JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 03, 2010 20:15 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

Smarti zmiana planów odnośnie odbioru, kopiuje z wątku Jadzi:
Mruczeńka1981 pisze:Dziewczyny Tomek nie dostał noclegu i będzie w Warszawie dopiero w poniedziałek o 12. Kto odbierze kotka w takim razie?

Dasz radę w poniedziałek o 12-tej odebrać Jadzię, czy trzeba kogoś szukać?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lis 03, 2010 22:03 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

oczywiście że dam radę :D
nawet wolę bo nie będę sie musiała włóczyc po nocy :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lis 03, 2010 23:12 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

Prue pisze:Witam wszystkich.Jestem osobą dzięki której wasza kochana Julcia będzie miała domek.Zobaczyłam ją na allegro,"Kotek odchodzi w schronisku na depresję".. tak mnie to ujeło że chciałam ją zabrać od razu...lecz niestety dopiero co przeprowadzilam się w okolice Wrocławia,moje mieszkanie jest w trakcie remontu..kurz, huk i inne niedogodności .. niestety nie mam warunków ,tymbardziej dla kotka który będzie potrzebował spokoju.Ryczałam przez 2 dni płakałam i myślałam.. postanowiłam że znajde jej dom.Pisałam, dzwoniłam, prosiłam ludzi żeby prosili i pytali innych, wysyłałam linki na wszystkich stronach , robiłam co się dało.Opowiedziałam o niej mojemu przyjacielowi, prosiłam aby zapytał swoich rodziców czy kogos nie znają.Mój przyjciel powiedział mi że chętnie by się nią zaopiekował , lecz nie wie co powiedzą jego współlokatorzy,lecz za 5 minut okazało się że są za ^__^
Troszke was chyba uspokoję.Znam tych ludzi od kilku lat, a oni znają się dużo dużo dłużej.Są przyjaciółmi z rodzinnego miasta.Sa to ludzie inteligentni,bardzo spokojni,przedewszystkim sa to bardzo dobrzy ludzie.Przyrzekłabym wam na wszystko że nie skrzywdziliby nikogo ani niczego ...nigdy.Nie ma u nich w domu żadnych imprez,żadnych idiotyzmów.Kotek będzie miał dla siebie tyle miejsca ile będzie chciał,nikt mu nic nie zabroni , nikt nic nie będzie robił na siłę.Maciej ,pan "programista" już szuka po forach i różnych artykułach jaką wodę Julci dawać najlepiej :) I dylematuje się nad kazdym wyborem :)
Powiem wam że jestem wniebowzieta że udało mi się znaleść jej dom,i że bedzie to u nich.Gdy skończy się u mnie remont sama zaadoptuje jakąś biedulke albo nawet dwie.Pozdrawiam was serdecznie,macie ogromne serca.Ewa.

Witaj Prue :)
skoro tak,to jestem Ci już na wstępie bardzo wdzięczna choć poczekam jeszcze z wyrazami miłosci do dnia kiedy Juleńka dojedzie do Pana i się zaaklimatyzuje. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio bardzo wyladniała i przytyła-ma nawet maleńki brzusio :mrgreen:
jak przyjechala to byl kręgosłupik obciągnięty futerkiem i zapadnięte boczki a teraz nie dość ze kręgoslupik mieciutki to boczki okrąglutkie.
jestem szczęśliwa że Juleńkę wypatrzyłaś bo to bardzo słodka a i przepiękna kiciunia i zasluguje na to aby wreszcie żyć spokojnie i szczęśliwie :piwa:

dlaczego tak póżno się ujawniłaś?

a w odpowiednim czasie to jakieś bidulki to Ci znajdziemy na pewno do odpasienia i będą tak szczęśliwe jak teraz Julcia :1luvu: :kotek: :1luvu: :kotek: :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw lis 04, 2010 22:08 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lis 04, 2010 0:02 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

:ok: :ok: :ok: :1luvu: :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw lis 04, 2010 16:27 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

Witam ponownie :-) No więc powiem wam że ja nie miałam pojęcia że ta biedna koteczka ma taki sztab ludzi za sobą.Myślałam cały czas że ona jest tam w schronisku i cierpi.Dlatego tak rozpaczliwie poszukiwałam jej domu.Nie wiedziałam że ten koteczek z allegro ma swoj temat na tym forum :) Ja sama jestem posiadaczką tchórzofretki seniora :P Więc z racji tego zaglądam na forum fretkowe,tutaj zaglądałam jedynie szukając czegoś na tematy zdrowotne.

