Światówka we Francji 30-31.10.2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro lis 03, 2010 23:39 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

OloK. pisze:
sunshain pisze:
Macrela pisze:"co przyniosl Facebook"...

http://www.luckyowl.ch/WS2010_claimBIS.pdf

"no" 8)

dobrze, że są osoby, które nie przymkną oka

Tak sobie mysle, ze ow hodowca napisal bardzo madre i wywazone pismo. Osobiscie rowniez uwazam, ze skandalem jest opuszczanie wystawy - swiatowej zwlaszcza - przed jej oficjalnym zakonczeniem. Co wiecej, niewielu tegorocznych world winnerow moze sie pochwalic jednoglosnym wyborem, wiec racje owego hodowcy sa tym bardziej uzasadnione. Podziwiam odwage hodowcy i zycze mu powodzenia.

Biorąc pod uwagę to, że jeden z sędziów, którzy opuścili panel przed zakończeniem wystawy szefuje szwajcarskiemu związkowi to stanowisko hodowli jest naprawdę bardzo wyważone.
Obrazek

where

Od: Nie cze 15, 2008 8:29

Post » Czw lis 04, 2010 6:48 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Biorąc pod uwagę to, że jeden z sędziów, którzy opuścili panel przed zakończeniem wystawy szefuje szwajcarskiemu związkowi

tym bardziej dziwie sie sędziemu

wogóle jest to niedopuszczalne
jakby na kazdym innym konkursie wychodził sobie juror :?
lub egzaminator
jakiez to wazne powody musiał miec

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Czw lis 04, 2010 9:33 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

ja rozumiem ze sytuacja w jakiej wyszedl nie wskazywała na nic powaznego ale przeciez jak zadzwonia ze corka, maz, mama jest w szpitalu musisz wracac.. to nie stanie na podium i nie powie ze rodzina miala wypadek musze isc.. tylko idzie.. no ale tu faktycznie postepowanie sedzego bylo nie na miejscu.. mogla przez te 45 minut mogla oddać koty innym sedziom skoro musiała pilnie wyjsc - mysle ze da sie tak zrobic.

Amusia

Od: Śro wrz 10, 2008 6:52

Post » Czw lis 04, 2010 11:05 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Amusia pisze:ja rozumiem ze sytuacja w jakiej wyszedl nie wskazywała na nic powaznego ale przeciez jak zadzwonia ze corka, maz, mama jest w szpitalu musisz wracac.. to nie stanie na podium i nie powie ze rodzina miala wypadek musze isc.. tylko idzie.. no ale tu faktycznie postepowanie sedzego bylo nie na miejscu.. mogla przez te 45 minut mogla oddać koty innym sedziom skoro musiała pilnie wyjsc - mysle ze da sie tak zrobic.

Amusiu, czy wiesz na czym polega i jak przebiega BIS?

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Czw lis 04, 2010 12:17 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

co to za pytanie.. nie, mam w domu 2xJW ale nie wiem.

Amusia

Post » Czw lis 04, 2010 12:51 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Amusia pisze:co to za pytanie.. nie, mam w domu 2xJW ale nie wiem.

Skoro wiesz to tym bardziej niezrozumialy jest Twoj poprzedni post o "oddawaniu" kotow ;-)

OloK.

Post » Czw lis 04, 2010 13:16 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

no to mogla wyjsc i nikt by kotów nie ocenił?? bo ja w pospiechu czytalam i zrozumialam ze ocenila kilka kotów na odwal.. musze przeanalizowac tekst jeszcze raz.. nie wiem jakie sa zasady dla sedziow..

Amusia

Post » Czw lis 04, 2010 13:59 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Amusia pisze:no to mogla wyjsc i nikt by kotów nie ocenił?? bo ja w pospiechu czytalam i zrozumialam ze ocenila kilka kotów na odwal.. musze przeanalizowac tekst jeszcze raz.. nie wiem jakie sa zasady dla sedziow..

A jednak nie rozumiesz na czym polega BIS ;-) Czytanie ze zrozumieniem to program nauczania poczatkowego ;-)))

OloK.

Post » Czw lis 04, 2010 15:20 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Ludzie, no po co sobie wzajemnie dowalać.

Weźcie :kotek: na kolana, pogłaszczie na lepsze to wyjdzie...

dźinx

Od: Śro lut 10, 2010 21:24

Post » Czw lis 04, 2010 16:07 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

dźinx pisze:Ludzie, no po co sobie wzajemnie dowalać.

nie uważam tego za dowalanie, to raczej forma edukacji...... :D
ty dżinx nawet nie wiesz jaka tu "praca u podstaw" się od dawna odbywa :D

Puffy

Od: Sob cze 03, 2006 14:17

Post » Czw lis 04, 2010 17:01 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Stawiam na innych nauczycieli :mrgreen:, ale uczyć się warto.Zawsze.

