Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 28, 2010 16:20 Re: Gda. Hallera, New Port...Potrzebna Karma!!!

Nie chcę zapeszać :oops: ale...Aga Marczak ma podobniez kogoś kto weźmie 1nego kociaka na tymczasik, postaram się jutro rano złapać pingiwnka od koteczki z podwórka Zdenkowego, rodzeństwo 2 ślepaczków złapanych wczoraj...
Trzymajcie kciuki.
Ostatnio edytowano Czw lis 04, 2010 13:17 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt paź 29, 2010 10:18 Re: Gda. Hallera, New Port...Potrzebna Karma!!!

Malutek złapany, siedzi u Zdeni w transporterku 8) niebawem przekażę go Agnieszce :ok:

Rano udało nam się złapać tylko 1ną młodą koteczkę z działek, ma ok pół roku, pojechałyśmy do Brzeźna do Pikiela na sterylkę, powtórka z rozrywki i kotka uciekła z klatki i po gabinecie szalała :roll: w 5 osób ją łapałyśmy, jak wpadła na żaluzje (a już jedna kotka doszczętnie żaluzje mu zniszczyła i ukatrupiłby mnie za kolejne zniszczenia 8) ) to ją gołymi ręcami złapałam i do transportera wcisnełam, pogryzła mnie dotkliwie, palec spuchniety, odwiedziłam szpital i pobrałam zastrzyk na tężca na wszelki wielki :lol: 8) , Pani wet dała mi też receptę na antybiotyk gdybym opuchła....kotka do obserwacji, jak będzie żyć to i ja pewnie będę :mrgreen: :roll:
Obrazek

Marea

Post » Pt paź 29, 2010 11:31 Re: Gda. Hallera, New Port...Potrzebna Karma!!!

O kurde, Marzena uważaj na siebie.
Gabinety wet powinny mieć na stanie klatki, tzw. iniekcyjne, do unieruchamiania dzikiego kota aby podać znieczulenie.
Na Elbląskiej mają taką:
http://www.polnet-wet.pl/sklep/13-wypos ... 30-x-30-cm
Niestety kosztuje 450zł netto :?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt paź 29, 2010 12:39 Re: Gda. Hallera, New Port...Potrzebna Karma!!!

Mają klatkę iniekcyjną :roll: tyle że z transportera do niej przekładać ciężko, raz się nie udało i kotka zdemolowała gabinet (ode mnie kotka :)) teraz przekładają z transportera do worka i z worka do klatki iniekcyjnej, alee...kotka kurczowo trzymała się transportera nawet jak był w pozycji pionowej :) 3 osoby trzymały worek i transporter, już była w worku ale ktoś nie zacisnął go i wyskoczyła i biegała po gabinecie, złapały do transportera przycisneły do sciany i kombinowały i znów uciekła...jak wpadła na żaluzje i zaczeła się wspinać do sufitu to ją za kark złapałam i gołymi ręcami do transportera :) akcja była niezła :roll:
Najbardziej lubię gabinety gdzie dzikusa się odwozi, daje w transporterze i odbiera następnego dnia...ale cuż...te sterylki w Brzeznie u Pikiela darmowe więc trzeba wykorzystac :roll: pomimo niedogodności ... oni zawsze potrzebują pomocy osoby przywożącej w przekładaniu do klatki iniekcyjnej do znieczulenia :roll:

Jakaś zmęczona jestem, pewnie po zastrzyku... :roll:

Przekazałam maluszka Adze M., podobnież już jest u pewnej Kasi na Matarni, i jets cudny i słodki (dziewczynka) i miały go na rączkach ...
W ramach wymianki kociej Aga dała mi 2 kocice na sterylki z bagażnika do zawiezienia na Stogi...ja jej jednego małego a ona mi 2 duże :mrgreen:
Obrazek

Marea

Post » Nie paź 31, 2010 13:45 Re: Gda. Hallera, New Port...Potrzebna Karma!!!

Jeszcze żyjem po pogryzieniu piatkowym :lol: ręka nie spuchła, ranki się ładnie goją, tylko ramię mam obolałe i obrzęk po zastrzyku 8)

Kociaki które pojechały do Gdynii do lecznicy...podobniez strasznie dzikowały a jako że Sabina nie ma ani czasu ani siły oswajać dzikusów, postanowiłyśmy rodzeństwo rozdzielić...grzeczniejszy i pokroniejszy czarny trafił do reszty maleńtasów do Sabiny do hoteliku a wojowniczy czarno biały do P Zdeni na oswojenie :roll: w domu dał się pogłaskać, ozywił się na widok kota i podobnież dał już nosić na raczkach :-) a już miałam panikę że będę mu musiała zwrócić wolność... :roll: mam nadzieję że chłopak da sobie szansę i okaże się miziakiem ;-) wtedy dołączy do brata do hoteliku i będzie czekał na adopcję :ok:
Chyba ta lecznica i klatka im sie źle kojarzyła... :roll:
Obrazek

Marea

Post » Nie paź 31, 2010 17:12 Re: Gda. Hallera, New Port...Potrzebna Karma!!!