Natomiast Maciek zapewne szukając informacji na temat żywienia czy jakies inne,natrafił na ten temat przypadkiem i wczoraj mi go pokazał, i nie umiałam sie powstrzymać żeby tutaj nie napisać :P
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Czw lis 04, 2010 16:53 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

to potrzymam nieustannie za przejazd Julci do swojego domku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lis 04, 2010 17:21 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

Prue pisze:Witam ponownie :-) No więc powiem wam że ja nie miałam pojęcia że ta biedna koteczka ma taki sztab ludzi za sobą.Myślałam cały czas że ona jest tam w schronisku i cierpi.Dlatego tak rozpaczliwie poszukiwałam jej domu.Nie wiedziałam że ten koteczek z allegro ma swoj temat na tym forum :) Ja sama jestem posiadaczką tchórzofretki seniora :P Więc z racji tego zaglądam na forum fretkowe,tutaj zaglądałam jedynie szukając czegoś na tematy zdrowotne.

Natomiast Maciek zapewne szukając informacji na temat żywienia czy jakies inne,natrafił na ten temat przypadkiem i wczoraj mi go pokazał, i nie umiałam sie powstrzymać żeby tutaj nie napisać :P

tu każdy kotek w potrzebie dorabia się takiego "sztabu ludzi",każde kocie zycie jest tak samo ważne :)

czy przejrzałaś cały wątek Julci?
teraz szukalysmy transportu przez dwa tyg. bo Julcia jest bezpieczna, szczęśliwa i może chwilkę poczekać.

ale jak wyciągalyśmy ją ze schronu-to była akcja :!: 8O

od mojej decyzji że ją biorę (czyli we czwartek wieczorem) ,w piątek w nocy Julia już była w Wawie -
czyli w tym czasie znalazł się transport (było nawet kilka opcji-dziewczyny wybrały najwygodniejszą dla Julci i najszybszą)
Julcia zdażyła zostac przez dziewczyny wyciagnięta ze schronu(co nie było takie łatwe :( miała wizytę u weta w mieście , wyrywanie ząbków i zaopatrzenie na podróż tak aby ją przeżyła
i odbyla podróż Wroclaw-Warszawa aby już w piątek w nocy być ze mną!
ale wtedy nie było wiadomo czy Julcia w ogóle przeżyje każdy następny dzień-taka byla wycienczona i wychudzona :cry:

od tego dnia uwierzyłam że na tym forum nawet niemożliwe jest mozliwe :ok: :kotek: :ok:

smarti

Post » Czw lis 04, 2010 17:32 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

Ojej ... :( a dlaczego wyciągnięcie ze "schronu" jest nie łatwe?Myślałam że tam się chętnie pozbywają zwierząt O.o
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Czw lis 04, 2010 17:45 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

Prue pisze:Ojej ... :( a dlaczego wyciągnięcie ze "schronu" jest nie łatwe?Myślałam że tam się chętnie pozbywają zwierząt O.o

a to juz Ci muszą dziewczyny wytlumaczyć bo ja nie wiem.
Ale z Mrusią ze schronu też nam robili trudności.
Chyba chodzi im o kasę..

przeczytaj str.5 i następne-akcja była naprawde niesamowita :!: :!:

smarti

Post » Czw lis 04, 2010 18:43 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

Przeczytałam póki co 25 stron :-) Jesteście naprawdę wielkie, miejsce w niebie macie zapewnione :) My się zastanawiamy właśnie nad jedzeniem dla Julci, nie mam pojęcia jakie rodzaje mięsa może jeść kot, i jakie lubi Julcia, myśleliśmy żeby jej mieszać mięsko z jakims mokrym dobrym jedzonkiem.Tylko nie wiemy tez jaki rodzaj, może dla sterylizowanych kotów?I jakie przysmaki co by się lepiej poczuła :)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Czw lis 04, 2010 19:10 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

