Moderator: Moderatorzy
casica pisze:Madziuszka20, pisałaś, że kotek miał robione USG, a wet stwierdził, że jest "trochę zaciśnięty". A co wet powiedział o stanie nerek na USG?
Sikanie z krwią, trudności z oddawaniem moczu, to wszystko powinno kierować ku podejrzeniom w kierunku jakiejś infekcji pęcherza. Szczerze mówiąc to nie bardzo rozumiem na jakiej podstawie wet mówi o pnn. Moim zdaniem kot jest źle leczony bo jest źle zdiagnozowany, albo raczej w ogóle nie jest zdiagnozowany.
Nawadnianiie podskórne oraz dieta nerkowa to stanowczo zbyt mało. Czy wet nie zalecił Ci posiewu, zbadania osadu moczu?
Ta krew w moczu świadczyć ma o pnn?
Czy poszukałaś innych wetów w Twojej okolicy? Przecież podawałyśmy Ci linki. Im dłużej będziesz zwlekać, tym kot będzie miał mniejsze szanse.
madziuszka20 pisze:on zajrzał mu do pyszczka i powiedział że ma stan zapalny, po tym stwierdzeniu wziął igłę pobrał krew i zrobił badanie mocznika - wyszło 140, potem zrobił jeszcze kreatynine której wyszło 4, 87 i powiedział że to PNN i zostało mu kilka tygodni życia ja oczywiście w szoku od razu sie poryczałam.
madziuszka20 pisze:Miał robione USG wet powiedział że nerki wyglądają normalnie tylko jest trochę zaciśnięty i przepisał Furagin i tyle było zrobione 25.10.2010 r
madziuszka20 pisze:W środę 27.10 poszłam na kontrolę powiedziałam że siusia już normalnie ale że skrzeplina jest na końcu, on zajrzał mu do pyszczka i powiedział że ma stan zapalny, po tym stwierdzeniu wziął igłę pobrał krew i zrobił badanie mocznika - wyszło 140, potem zrobił jeszcze kreatynine której wyszło 4, 87 i powiedział że to PNN i zostało mu kilka tygodni życiaja oczywiście w szoku od razu sie poryczałam.
Wet nie zlecił mi innych badań, dopiero znalazłam to forum poczytałam i powiedziałam mu że zrobie badanie moczu, wczoraj poszłam z wynikami i on powiedział mi że to potwierdza PNN.
Nie wiem mam nadzieje ze ten inny wet coś poradzi bo widze poprostu że z Kropusia ucieka życie
pixie65 pisze:Furagin jest środkiem bakteriobójczym.
Moczopędny jest furosemid.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości