będzie działo to troszkę zwiększ ilość Powera i znowu obserwuj (do tej pory u wszystkich znajomych kotów Power aż takich sensacji nie powodował, lekkie biegunki na początku tylko się zdarzały, ale jak wiadomo co kot to obyczaj :roll:). Mam wrażenie, że PoN przez to, że nie ma już właściwie żadnych wypełniaczy (poza lucerną, która dla odmiany nigdzie indziej nie występuje) wymaga od kota "przestawienia" układu pokarmowego (nawet po bezzbożówkach).

U mnie przejście było proste akurat :) Postawiłam miskę z Powerem obok miski z Orijenem i tyle. Koty same sobie regulowały ilość zjadanego nowego (ale to też nie jest reguła, że u każdego kota przejdzie to tak łatwo)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Czw lis 04, 2010 12:04 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

:piwa: za zdrowko wszystkich naszych milusinskich :)

Kociara82

Post » Czw lis 04, 2010 12:38 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

znajac zycie znow dostane opiernicz za spam, ale zajrzyjcie tam, chociaz podnoscie watek, serce sie kraje, ja :crying: viewtopic.php?f=1&t=119509

Kociara82

Post » Czw lis 04, 2010 20:42 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

joluka pisze:
tillibulek pisze:Joluka, jestes niesprawiedliwa, hejanie bylo jak byl zastoj i postanowilam zamknac watek - tak to zawsze sie staram napisac cos konkretnego, a ze co chwile cos sie u nas dzieje, to pisze o roznych dziwnych rzeczach :oops:

sorry Tillku - przecież żartowałam!!! wiesz, że ja zawsze z przyjemnością do Was zaglądam! - nawet na zahejanie!!!!!! :1luvu:

no wiem, wiem, ja tez, mam Cie :P :P :mrgreen:

tillibulek

Post » Czw lis 04, 2010 20:44 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Kociara82 pisze:nie wiem, czy to normalne... mialam kiedys kotke, ktora uwielbiala zolty ser jesc :ryk: swira niemal dostawala na sam widok zoltego sera. Czy tylko mi sie trafila taka kota "zwariowana" czy waszym tez sie zdarza? Albo sie zarazila ode mnie, bo ja tez tonami pozeram zolty ser :ryk:

ja tez kocham zolty ser i Freya go wcina, ale to jest dla mnie jeszcze wzgledny gust - najlepsza jest Rubka z jej uwielbieniem do wszystkiego co slone, czyli slone paluszki, chipsy, a oprocz tego płatki kukurydziane na sucho itp. ;)

nie wiem czemu Wam sie chce jesc czytajac ten wątek, to u Kalerci wstawiają foty przepysznych grzybków i innych frykasów :)

tillibulek

Post » Czw lis 04, 2010 20:50 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

kothka pisze:
tillibulek pisze:
Kothka, mam prawdziwy dylemat, po przestawieniu na Powera młoda robi śluzowate kupy z krwią, naprawde sie martwię

Spróbuj może na chwilkę wrócić do starej karmy, podawaj przez jakiś czas póki się nie uspokoi biegunka. Jak się uspokoi to najpierw powolutku, kilka ziarenek dziennie PoN (nawet jako przysmak, z ręki) i obserwuj, jak nic się nie będzie działo to troszkę zwiększ ilość Powera i znowu obserwuj (do tej pory u wszystkich znajomych kotów Power aż takich sensacji nie powodował, lekkie biegunki na początku tylko się zdarzały, ale jak wiadomo co kot to obyczaj :roll:). Mam wrażenie, że PoN przez to, że nie ma już właściwie żadnych wypełniaczy (poza lucerną, która dla odmiany nigdzie indziej nie występuje) wymaga od kota "przestawienia" układu pokarmowego (nawet po bezzbożówkach).

U mnie przejście było proste akurat :) Postawiłam miskę z Powerem obok miski z Orijenem i tyle. Koty same sobie regulowały ilość zjadanego nowego (ale to też nie jest reguła, że u każdego kota przejdzie to tak łatwo)

wlasnie nie wiem czemu tak jest - pewnie powinnam przebadac kupe - chwilowo nie mam jak wrocic do starej karmy, bo mnie na nią zwyczajnie nie stac :oops: :oops: czekam na zastrzyk gotówki, ale pietrza sie dlugi... :roll: :roll:

dla mnie to juz norma brzydki kupal w kuwecie albo w umywalce :roll: :oops: :? doszlo do tego, ze dziwie sie, ze kot ma zwykle kupale :roll: :wink:

myslisz, ze jednak PoN jest lepsza niz Acana? Acana jest z jagnieciną, mialam wrazenie, ze jednak ta jagniecina lepiej robi kotkom na brzuszki... Freya tez czasem pawikuje po PoN - taką wodą z karmą jej sie ulewa :?

tillibulek

Post » Czw lis 04, 2010 20:50 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Kociara82 pisze::piwa: za zdrowko wszystkich naszych milusinskich :)

tak jest :!: :!: :kotek: :ok:

tillibulek

Post » Czw lis 04, 2010 20:52 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Kanieczna!
:D
Buziaczki Tileczku i dla koteczkow też! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lis 04, 2010 20:55 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Kociara82 pisze:znajac zycie znow dostane opiernicz za spam, ale zajrzyjcie tam, chociaz podnoscie watek, serce sie kraje, ja :crying: viewtopic.php?f=1&t=119509

ja ostatni gorszy wątek znalazlam, o kociątku, którym chlejus rzucał o sciane :crying: :crying: :crying: koszmar, jak w ogole mozna.. po co taka kreatura zyje..

tillibulek

Post » Czw lis 04, 2010 20:56 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

kalair pisze:Kanieczna!
:D
Buziaczki Tileczku i dla koteczkow też! :1luvu:

my tez Was buziakujemy, Kalerciu - Ciebie i koteczki :1luvu: :1luvu:

tillibulek

[poprzednia][następna]