Juleńka dostanie w wyprawce to co lubi najbardziej :) na wzór.
Ona nie ma ząbkow trzonowych a więc najbardziej lubi paszteciki i małe kawałki mokrej karmy.
Mięsko ,jeśli jada to wołowe b/k takie zrazowe,aby tylko było bez żyłek( bo nie ma czym pogryżc-musi łyknąć) ,kroję jej na malutką kosteczkę,taką 0,5x0,5 cm.i po jednej kosteczce podaje do pysia z ręki.Je bardzo delikatnie ,najpierw musi dokładnie i uwaznie obwachać każdy kawałeczek i tak potrafi zjeśc ok łyżeczki czubatej do herbaty raz na kilka dni.
Dziś wlaśnie ok południa jej takie mięsko położyłam na talerzyku obok mokrej karmy (rybka w kawałkach Gourmeta-puszka za niebieską wtykietką) i do tej pory mięsko nie ruszone :mrgreen: Talerzyk też Julia dostanie bo on świetnie wchodzi do budki :) -a Julcia uwielbia room serwisik w swojej budce :ryk:
Generalnie Julcia nie je dużo choc bardzo ładnie się zaokragliła.
u mnie ma 3-4 razy dziennie mokre,tak łyzeczkę czubatą od herbaty i na stałe suche oraz wodę.Nie lubi mleka,bardzo lubi suche.Suche dostaje RC -mieszam jej odkłaczające + dla sterylizowanych+ inne aby były malutkie i dały się połknąć bez gryzienia-dam trochę na pierwsze dni,oraz wzory opakowań.
Pewnie mozna jej dawać mokre tylko dwa razy dziennie albo nawet raz-jeśli zawsze ma suche,ale u mnie Juleńka miała się zaokraglic po etapie "wystające kości obciągnięte futerkiem" więc dlatego tak się z nią bawiliśmy ....Zresztą taka zabawa z nią to prawdziwa przyjemność-w jej oczkach widać taką wdzięcznośc i miłośc że było warto :D

dziś właśnie podczas posiłku miała sesję foto-jutro mi mąż wrzuci na wątek.
Ostatnio edytowano Czw lis 04, 2010 21:52 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Czw lis 04, 2010 19:43 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

Prue pisze:Przeczytałam póki co 25 stron :-) Jesteście naprawdę wielkie, miejsce w niebie macie zapewnione :) My się zastanawiamy właśnie nad jedzeniem dla Julci, nie mam pojęcia jakie rodzaje mięsa może jeść kot, i jakie lubi Julcia, myśleliśmy żeby jej mieszać mięsko z jakims mokrym dobrym jedzonkiem.Tylko nie wiemy tez jaki rodzaj, może dla sterylizowanych kotów?I jakie przysmaki co by się lepiej poczuła :)

Mięsa NIE WOLNO dawać wieprzowego za żadne skarby pod żadna postacią. Tam może być wirus (nie pamiętam teraz nazwy), który jest tylko dla kotów niebezpieczny i śmiertelny - objawy jak przy wściekliźnie.
A najlepiej właśnie Smarti się radzić bo ona Julcię zna najlepiej :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lis 04, 2010 20:17 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

U fretek też nie wolno wieprzowiny, ten wirus tez jest u nich śmiertelny to chyba Aujeszkiego czy jakoś tak.Każde mięso powinno być przemrożone, tyle wiem ze swojego życia z fretką.To co tu piszemy Maciuś skrzętnie czyta, lecz jest lekko nieśmiały wiec nie wiem czy się wypowie ;)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Czw lis 04, 2010 20:25 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

Prue pisze:U fretek też nie wolno wieprzowiny, ten wirus tez jest u nich śmiertelny to chyba Aujeszkiego czy jakoś tak.Każde mięso powinno być przemrożone, tyle wiem ze swojego życia z fretką.To co tu piszemy Maciuś skrzętnie czyta, lecz jest lekko nieśmiały wiec nie wiem czy się wypowie ;)

Maciuś nie wstydź się :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
hehe informatycy ;) skąd ja to znam :P

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lis 04, 2010 21:51 Re: JULKA u smarti - wraca do WRO, już niedługo w DS! :)

Maciuś,bardzo nam milo ze podczytujesz o Julci :D
Jak powiem Julci to będzie z siebie baaaardzo dumna :ryk:

smarti

[poprzednia][następna]