OFF i idę pogłaskać kota :ryk:

dźinx

Od: Śro lut 10, 2010 21:24

Post » Czw lis 04, 2010 21:23 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Puffy pisze:
dźinx pisze:Ludzie, no po co sobie wzajemnie dowalać.

nie uważam tego za dowalanie, to raczej forma edukacji...... :D
ty dżinx nawet nie wiesz jaka tu "praca u podstaw" się od dawna odbywa :D

:ryk: oj jeszcze nie wie... :ok:

Shan

Od: Pon lut 21, 2005 21:51

Post » Czw lis 04, 2010 23:24 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Byliśmy dość wcześnie, więc nie staliśmy w deszczu a w środku, więc na początek nie narzekam.

Klatki...sierota, nie zauważyłam że wszystko trzyma się na słowo honoru i nie spięłam opaskami zaciskowymi, dobrze, że konstrukcja nie runęła (góra klatek nakładana na dolną "tackę").

Sala pięknie udekorowana, kiść kolorowych balonów w w "bukiecie" z wielkim czerwonym baloniskiem w wielu miejscach sali i ładnie pięknie ale..co i raz te wielkie balony pękały i huk przy tym niemiłosierny.

Nie najłatwiej było dopchać się do stolika sędziego. Klatki z drzwiczkami "zapadkowymi", nawet w ringu sędziom trudno było wyciągnąć z nich kota, klatka zamykała się np na głowie wyciąganego futrzaka.

Mieliśmy swoją wałówkę oraz kawę - na szczęście, bo na stoisku gastronomicznym kolejka trzy razy zakręcana praktycznie non stop...

To, kto ile miał głosów można było podejrzeć na tablicy, była w excelu i obsługujący pisał "niewidocznym" kolorem, mimo to było widać wpisane numery i na palcach sobie liczyć, kto wygra ;)

Rafał zrobił zdjęcie, tak to wyglądało:
Obrazek

Już ktoś wcześniej wspominał, że co trochę obraz "uciekał" albo coś się krzaczyło na ekranach ;) i na wielkim ekranie widać było na przykład, co pan od komputera miał na pulpicie ;)

"Śliczna pani" wręczająca nagrody dla zwycięzców prężyła się na pierwszym planie, wielokrotnie zasłaniając koty - była gwiazdą numer jeden ;)

Przerzucanie kotów wzdłuż stołu na Światówce..porażka...co chwila ktoś podchodził do nas i mówił, że ma nadzieję, że u nas tak nie będzie...tegoroczny SW w kocurach dorosłych kategorii II nie wytrzymał :( 14 kocurów w ringu...

Ogólne wrażenia ok, a na koniec było nawet śmiesznie :D choć chyba bardziej groteskowo...
Sąsiedzi znający francuski mówili, ze właśnie ogłaszają trzecią wersję sposobu wydawania dyplomów ;) my grzecznie postanowiliśmy czekać, bo nam się nie śpieszyło i czekaliśmy na swoją kolejkę...tłum kilometrowy przed sekretariatem...potem info, że na scenie...a potem gromkie krzyki przez mikrofon:
get out of the stage!!!! this is the last call!!! G E T O U T O F T H E S t A G E!!!!
prawie, jak rozróba ;)Aż namówiłam Rafała, by pobiegł z kamerką ;)
Umówiliśmy się po wystawie w knajpie, okazało się, że zamknięta, wysyłamy smsa a tu info, że i tak jeszcze nie ma dyplomów...dłuuuugi czas po naszym wyjściu z hali...

Było sympatycznie, mnóstwo hodowców i miłych rozmów, cudowny sobotni wieczór w knajpce, na samo wspomnienie, boli mnie brzuch ze śmiechu :ryk:
Wspólne zastanawianie się, co jest czym w karcie menu :lol: Sposób zamawiania..sławetne piwo...hehehe...jedzenie w knajpie było ok, ale nie tęskniliśmy za nim następnego dnia, z cieknącą z głodu śliną wypatrując ekskluzywnej francuskiej knajpy której reklamę zobaczyliśmy po drodze... KFC :mrgreen: i było suuuuper ;)

Nakręciłam cały BIS drugiej kategorii (oczywiście nieprofesjonalnie i trzęsącą się ręką z krzesła z dużym zoomem, ale mam nadzieję, że choć trochę przybliży to oglądaczom atmosferę wystawy :) trochę trzeba poczekać, bo kamerka zwykła na kasetkę i Rafał musi przerobić, ale jak tylko będą filmiki gotowe, to wrzucimy linki :)

makaranka

Od: Pon lut 03, 2003 22:09

Post » Czw lis 04, 2010 23:38 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Jaka fajna relacja :ryk:
Czekam z utęsknieniem na ten filmik :ok:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pt lis 05, 2010 1:08 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Śliczna pani" wręczająca nagrody dla zwycięzców prężyła się na pierwszym planie, wielokrotnie zasłaniając koty - była gwiazdą numer jeden

Ta piekna Pani to sedzina Lysianne Chavallard kat I.
Obrazek
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

[poprzednia][następna]