Marea pisze:Jeszcze żyjem po pogryzieniu piatkowym :lol: ręka nie spuchła, ranki się ładnie goją, tylko ramię mam obolałe i obrzęk po zastrzyku 8)

O matko 8O Ale hardkor... Bohaterka jesteś, wiesz ?

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Nie paź 31, 2010 19:55 Re: Gda. Hallera, New Port...Potrzebna Karma!!!

Mówisz Mrato :?: 8) no to z dumy pękam... :ryk:

Żeby niedziela nudną nie była..i dziś Pani Zdenia postanowiła pozawracać mi głowę :roll: bo kotka ta z piątkowej sterylki, którą wypuściła w sb (to ta co mnie pogryzła) się nie pokazuje od 3 dni (sb, nd, nijak 3 dni ale ok :? ) i że pewnie lezy gdzieś w krzakach i umiera... :roll: i co mam niby zrobić...jechałam do rodziców, miałam puszkę w aucie to zajechałam, kotki pokazały się wszytskie włącznie z ową zaginioną :roll: nawet się nie bała mnie, myślałam że po tej traumie gabinetowej będzie wystraszona ale nie, wygląda super, jak gdyby nigdy nic...
Obrazek

Marea

Post » Wto lis 02, 2010 12:36 Re: Gda. Hallera, New Port...Potrzebna Karma!!!

Szylki z działek z Hallera na DT u Soso :wink:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Post » Śro lis 03, 2010 19:29 Re: Gda. Hallera, New Port...Potrzebna Karma!!!

Obrazek

Marlejek zamiast do Sabiny do hoteliku pojechał dzis do AliJ, pingwinka którą miała od Pani Zdeni z podwórka wyadoptowała się i czarnulka ślepka samotna...więc Ala wzieła Marlejka...pozatym on cos kicha mocno a w hoteliku kociaków dużo...w domowych warunkach napewno lepiej mu będzie :)
Ostatnio edytowano Czw lis 04, 2010 18:36 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Post » Śro lis 03, 2010 19:36 Re: Gda. Hallera, New Port...Potrzebna Karma!!!

2 maluszki które trafiły do AliJ na Stogi już lepiej, pingwinka właśnie dziś pojechała do domku stałego :dance2:
czarna dziewuszka ma szansę że na jedno oczko będzie widzieć..ale to narazie wielka niewiadoma :roll:
Obrazek

Marea

Post » Czw lis 04, 2010 13:18 Re: Gda. Hallera, New Port...Potrzebna Karma!!!

Jeszcze te maluszki wciąż na podwórku :(

Kociaczki pilnie potrzebują tymczasu, są 3, kotkę chcę zabrac jak najszybciej na sterylkę :roll: na oko wyglądają na zdrowe, mają ok 2.5 m-ca

Obrazek Obrazek
Obrazek

Ten kociak jest od tej samej koteczki co maluchy wyżej ale z wiosny, adoptowała go inna kotka i jest pod jej opieką, do towarzystwa ma kocurka od tej koteczki (3 kociaki już zabrałam, 2 są na DT u AliJ, jeden u koleżanki Agi M.)
Kociak jest śliczny, daje się głaskać, nie jest dziki! i żywo zainteresowany człowiekiem...tylko domku mu brak...+ nie uwieczniony na foto jego przyszywany znacznie młodszy kocurek, pingwinek z przewagą czarnego i ciemno zielonymi, szmaragdowymi oczkami, zdrowy i silny, był dużo większy niż maluchy które zabrałam.
Ta sterta szmat za jego pleckami to domek kotki i kociaków, mają plastikowe pudełko z siankiem i kilka parasoli na głowami żeby nie mokły :( jak widać ciężko cokolwiek tam nawet wsadzić bo płot wysoki...
Obrazek
Obrazek

Marea

Post » Czw lis 04, 2010 17:38 Re: Gda. Hallera, New Port...kolejne sterylki i kociaki!

Ostrzegam przed panią z nr 510 901 4**
- chciała Ninę i Nero...
Wcześniej miała ode mnie Tinę i Cyrusa...zwróciła mi je pod pretekstem ciężkiej alergii u dziecka...
I znowu szuka...parki... :evil:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw lis 04, 2010 18:12 Re: Gda. Hallera, New Port...kolejne sterylki i kociaki!

co za małpa no!
przydałby się na nią jakiś paragraf... :evil: :evil:
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw lis 04, 2010 18:33 Re: Gda. Hallera, New Port...kolejne sterylki i kociaki!

seja pisze:Ostrzegam przed panią z nr 510 901 4**
- chciała Ninę i Nero...
Wcześniej miała ode mnie Tinę i Cyrusa...zwróciła mi je pod pretekstem ciężkiej alergii u dziecka...
I znowu szuka...parki... :evil:

Co za babsztyl :evil:
Obrazek

Marea

Post » Czw lis 04, 2010 19:17 Re: Gda. Hallera, New Port...kolejne sterylki i kociaki!

Bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=119603

Marea pisze:Obrazek

Fajny burasek :) chyba mu smakuje że języczek na wierzchu ;)
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

[poprzednia][następna]