Światówka we Francji 30-31.10.2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro lis 03, 2010 17:24 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

a sędzia może być sterwardem? 8O
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Śro lis 03, 2010 17:39 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

sunshain pisze:
Macrela pisze:"co przyniosl Facebook"...

http://www.luckyowl.ch/WS2010_claimBIS.pdf

"no" 8)

dobrze, że są osoby, które nie przymkną oka

Tak sobie mysle, ze ow hodowca napisal bardzo madre i wywazone pismo. Osobiscie rowniez uwazam, ze skandalem jest opuszczanie wystawy - swiatowej zwlaszcza - przed jej oficjalnym zakonczeniem. Co wiecej, niewielu tegorocznych world winnerow moze sie pochwalic jednoglosnym wyborem, wiec racje owego hodowcy sa tym bardziej uzasadnione. Podziwiam odwage hodowcy i zycze mu powodzenia.

A w kwestii formalnej: Mam nadzieje, ze w Polsce nie bedzie opcji wystawiania kotow przez wystawcow. Osobiscie mierzilo mnie wystawianie wiekszosci kotow w kat IV przez pare osob ktore mozna policzyc na palcach jednej reki - a potem w efekcie world winnerzy, ktorych kolor oka przypomina najszlachetniejszy z trunkow (czyt. piwo). Mam nadzieje, ze dozyje czasow kiedy kot kat IV bedzie sie skladal nie tylko z uszu ;-)

Osobiscie mam rowniez nadzieje, ze na polskiej swiatowce pewna sedzia z Holandii nie bedzie sedziowala kotow kat IV, bo ma z nimi ewidentny problem (moze uwaza ze wszystko co po niej jest bez wartosci). Miala wiele pieknych kocurow w ocenie ale nie nominowala zadnego ... Szkoda bardzo. Widocznie min SW z ubieglego roku nie zaslugiwal na uznanie ;-)

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Śro lis 03, 2010 17:47 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Owa sedzina ma tez problemy z kolorami. Poprostu sie na nich nie zna.

Ja bym jeszcze usunela ze skladu przynajmniej polowe sedziow z IT - jest ich za duzo !!!
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Śro lis 03, 2010 17:57 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Oj Czankra z kolorami to wielu ma problemy. Moje rude szczescie - SIA d (kolor potwierdzony przez badanie DNA) - na marginesie BIV w tym kolorze na tegorocznej swiatowce, jeszcze pare tygodni temu zdobyl BOB 3 jako e21 ... bo sedzia "mon cheri" uznala ze jest kremem i pregusem ;-) Nie wiedziec czemu owa sedzia jest bardzo popularna na naszych wystawach ... To ja sie zapytam "why?" ...

Ps. Ja tez bym usunela kilku sedziow z listy poznanskiej swiatowki ;-)

OloK.

Post » Śro lis 03, 2010 18:01 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Macrela pisze:"co przyniosl Facebook"...

http://www.luckyowl.ch/WS2010_claimBIS.pdf

super
mam nadzieję, ze odpowiedź również zamieści

ciekawe jakby mój szef zareagował jakbym powiedziała, ze muszę wychodzić z pracy godzinę wcześniej bo mam pasujący mi autobus, a późniejszym mi niewygodnie jechać :roll:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro lis 03, 2010 18:50 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

OloK sama wystawiłaś dużo kotów więc nie krytykuj.. ja uważam ze jesli ktos preferuje te.. te.. te.. nietoperzowe koty to te koty ktore wygrały byly tego warte.. Mimo ze kazdy do takich mutantów moje zdanie zna mimo ze miło się dużo z nich ogląda.. dużo tez z żalem się ogląda no ale cóz ma to swoje skutki.. ALE O TYM SIE NIE MÓWI :mrgreen: .. dlatego się na WS nie wyrywam..

Amusia

Od: Śro wrz 10, 2008 6:52

Post » Śro lis 03, 2010 19:00 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Amusia pisze:OloK sama wystawiłaś dużo kotów więc nie krytykuj.. ja uważam ze jesli ktos preferuje te.. te.. te.. nietoperzowe koty to te koty ktore wygrały byly tego warte.. Mimo ze kazdy do takich mutantów moje zdanie zna mimo ze miło się dużo z nich ogląda.. dużo tez z żalem się ogląda no ale cóz ma to swoje skutki.. ALE O TYM SIE NIE MÓWI :mrgreen: .. dlatego się na WS nie wyrywam..

Amusiu, owszem, wystawilam, ale wlasne koty, a odnosilam sie do innych sytuacji ;-) Wlasne zdanie chyba jednak warto miec, WW tez mozna roznie postrzegac ... a na swiatowce warto byc - ale to zupelnie z innych wzgledow - patrz mail Jadry ;-)

OloK.

Post » Śro lis 03, 2010 19:05 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Amusia pisze:OloK sama wystawiłaś dużo kotów więc nie krytykuj.. ja uważam ze jesli ktos preferuje te.. te.. te.. nietoperzowe koty to te koty ktore wygrały byly tego warte.. Mimo ze kazdy do takich mutantów moje zdanie zna mimo ze miło się dużo z nich ogląda.. dużo tez z żalem się ogląda no ale cóz ma to swoje skutki.. ALE O TYM SIE NIE MÓWI :mrgreen: .. dlatego się na WS nie wyrywam..

No to zacznij mowic,jakie sa skutki duzych uszu u tych........mutantów (jak piszesz)?
Nigdy niczego nie slyszałam?

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Śro lis 03, 2010 19:25 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

daleko ci do mutantów wiec po co ci ta wiedza :ryk:

Olok.. bede zwiedzała całe 2 dni.. ale boje sie chorób.. jak patrze na metody oceniania.. Dla mnie znaczenie ma kolor oka, głowa, elegancja, kolor kota, jakość futra.. ale co z tego jak najwazniejsze są uszy.. a mnie mutantowate uszy nie kręcą..

Amusia

Post » Śro lis 03, 2010 19:29 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Amusia pisze:daleko ci do mutantów wiec po co ci ta wiedza :ryk:

Olok.. bede zwiedzała całe 2 dni.. ale boje sie chorób.. jak patrze na metody oceniania.. Dla mnie znaczenie ma kolor oka, głowa, elegancja, kolor kota, jakość futra.. ale co z tego jak najwazniejsze są uszy.. a mnie mutantowate uszy nie kręcą..

Tak :ok: Ty miałabys szanse ze swoimi "kotami " na Światowej Wystawie Królika Rasowego :wink:
Nawet zaczęły się rozmnażać jak króliki :roll: Brawo, Amusia Brawo!!!!!

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Śro lis 03, 2010 19:36 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Jadry pisze:Na koniec konkurs (nagroda - duze piwo w Poznaniu lub Łodzi) - jak Polacy zamawią drugie (i nastepne) piwa w francuskiej knajpce ?? - zgadujcie

:ryk: :ryk: .... szkoda że nie moge uczestniczyć w tym konkursie :ryk: :ryk: .... sama je tak zamawiałam...
A tak przy okazji, to była wspaniała kolacja..... :ok:

A co do niewypału francuskiej swiatówki...... szok !!, Ale koty warto było pojechać i poogladać, nastepna taka mozliwość juz za rok :wink: ....
Obrazek

malgosia_07

Od: Wto lis 28, 2006 15:42

Post » Śro lis 03, 2010 19:42 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

tez sie nie moge doczekać oglądania.. Może się z moim czarnym mutancikiem namyślę.. Zawsze sie wiecej uda przezyc niz jako oglądający.

Amusia

Post » Śro lis 03, 2010 20:15 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

Amusia pisze:tez sie nie moge doczekać oglądania.. Może się z moim czarnym mutancikiem namyślę.. Zawsze sie wiecej uda przezyc niz jako oglądający.

Amusia czytałaś jakie warunki musi spełnić kot , by "wystąpić " na światówce :?: Ty jeździsz ze swoimi kotami na wystawy ????
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Śro lis 03, 2010 20:55 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

jezdze.. mialam przerwe po porodzie ale warunki znam i wystawy lubie

Amusia

Post » Śro lis 03, 2010 22:13 Re: Światówka we Francji 30-31.10.2010

OloK

... Tak sobie mysle, ze ow hodowca napisal bardzo madre i wywazone pismo. Osobiscie rowniez uwazam, ze skandalem jest opuszczanie wystawy - swiatowej zwlaszcza - przed jej oficjalnym zakonczeniem. Co wiecej, niewielu tegorocznych world winnerow moze sie pochwalic jednoglosnym wyborem, wiec racje owego hodowcy sa tym bardziej uzasadnione. Podziwiam odwage hodowcy i zycze mu powodzenia. ...

moim zdaniem temu Wystawcy nie tylko należy życzyć powodzenia, ale - w miarę potrzeby - wesprzeć
to przecież jest w interesie nas wszystkich - wystawców / nie tylko tej szczególnej wystawy, która odbywa się raz w roku, ale i międzynarodowych, w których takie sytuacje mają miejsce ... /
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

[poprzednia][następna]